Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.

Tekemistä Gran Canarialla

Kauniita hiekkarantoja, hyvät uimismahdollisuudet sekä useita hienoja hotelleja ympäri saarta tarjoavat monia mahdollisuuksia. Täältä löydät paitsi suurkaupunki Las Palmasin sekä sen kullanhohtoisen Playa de Las Canterasin rannan pohjoisesta, niin myös Maspalomasin upeat hiekkadyynit Playa del Inglesissä saaren eteläosassa. Seikkailunhaluinen rakastuu nopeasti saaren keskiosan kumpuilevaan maastoon sekä upeisiin näkymiin, jotka avautuvat saaren korkeimmalta paikalta, joka on nimeltään Pico de las Nieves.

Lähistöllä sijaitsevat myös historialliset kylät Teror ja Artenara. Parasta on, että koko saaren poikki pääsee vain tunnissa bussilla tai autolla. Tämä mahdollistaa sen, että rajallisessakin ajassa ehdit nähdä paljon.

Parhaat hotellit Gran Canarialla

Haluaisitko asua ylellisesti juuri remontoidussa huoneessa ja nauttia suurista uima-altaista sekä All Inclusivesta? Tässä tapauksessa Puerto Ricossa, Amadoresin rannan läheisyydessä sijaitseva RIU Vistamar on nappivalinta sinulle. Samassa Puerto Ricon kaupungissa voit kokea ainutlaatuisen majoituskokemuksen The One- hotellissa, jonka jokaisessa huoneistossa on terassi omalla uima-altaalla. Mainio hotellivalinta on tietysti myös klassikkohotelli Revoli Playa, jonne monet palaavat yhä uudestaan.

Tilava allasalue RIU Vistamar-hotellissa Amadoresin rannan kupeessa.
Tilava allasalue RIU Vistamar-hotellissa Amadoresin rannan kupeessa.

Matkusta lasten ja perheen kanssa

Matkustatteko suuremmassa seurueessa tai lasten ja perheen kanssa? Radisson Blu Resort & Spa Mogan on korkeatasoinen perhehotelli, jossa on useita altaita, lastenkerho, kuntosali ja spa. Jos taas etsit pienemmän budjetin hotellia, on rannan läheisyydessä Playa del Inglesissä sijaitseva hotelli Africana oiva valinta.

Shoppailua ja pubielämää Gran Canarialla

Kaupungin sykettä, ostosmahdollisuuksia ja pubielämää löytyy luonnollisesti eniten saaren suurkaupungista Las Palmasista. Cantur City Hotel sijaitsee keskellä kaupunkia, vain 50 metriä rannalta sekä reilun 10 minuutin matkan päässä kaupungin parhaasta jäätelöpaikasta: Heladeria Pena la Viejasta!

Parhaat vinkit Teneriffalle

3718 metriä. Näin korkea on vuori, joka kohoaa yli Teneriffan ja sen naapurisaarten. Teide vuorelle kiipeäminen pitkin laavahiekan pölyttämiä polkuja on unohtumaton kokemus. Samalla ajattelet menneitä aikoja ja kaikkea, mitä on tapahtunut täällä. Nauti myös merellisestä ilmastosta, joka vallitsee ympäri saarta.
Costa Adejen ja Los Cristianosin ulkopuolella on yksi kolmesta maailman parhaasta paikasta nähdä merieläimiä, kuten delfiinejä ja kaskelotteja.

Vain 30 kilometrin päässä sijaitsee Playa de la Arena, jossa sijaitsee muun muassa Siam Parkin vesipuisto. Täällä on runsaasti vesiliukumäkiä, jotka soveltuvat sekä isommille että pienemmille. Täällä viihtyy varmasti koko perhe!

Luksushotelleja Teneriffalla

Etsitkö hieman luksusta ja erityisiä mukavuuksia? Tässä tapauksessa Botanico & The Oriental Spa Garden on nappivalinta. Sekä kuninkaalliset että aikaisemmat presidentit ovat vierailleet täällä, eikä se ole mikään ihme. Spa-osasto on maailman huippuluokkaa, niin kuin myös huoneet sekä palvelu.
Mitä tulee korkeatasoiseen palveluun, Playa Paraisossa sijaitseva RIU Buena Vista on valtavan suosittu hotelli, jonka suosioon on monta syytä. Hotelli on uima-altaiden ystävän paratiisi, jossa All Inclusive kuuluu matkan hintaan.

Ylelliset näkymät Botanico & The Oriental Spa Garden hotellista Teneriffalla.
Ylelliset näkymät Botanico & The Oriental Spa Garden hotellista Teneriffalla.

Aikuistenhotelli rauhallisella ilmapiirillä

Niille, jotka kaipaavat aikuista ilmapiiriä, on suositun Los Cristianosin ja Playa de Las Americasin rajalla sijaitseva Saint George mainio valinta. Mikäli kuitenkin etsit täysin lapsivapaata hotellia, tässä tapauksessa kannattaa valita läheinen Vanilla Garden, jossa ikäraja on 18. Blue Star Marylanza Suites & Spa tarjoaa mahdollisuuden viettää aktiivista lomaa, sillä siellä sijaitsee Teneriffan yksi parhaista kuntoilukeskuksista ja golfkenttä on kävelyetäisyydellä. Kuntoilun jälkeen voit vierailla hotellin spassa, joka on myös ehdottomasti yksi saaren parhaista.

Matkusta TUIn kautta Gran Canarialle ja Teneriffalle

Voit matkustaa suurimpaan osaan Gran Canarian ja Teneriffan kohteista vuoden ympäri. Enemmän valinnanvaraa löytyy kuitenkin talvikaudella, jolloin lennämme saarille suorilla tilauslennoillamme. Mukavaa matkaa!