Kaksin Kanarialle – opas kahdenkeskiseen lomaan

Kanariansaaret tarjoavat edellytykset onnistuneeseen lomaan, matkustitpa puolisosi, sukulaisesi tai ystäväsi kanssa. Jos kaipaat ylellistä lomaa, uusia kokemuksia, ruokaelämyksiä tai urheilun täyttämää seikkailulomaa – tästä oppaasta löydät vinkit kahdenkeskiseen lomaan Kanariansaarilla.

Talven suosituimmilta lomasaarilta löydät varmasti perheille suunnattuja hotelleja, lastenaltaineen, limudiskoineen ja makaroni-annoksineen. Perhekeitaat on kuitenkin helppo välttää, kun tiedät muutaman hyvän konstin. Ensinnäkin – hotelli ja kohde tulee valita huolella. Toiseksi – lisää lomasuunnitelmiisi erilaisia retkiä tai kokemuksia, jotka sopivat sinulle, oli se sitten vuorilla vaeltelua, yökerhoilua tai kulttuurikierroksia.

3 hyvää aikuishotellia Kanarialla

TUI Blue RIU Calypso, Fuerteventura – lapsivapaa lomakeidas lähellä rantaa. Hotellilla on oma aurinkoterassi, kuntosali, spa, ohjatut joogatunnit, italialainen kahvibaari sekä kaksi ravintolaa.

TUI Blue Suite Princess, Gran Canaria – tyylikäs All Inclusive –hotelli, joka sijaitsee upealla paikalla aurinkoisen Playa Tauriton äärellä.

TUI Blue Los Gigantes, Teneriffa – elämästä nautiskelijoiden upea hotelli Los Gigantesin kallioilla. Hotellin palveluihin kuuluu mm. spa, kuntoilutila, useita altaita ja mahdollisuus pelata tennistä.

Kaikki TUI Blue For Two hotellit löydät tästä.

Subtrooppinen ja meren läheinen TUI Blue RIU Calypso Fuerteventuralla.
Subtrooppinen ja meren läheinen TUI Blue RIU Calypso Fuerteventuralla.

3 kohdetta aikuiseen makuun

Puerto del Carmen, Lanzarote – saarensa värikkäin lomakeidas, jossa on viihtyisä satama-alue, kalaravintoloita ja vauhdikas iltaelämä.

Las Palmas, Gran Canaria – valitse Las Palmas, jos haluat viettää lomaa ostoskatujen, tapas-ravintoloiden ja kulttuurikohteiden ympäröimänä, aidossa espanjalaisessa kaupungissa.

Jandia, Fuerteventura – paras valinta, jos lomasi tarkoitus on ennen kaikkea täydellinen rentoutuminen upeissa hotelleissa ja rannalla, joka hakee vertaistaan.

Yksi Las Palmasin lukemattomista muotiliikkeistä.
Yksi Las Palmasin lukemattomista muotiliikkeistä.

3 elämystä jaettavaksi

Auringonlaskun maastosafari Fuerteventuralla vie sinut ja matkakumppanisi saaren sisäosien kapeille teille, ennen paikallisten herkkujen maistelua ja maljan kohottamista auringon laskiessa.

Gran Canarian makuja on monipuolinen ja vaihteleva saarikierros, jolla pääsette mm. kanarialaiselle lounaalle luolaravintolaan sekä maistelemaan maatilalle.

Lanzaroten tulivuoriretki vie teidän Timanfayan kansallispuiston ruosteenpunaisten vuorten ja kraatterien maisemiin. Päivän kruunaa illallinen upeassa pyöreässä ravintolassa tulivuoren huipulla.

Hedelmistä notkuvia puita Gran Canarian makuja –retkellä.
Hedelmistä notkuvia puita Gran Canarian makuja –retkellä.

3 tapaa viettää iltaa

Teneriffa: Todellista tanssijuhlaa House ja R&B -musiikin tahtiin tarjoaa yökerho Tramps, Playa de Las Americasin suurin ja kuumin klubi. Avoinna päivittäin klo 22-06.

Gran Canaria: Ottakaa suunnaksi Garbo’s. Suosittu konsepti yhdistää shown ja illallisen upealla tavalla, kun tarjoilijat esittävät Queenin, George Michaelin ja Lady Gagan hittejä.

Lanzarote: Cervecería San Miguel Puerto del Carmenin satama-alueella on yksi saaren eloisimmista pubeista. Olutlista on pitkä, mutta talossa tarjoillaan myös cocktaileja ja musiikkia. Avoinna päivittäin 22-03.

Pöytä on katettu showravintola Garbo’sissa Gran Canarialla.
Pöytä on katettu showravintola Garbo’sissa Gran Canarialla.

3 upeaa ravintolaa

Gran Canaria: Que Tal by Stena Puerto de Moganissa tarjoilee rakkautta ja taitoa jokaisessa suupalasessa. Valmiin viiden ruokalajin illallisen lisäksi ravintola on valinnut ruokiin sopivat viinit. Ruoka valmistuu asiakkaiden silmien edessä avoimessa keittiössä eikä unelmainen sijainti hurmaavassa satamassakaan ole haitaksi. Ravintola on avoinna vain illallisaikaan, klo 20 alkaen. Suosittelemme varaaman pöydän etukäteen.

Teneriffa: Los Roques on tunnettu gourmetravintola Teneriffan etelärannikolla sijaitsevassa Los Abrigosin viehättävässä kalastajakylässä. Kokit yhdistävät espanjaisen ja kansainvälisen keittiön makuja ja hyödyntävät paikallisia sesonkituotteita. Sisätiloissa voit ruokailla hienossa ruokasalissa tai nauttia illallista ulkona terassilla. Avoinna ti-la, lounas klo 13-16 ja illallinen klo 19 alkaen. Tee pöytävaraus hyvissä ajoin.

Lanzarote: Costa Teguisen länsipuolella vuorilla Nazaretin kylässä, on Lag-O-Mar -ravintola. Ravintola itsessään on myös nähtävyys ja retkikohde laavakallioiden ja vesialtaiden keskellä. Aiemmin rakennus oli tunnetun egyptilaisen näyttelijän Omar Sharifin koti. Arkkitehtuurin ja ympäristön kanssa yhtä korkealla tasolla on myös ravintolan tarjoilema ruoka, kasvisherkuista mereneläviin ja tapaksiin. Avoinna ti-su 12-23:30.

Tämän kaltaisista ruoka-annoksista muodostuu Que Tal by Stenan viiden ruokalajin illallinen Gran Canarialla.
Tämän kaltaisista ruoka-annoksista muodostuu Que Tal by Stenan viiden ruokalajin illallinen Gran Canarialla.

3 vaellusreittiä korkeuksiin

La Gomeran saarella lähettyvilläsi on aina kauniita vaelluspolkuja pengerviljelmien ja laurisilva-metsien syleilyssä – asuitpa sitten Valle Gran Reyn rantalomakohteessa tai San Sebastianin pienessä satamakaupungissa.

Camino de Santiagon vaellusreitti Gran Canarialla vie sinut saaren keskiosan vuoristoon. Mäntymetsiä, laaksoja ja ylänköjä halkovalta reitiltä avautuu upeat maisemat Gran Canarian korkeimmalle vuorelle Pico de las Nievesille. Reitti alkaa La Pezistä ja päättyy San Bartolomé de Tirajanaan.

Timanfayan kansallispuistossa Lanzarotella voit viettää koko päivän vaellellen mahtavan sammuneen tulivuoren kraaterin reunalla. Caldera Blanca, joka on reitin ja alueen nimi, tarkoittaa valkoista kraateria. Voit aloittaa ja päättää vaelluksen Nuestra Señora de los Dolores -kirkon lähettyviltä kansallispuiston pohjoisosassa.

Vehreän ja vuoristoisen La Gomeran maisemat ovat henkeäsalpaavia.
Vehreän ja vuoristoisen La Gomeran maisemat ovat henkeäsalpaavia.