Vaellusvinkkejä Kanariansaarille

15.2.2017
Johanna
Vaellusmatkalla voit tutustua Kanariansaarten uuteen ja tuntemattomampaan puoleen. Korkeiden vuorenrinteiden keskellä odottavat unohtumattomat maisemat - terassiviljelmiä, mantelipuita ja hopeanhohtoisia laakeripuita. Saaret ovatkin myös vaellusmatkailijoiden suosiossa!

Kanariansaarten seitsemällä lomasaarella luonto on omalaatuista. Saarilla on niin pinjametsiä kuin erilaisia viljelmiä appelsiinista avocadoon. Korkeuserot ovat melko suuria, joten edessä avautuvat maisemat ovat jatkuvasti vaikuttavia.

Kanariansaarten ilmasto on miellyttävä ympäri vuoden. Vaellusmatkalle suositeltavinta on kerrospukeutuminen. Reitit kannattaa suunnitella paitsi oman kunnon mukaan, myös huomioiden riittävät pysähdykset ja energian tankkaaminen. Vuoristokylissä on pieniä reikä seinässä -tyyppisiä ruokapaikkoja, joista voi ostaa paikallisia tapaksia kuten ilmakuivattua kinkkua ja ryppyperunoita mojo-kastikkeella.

5 parasta vaelluskohdetta Kanariansaarilla

La Palma - Vaellusreitit kulkevat laventelin ja tuhatvuotisten lohikäärmepuiden keskellä. Saaren tunnusomaisimpia piirteitä ovat korkeat vuorenhuiput ja metsäiset vuodenrinteet.
Gran Canaria - Cruz de Tejedasta alkaa viisi erilaista vaellusreittiä, jotka kulkevat terassiviljelmien ja vuoriston pikkukylien läpi.
Teneriffa - Vaella vehreässä Mascan laaksossa tai testaa trekkausta Teiden tulivuoden kansallispuistossa. Maisemat ovat kuin Tähtien sodasta.
La Gomera - Garajonayn kansallispuiston ikivanha laakeripuumetsä on vaellusmatkailijoiden suosikkikohde. Alueen kasvillisuus ja eläimistö ovat ainutlaatuisia maailmassa.
El Hierro - Sisämaan nummista ja kukkaniityistä laiduntavine lehmineen tulee mieleen Irlanti. Saarella on myös tulivuoren kraateri, jolta on sanoinkuvaamattomat näkymät.

Muita samankaltaisia

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019

Kivoja retkiä lasten kanssa Khao Lakissa

Thaimaassa on paljon nähtävää ja koettavaa pienillekin lapsille. Tässä muutama lapsiystävällinen retkivinkki koko perheen lomaseikkailuihin Khao Lakissa.
SallaS SallaS 10.10.2018

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018

Poks! 3 kuplivaa matkavinkkiä kuohuviinien lähteille

Kuohuviini sopii hyvin juhlistamaan elämän arvokkaita hetkiä – kuten loman alkua. Todellinen kuplivien ystävä voi suunnitella jopa koko lomansa kuohuviinien viitoittamille poluille. Tässä matkavinkit espanjalaisen cavan, italialaisen proseccon ja ranskalaisen aidon samppanjan lähteille. Nappaa kevään ja kesän juhliin myös trendikkään Hugo-drinkin ohje!
SallaS SallaS 27.4.2018