17.2.2017

Lomavinkkejä edulliseen lomaan

Lomalla yleensä tuppaa palamaan rahaa. Jos haluat olla maltillinen kuluttaja lomallakin, lue vinkkejä, miten lomakustannukset voi pitää alhaisina.
 1. Puolihoito
  Perinteisesti kaikkein edukkaimpana vaihtoehtona on pidetty All Inclusivea, mutta kannattaa muistaa myös puolihoito. Monet eivät edes jaksa syödä tukevaa lounasta, kun päivälämpötilat ovat riittävän korkeita. Sen sijaan lounaaksi voi nauttia kaupasta ostettuja juustoja, leikkeleitä ja tuoretta leipää ja nautiskella kevyt lounas rannalla tai parvekkeella. Puolihoitoon kuitenkin kuuluu aamiainen ja illallinen, joka tulee edullisemmaksi kuin syödä joka ilta ravintolassa.

 2. Maksuttomat nähtävyydet
  Lomasta saa enemmän irti, kun kiertelee ja katselee nähtävyyksiä. Monet nähtävyyksistä ja retkikohteista ovat ilmaisia, erityisesti kaupungeissa. Esimerkiksi Lontoossa seuraavat museot ovat ilmaisia: Natural History Museum, Victoria & Albert Museum ja British Museum. Euroopan muotimekassa Pariisissa Galeries Lafayette järjestää maksuttomia muotinäytöksiä joka perjantai, jonne tarvitsee vain varata paikka. Monet kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä ovat ilmaisia: Notre Dame, Sacre Coeur ja Père Lachaisen hautausmaa.

 3. Halvat lomakohteet
  Hintataso monissa lomakohteissa vaikuttaa siihen, paljonko matkan aikana rahaa kuluu. Halpoja lomakohteita ovat esimerkiksi Tsekki, Bulgaria, Montenegro, Vietnam ja Sri Lanka.

 4. Eniten aurinkoa samalla rahalla
  Kiinnitä huomiota myös siihen, mitä kaikkea rahaltasi haluat. Jos etsit edullista aurinkolomaa, kannattaa laskea, mistä kohteista saa rahoilleen eniten vastinetta. Silloin matkakohteen tulisi olla esimerkiksi Thaimaa, Sri Lanka tai Kap Verde. Kreikka on vahva haastaja, sillä se on Euroopan lomakohteista, jossa on eniten aurinkoa yhdellä eurolla.*

*Lähde: Forexin Aurinkoindeksi

Muita samankaltaisia

Euroopan kuumimmat festarit

Miltä kuulostaisi festivaalimatka Euroopan kaupunkeihin mukavasti hotellissa yöpyen? Lue neljä vinkkiä Euroopan kuumimmille festareille kesä- ja heinäkuulle.
Johanna Johanna 17.12.2019

Dubain hotellisuosikit

Dubaista löytyy kaikki, mitä vain voit kuvitella. Kauniita rantoja, mahtavia hotelleja ja maailmanluokan ostosmahdollisuudet. Upeita hotelleja on itseasiassa niin paljon, että oikean hotellin löytäminen voi tuntua haastavalta. Siksi esittelemmekin viisi hotellisuosikkiamme, jotka sopivat kaikenikäisille lomanautiskelijoille.
Johanna Johanna 12.12.2019

Blue Star 2.0 – nauti, koe ja osallistu

Huhtikuusta 2020 alkaen nimi ”Blue Star” tulee merkitsemään jotain uutta ja vielä parempaa. Kehitämme 50 suosikkihotelliamme, jotta sinä voisit nauttia lomapäivistä vaikuttaen vähemmän ympäristöön, ilmastoon ja paikallisyhteisöihin.
Noora Noora 11.12.2019

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna 24.10.2019