Koe Sansibar – tässä parhaat vinkkimme

Talvella 2020-20201 voit lentää kätevästi suoralla TUIn lomalennolla unelmaisen Sansibarin paratiisirannoille. Uutuuskohteemme tarjoaa liidunvalkeita rantoja, palmupuita ja sinisen meriveden mutta myös paljon hauskaa tekemistä ja mielenkiintoista näkemistä.

Kendwan unelmaranta

Sansibarin rannat ovat jotain ainutlaatuisen upeaa ja Kendwa kenties niistä erikoisin. Vuorovesivaihtelua ei juurikaan ole, koska ranta on saaren länsirannikolla. Kendwa sijaitsee Nungwin eteläpuolella, joka ulottuu aivan saaren pohjoiskärkeen asti. Liidunvalkea hiekka, palmut ja auringonlaskut, jotka hakevat vertaistaan.

Kendwa

Mkokotonin kalastajakylä

Pieni kalastajakylä Sansibarin länsirannikolla, Nungwin ja Sansibarin satamakaupungin välissä. Mkokotoniin kannattaa ehdottomasti poiketa, saatat osua paikalle kreivin aikaan, kun kalastajat palaavat mereltä saaleineen. Mkokotoni tarjoilee paikallista elämää ja arkea. Monet kylän työntekijöistä asuvat läheisellä Tumbatun saarella, joka siintää horisontissa.

Historiallinen Stone Town

Stone Town (Kivikaupunki) on Sansibarin kaupungin historiallinen osa. Näillä kujilla ja kaduilla navigoidessa kannattaa pitää kieli keskellä suuta. Stone Townissa voit löytää sekä aitoja että massatuotettuja matkamuistoja, mutta myös monenlaisia kauppoja tulvillaan hyvin ja ei-niin-hyvin säilyneitä esineitä – kuten vaikka kylttejä, trumpetteja ja pieniä patsaita! Kaikkea! Aloita seikkailusi ja aarteenetsintä Jaw’s Cornerin liepeiltä.

Kuja Stone Townissa

Vuokraa auto ja kuljettaja päiväksi

On ehdottomasti hauskaa vuokrata auto päiväksi ja tehdä omatoimisia tutkimusmatkoja, mutta ajaminen Sansibarilla voi olla helpompaa jättää paikallisten tehtäväksi. Kuljettaja ei vie vain automatkalle, vaan tietää myös parhaat reitit, tarinat ja tyypit joka kylässä. Opit tuntemaan Sansibaria paremmin ja saat uuden ystävän.

Mausteiden valtakunta

Sansibar tuottaa paljon mausteita. Saarella toimii useita ”maustetiloja”, joihin voit tutustua esimerkiksi päiväretken puitteissa. Yrttejä, mausteita, kahveja ja teetä – ja harvinainen mahdollisuus kävellä niiden samaisten lehtien, pensaiden ja kasvien keskellä, joiden hurmaava tuoksu vie sinut kotonakin kokkaillessa hetkeksi taas Sansibarin ihmeelliselle saarelle.

Jozanin kansallispuisto

Sansibarin eteläosassa sijaitsee Jozanin kansallispuisto. Tutustu aitoon sademetsään kansallispuiston vapaaehtoisten oppaiden avulla. Opit biotoopeista ja villieläinten elämästä sademetsässä. Näe mangrove-suo omin silmin ja piliocolobus-apinat (puna-valko-musta apinalaji, joka asuu pelkästään Sansibarilla).

Jozanin kansallispuisto

Museoelämys

Sansibar toimi satoja vuosia itäisen Afrikan orjakaupan keskuksena. Kaikki orjalaivat kulkivat saaren kautta. Orjuutta ja orjakauppaa käsittelevä museo toimii Stone Townissa, samassa paikassa, jossa joskus käytiin orjakauppaa. Museo tarjoaa paljon tietoa aiheesta ja pystyy koskettamaan jokaista vierailijaa.

Rentoa illanviettoa rannalla

Iltaa kohden Sansibarin rannoista tulee leikkikenttiä isoille ja pienille. On jalkapalloa, lentopalloa, lenkkeilyä ja uintia. Voit osallistua rohkeasti peleihin. Tunnelma on lämmin ja kutsuva. Ikään kuin illan tuloa juhlistettaisiin sansibarilaisittain – hymyillen ja nauraen.

Ilta rannalla