Vaellusvinkkejä Kanariansaarille

15.2.2017
Johanna
Vaellusmatkalla voit tutustua Kanariansaarten uuteen ja tuntemattomampaan puoleen. Korkeiden vuorenrinteiden keskellä odottavat unohtumattomat maisemat - terassiviljelmiä, mantelipuita ja hopeanhohtoisia laakeripuita. Saaret ovatkin myös vaellusmatkailijoiden suosiossa!

Kanariansaarten seitsemällä lomasaarella luonto on omalaatuista. Saarilla on niin pinjametsiä kuin erilaisia viljelmiä appelsiinista avocadoon. Korkeuserot ovat melko suuria, joten edessä avautuvat maisemat ovat jatkuvasti vaikuttavia.

Kanariansaarten ilmasto on miellyttävä ympäri vuoden. Vaellusmatkalle suositeltavinta on kerrospukeutuminen. Reitit kannattaa suunnitella paitsi oman kunnon mukaan, myös huomioiden riittävät pysähdykset ja energian tankkaaminen. Vuoristokylissä on pieniä reikä seinässä -tyyppisiä ruokapaikkoja, joista voi ostaa paikallisia tapaksia kuten ilmakuivattua kinkkua ja ryppyperunoita mojo-kastikkeella.

5 parasta vaelluskohdetta Kanariansaarilla

La Palma - Vaellusreitit kulkevat laventelin ja tuhatvuotisten lohikäärmepuiden keskellä. Saaren tunnusomaisimpia piirteitä ovat korkeat vuorenhuiput ja metsäiset vuodenrinteet.
Gran Canaria - Cruz de Tejedasta alkaa viisi erilaista vaellusreittiä, jotka kulkevat terassiviljelmien ja vuoriston pikkukylien läpi.
Teneriffa - Vaella vehreässä Mascan laaksossa tai testaa trekkausta Teiden tulivuoden kansallispuistossa. Maisemat ovat kuin Tähtien sodasta.
La Gomera - Garajonayn kansallispuiston ikivanha laakeripuumetsä on vaellusmatkailijoiden suosikkikohde. Alueen kasvillisuus ja eläimistö ovat ainutlaatuisia maailmassa.
El Hierro - Sisämaan nummista ja kukkaniityistä laiduntavine lehmineen tulee mieleen Irlanti. Saarella on myös tulivuoren kraateri, jolta on sanoinkuvaamattomat näkymät.

Muita samankaltaisia

6 Instagram-ystävällistä hotellia kesälomalle

Liikaa ihmisiä kuvassa, varjoisat uima-altaat, puut peittävät merinäköalan... Ei näin. Nyt listaamme perhehotellit, joista saat täydelliset instakuvat. Jatka lukemista ja nappaa kesän hienoimmat kuvat.
SallaS SallaS 8.5.2019

5 Instagram-ystävällistä paikkaa Kreetalla

Monet matkailututkimukset osoittavat, että Instagramista on tullut yhä tärkeämpi matkailijoiden inpiraation lähde. Haluamme matkustaa tiettyyn paikkaan ottaaksemme sen saman kuvan, jonka näimme some-virrassamme ja jakaa kuvan taas eteenpäin ystävillemme. Monet matkustavat nimenomaan ottaaksen selfien Eifel-tornin edessä, palmussa turkoosin meren äärellä, surffilaudalla kauniissa auringonlaskussa. Tässä 5 Instagram-kuvaa, jotka sinun pitää ottaa Kreetalla.
SallaS SallaS 7.5.2019

Kulttuuria, viiniä ja vaellusta Kyproksella

Kypros houkuttelee matkailijoita erityisesti ihanilla rannoillaan, mutta saarella on paljon muutakin tarjottavaa. Tutustu vaikkapa vuoden 2017 kulttuuripääkaupunkiin Pafokseen tai lähde vaellukselle Troodosvuoristoon.
Johanna Johanna 11.3.2019

Poks! 3 kuplivaa matkavinkkiä kuohuviinien lähteille

Kuohuviini sopii hyvin juhlistamaan elämän arvokkaita hetkiä – kuten loman alkua. Todellinen kuplivien ystävä voi suunnitella jopa koko lomansa kuohuviinien viitoittamille poluille. Tässä matkavinkit espanjalaisen cavan, italialaisen proseccon ja ranskalaisen aidon samppanjan lähteille. Nappaa kevään ja kesän juhliin myös trendikkään Hugo-drinkin ohje!
SallaS SallaS 27.4.2018