15.2.2017

Vaellusvinkkejä Kanariansaarille

Vaellusmatkalla voit tutustua Kanariansaarten uuteen ja tuntemattomampaan puoleen. Korkeiden vuorenrinteiden keskellä odottavat unohtumattomat maisemat - terassiviljelmiä, mantelipuita ja hopeanhohtoisia laakeripuita. Saaret ovatkin myös vaellusmatkailijoiden suosiossa!

Kanariansaarten seitsemällä lomasaarella luonto on omalaatuista. Saarilla on niin pinjametsiä kuin erilaisia viljelmiä appelsiinista avocadoon. Korkeuserot ovat melko suuria, joten edessä avautuvat maisemat ovat jatkuvasti vaikuttavia.

Kanariansaarten ilmasto on miellyttävä ympäri vuoden. Vaellusmatkalle suositeltavinta on kerrospukeutuminen. Reitit kannattaa suunnitella paitsi oman kunnon mukaan, myös huomioiden riittävät pysähdykset ja energian tankkaaminen. Vuoristokylissä on pieniä reikä seinässä -tyyppisiä ruokapaikkoja, joista voi ostaa paikallisia tapaksia kuten ilmakuivattua kinkkua ja ryppyperunoita mojo-kastikkeella.

5 parasta vaelluskohdetta Kanariansaarilla

La Palma - Vaellusreitit kulkevat laventelin ja tuhatvuotisten lohikäärmepuiden keskellä. Saaren tunnusomaisimpia piirteitä ovat korkeat vuorenhuiput ja metsäiset vuodenrinteet.
Gran Canaria - Cruz de Tejedasta alkaa viisi erilaista vaellusreittiä, jotka kulkevat terassiviljelmien ja vuoriston pikkukylien läpi.
Teneriffa - Vaella vehreässä Mascan laaksossa tai testaa trekkausta Teiden tulivuoden kansallispuistossa. Maisemat ovat kuin Tähtien sodasta.
La Gomera - Garajonayn kansallispuiston ikivanha laakeripuumetsä on vaellusmatkailijoiden suosikkikohde. Alueen kasvillisuus ja eläimistö ovat ainutlaatuisia maailmassa.
El Hierro - Sisämaan nummista ja kukkaniityistä laiduntavine lehmineen tulee mieleen Irlanti. Saarella on myös tulivuoren kraateri, jolta on sanoinkuvaamattomat näkymät.

Muita samankaltaisia

Huolella valikoidut TUI Collection retket

TUI Collection – retket ovat uniikkeja, aitoja sekä vastuullisia retkiä joilla pääset tutustumaan lomakohteen kauneimpiin nähtävyyksiin aivan uudella tavalla.
Oona Oona 15.11.2019

Retkeily Kroatiassa

Kiinnostaako vaellus kauniissa Kroatiassa? Tässä artikkelissa kerromme ihanista vaelluksista Dalmatian vuoristossa, Plitvicen kansallispuistosta, sekä Krkan kuuluisista vesiputouksista, majataloista ja Bracin viinitarhoista.
Johanna Johanna 26.6.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019

Thaimaan lumoavat saaret - 11 vinkkiä

Thaimaassa on lukemattomia upeita saaria, eikä ole väliä minne Thaimaahan suuntaat lomalle, löydät varmasti sinulle sopivan vaihtoehdon. Voit asua viidakon syleilyssä, aurinkoisella rannalla tai vuoren rinteellä. Jos valinnan vaikeus vaikeuttaa päätöstäsi, tutustu näihin 11 saareen, jotka mielestämme lukeutuvat Thaimaan upeimpiin!
Johanna Johanna 10.6.2019