Kanariansaaret vai Kap Verde

3.6.2019
Johanna
Kanariansaaret ja Kap Verde, kaksi itäisen Atlantin suurinta saariryhmää, ovat yhtä aikaa samanlaisia ja erilaisia. Pinnanmuodoiltaan niin Kap Verden kuin Kanariansaartenkin läntiset saaret ovat vehreitä ja vuoristoisia kun taas itäisemmät saaret ovat matalia ja hiekkaisia. Mutta on näillä suosituilla matkakohteilla merkittäviä erojakin. Tutustu oppaaseemme ja valitse kumpi sinulle paremmin sopii – Kanariansaaret vai Kap Verde.

Haluat sitten rentoutua, treenata, shoppailla tai kokea uusia elämyksiä, Kap Verden ja Kanariansaarten 20 saaren joukosta löydät varmasti sinulle sopivan matkakohteen. TUIn valikoimaan kuuluu viisi Kanariansaarten ja kaksi Kap Verden saarta, joista voit valita. Vastaa kysymyksiin alla ja löydä oma lomakohteesi!

Pidempi vai lyhyempi lento?

Jos suosit lyhyempää lentomatkaa, valitse joku seuraavista Kanariansaarista: Gran Canaria, Lanzarote, Teneriffa, Fuerteventura. Näihin suosittuihin kohteisiin lennät suoralla lomalennolla reilussa kuudessa tunnissa. Lento Kap Verdelle kestää hieman kauemmin, noin yhdeksän tuntia.

Haluatko nauttia mahdollisimman lämpimästä lomasta?

Kap Verden Sal ja Boavista on mainioita matkakohteita niille, jotka kaipaavat lomalta korkeampia lämpötiloja. Kap Verden saarten keskilämpötila on 24-29 astetta vuoden ympäri.

Haaveiletko loputtomista hiekkarannoista?

Valitse silloin Kap Verden Sal tai Boavista tai Kanarian Fuerteventura.

Fuerteventuralla on vaaleat ja lähes loputtomat hiekkarannat Jandian, Corralejon ja Costa Caletan rantalomakohteissa.

Salilla, Santa Marian ranta ja sen länsipuolella sijaitseva Ponta Preta -ranta ovat hienohiekkaisia, vaaleita ja pitkiä. Paras ranta surffaukseen on Kite Beach Santa Marian itäpuolella.

Boavistalla lähes kaikki rannat ovat kilometrien pituisia. Suosittuja rantoja ovat Praia de Chaves, Sal Rein kylästä etelään, ja Praia Lacacão saaren etelärannalla.

Pidätkö vaelluksesta, kiipeilystä ja sporttilomista?

Kanariansaaret sopivat sinulle loistavasti. Meillä on useampia sporttihotelleja, joissa voit majoittua, esim. Club La Santa Lanzarotella sekä Robinson ja TUI Magic Life -hotellit Fuerteventuralla. Kanariansaarista mäkisimmät, eli Gran Canaria, Teneriffa ja La Gomera sopivat hyvin vaelluksesta kiinnostuneille.

Nautitko shoppailusta?

Mikäli vastauksesi on kyllä – valitse Gran Canarian pääkaupunki Las Palmas.
Mikäli vastauksesi on ei – valitse joku pienempi saari, esimerkiksi Kap Verden Sal tai Kanarian La Gomera.
Mikäli vastauksesi on EI MISSÄÄN NIMESSÄ – valitse Boavista, jossa ei ole ostoskeskuksen ostoskeskusta.

Oletko valinnut Kanariansaaret?

Kiva! TUIn mukana voit lomailla viidellä eri saarella. Suora lomalento talvikaudella Helsingistä Kanarialle kestää reilut kuusi tuntia. Lennämme Gran Canarialle, Lanzarotelle, Fuerteventuralle ja Teneriffalle, jonka kautta voit jatkaa matkaa La Gomeran saarelle.

Tutustu Kanariansaariin tarkemmin

Oletko valinnut Kap Verden

Hienoa! Loma Kap Verdellä sopii, jos haluat vain olla ja rentoutua tai nauttia vesiurheilusta. Niin Salilla kuin Boavistallakin on mahdollista kokeilla leijasurffausta, lainelautailua ja purjelautailua. Muuta mielenkiintoista tekemistä tarjoavat päiväretket, mönkijöillä ajelu dyyneillä, syvänmerenkalastus ja katamaraaniretket.

Sal, jonne pääset talvikaudella TUIn suoralla lomalennolla, on Kap Verden kehittynein matkakohde. Salilla suosituin rantalomakohde on Santa Maria.

Boavista on rantojen saari, jolla on paljon pieniä perhehotelleja ja suosittuja All Inclusive –hotelleja, kuten esimerkiksi RIU Touareg.

Lue lisää Kap Verdestä

Muita samankaltaisia

Durresin Riviera – aurinkolomaa mukavin maustein

Usein tulee tunne, että voisit oikeastaan olla missä tahansa Välimerellä. Aurinkotuolissa loikoillessasi, kun tilaat lasillisen kuplivaa rantabaarissa tai polkuveneellä polkiessasi. Durresin Riviera tarjoaa kuitenkin lomallesi lisämausteita ruuan, kulttuurin ja kaupunkielämän muodossa. Lue lisää, jos haluat yhdistää rantalomaasi uusia makuja.
Johanna Johanna 26.8.2019

Ilmastokompensoidut hotellit Thaimaassa

Tutustu Thaimaan-hotelleihimme, joissa kompensoimme majoittumisen päästöt. Mikäli lennät TUI flyn tai TUI Airwaysin lennolla, myös lentopäästöjen kompensointi tehdään puolestasi. Kompensoimme omien lentoyhtiöidemme polttoaineen kulutuksesta ja hotelliemme sähkönkulutuksesta, lämmityksestä ja ajoneuvojen polttoaineenkulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasut (CO2e). Kompensointi tapahtuu investoimalla aurinko-, tuuli- ja vesivoimaan sekä biokaasuun.
Noora Noora 16.7.2019

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019

Koe Kap Verde – 5 vinkkiä aktiivilomaan

Kap Verde on kuin luotu rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen, mutta Salin saari Kap Verdellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös aktiiviseen lomailuun! Lue viisi vinkkiä, miten voit nauttia monipuolisesta lomasta Kap Verdellä.
Noora Noora 24.6.2019