Lomavinkkejä edulliseen lomaan

17.2.2017
Johanna
Lomalla yleensä tuppaa palamaan rahaa. Jos haluat olla maltillinen kuluttaja lomallakin, lue vinkkejä, miten lomakustannukset voi pitää alhaisina.
 1. Puolihoito
  Perinteisesti kaikkein edukkaimpana vaihtoehtona on pidetty All Inclusivea, mutta kannattaa muistaa myös puolihoito. Monet eivät edes jaksa syödä tukevaa lounasta, kun päivälämpötilat ovat riittävän korkeita. Sen sijaan lounaaksi voi nauttia kaupasta ostettuja juustoja, leikkeleitä ja tuoretta leipää ja nautiskella kevyt lounas rannalla tai parvekkeella. Puolihoitoon kuitenkin kuuluu aamiainen ja illallinen, joka tulee edullisemmaksi kuin syödä joka ilta ravintolassa.

 2. Maksuttomat nähtävyydet
  Lomasta saa enemmän irti, kun kiertelee ja katselee nähtävyyksiä. Monet nähtävyyksistä ja retkikohteista ovat ilmaisia, erityisesti kaupungeissa. Esimerkiksi Lontoossa seuraavat museot ovat ilmaisia: Natural History Museum, Victoria & Albert Museum ja British Museum. Euroopan muotimekassa Pariisissa Galeries Lafayette järjestää maksuttomia muotinäytöksiä joka perjantai, jonne tarvitsee vain varata paikka. Monet kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä ovat ilmaisia: Notre Dame, Sacre Coeur ja Père Lachaisen hautausmaa.

 3. Halvat lomakohteet
  Hintataso monissa lomakohteissa vaikuttaa siihen, paljonko matkan aikana rahaa kuluu. Halpoja lomakohteita ovat esimerkiksi Tsekki, Bulgaria, Montenegro, Vietnam ja Sri Lanka.

 4. Eniten aurinkoa samalla rahalla
  Kiinnitä huomiota myös siihen, mitä kaikkea rahaltasi haluat. Jos etsit edullista aurinkolomaa, kannattaa laskea, mistä kohteista saa rahoilleen eniten vastinetta. Silloin matkakohteen tulisi olla esimerkiksi Thaimaa, Sri Lanka tai Kap Verde. Kreikka on vahva haastaja, sillä se on Euroopan lomakohteista, jossa on eniten aurinkoa yhdellä eurolla.*

*Lähde: Forexin Aurinkoindeksi

Muita samankaltaisia

Kreetan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Kreikan suurimmalla saarella, Kreetalla, on paljon nähtävää unelmarannoista viinitarhoihin. Jaammekin nyt kanssasi vinkit Kreetan parhaista nähtävyyksistä. Listalta löytyy ihania kyliä, kaupunkeja ja rantoja. Tutustu vinkkeihin ja täydennä lomasuunnitelmiasi näillä nähtävyyksillä.
Noora Noora 10.5.2019

6 Instagram-ystävällistä hotellia kesälomalle

Liikaa ihmisiä kuvassa, varjoisat uima-altaat, puut peittävät merinäköalan... Ei näin. Nyt listaamme perhehotellit, joista saat täydelliset instakuvat. Jatka lukemista ja nappaa kesän hienoimmat kuvat.
SallaS SallaS 8.5.2019

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018

Symphony of the Seas - Maailman suurin risteilyalus

Maailman suurin risteilyalus Symphony of the Seas teki neitsytmatkansa maaliskuussa 2018. Aluksella on muun muassa puisto, useita kaupunginosia, 20 ravintolaa ja paljon muuta. Tutustu Symphony of the Seasiin!
Johanna Johanna 4.6.2018