Vaellusvinkkejä Kanariansaarille

Vaellusmatkalla voit tutustua Kanariansaarten uuteen ja tuntemattomampaan puoleen. Korkeiden vuorenrinteiden keskellä odottavat unohtumattomat maisemat - terassiviljelmiä, mantelipuita ja hopeanhohtoisia laakeripuita. Saaret ovatkin myös vaellusmatkailijoiden suosiossa!

Kanariansaarten seitsemällä lomasaarella luonto on omalaatuista. Saarilla on niin pinjametsiä kuin erilaisia viljelmiä appelsiinista avocadoon. Korkeuserot ovat melko suuria, joten edessä avautuvat maisemat ovat jatkuvasti vaikuttavia.

Kanariansaarten ilmasto on miellyttävä ympäri vuoden. Vaellusmatkalle suositeltavinta on kerrospukeutuminen. Reitit kannattaa suunnitella paitsi oman kunnon mukaan, myös huomioiden riittävät pysähdykset ja energian tankkaaminen. Vuoristokylissä on pieniä reikä seinässä -tyyppisiä ruokapaikkoja, joista voi ostaa paikallisia tapaksia kuten ilmakuivattua kinkkua ja ryppyperunoita mojo-kastikkeella.

5 parasta vaelluskohdetta Kanariansaarilla

La Palma - Vaellusreitit kulkevat laventelin ja tuhatvuotisten lohikäärmepuiden keskellä. Saaren tunnusomaisimpia piirteitä ovat korkeat vuorenhuiput ja metsäiset vuodenrinteet.
Gran Canaria - Cruz de Tejedasta alkaa viisi erilaista vaellusreittiä, jotka kulkevat terassiviljelmien ja vuoriston pikkukylien läpi.
Teneriffa - Vaella vehreässä Mascan laaksossa tai testaa trekkausta Teiden tulivuoden kansallispuistossa. Maisemat ovat kuin Tähtien sodasta.
La Gomera - Garajonayn kansallispuiston ikivanha laakeripuumetsä on vaellusmatkailijoiden suosikkikohde. Alueen kasvillisuus ja eläimistö ovat ainutlaatuisia maailmassa.
El Hierro - Sisämaan nummista ja kukkaniityistä laiduntavine lehmineen tulee mieleen Irlanti. Saarella on myös tulivuoren kraateri, jolta on sanoinkuvaamattomat näkymät.