Lomavinkkejä edulliseen lomaan

Lomalla yleensä tuppaa palamaan rahaa. Jos haluat olla maltillinen kuluttaja lomallakin, lue vinkkejä, miten lomakustannukset voi pitää alhaisina.
 1. Puolihoito
  Perinteisesti kaikkein edukkaimpana vaihtoehtona on pidetty All Inclusivea, mutta kannattaa muistaa myös puolihoito. Monet eivät edes jaksa syödä tukevaa lounasta, kun päivälämpötilat ovat riittävän korkeita. Sen sijaan lounaaksi voi nauttia kaupasta ostettuja juustoja, leikkeleitä ja tuoretta leipää ja nautiskella kevyt lounas rannalla tai parvekkeella. Puolihoitoon kuitenkin kuuluu aamiainen ja illallinen, joka tulee edullisemmaksi kuin syödä joka ilta ravintolassa.

 2. Maksuttomat nähtävyydet
  Lomasta saa enemmän irti, kun kiertelee ja katselee nähtävyyksiä. Monet nähtävyyksistä ja retkikohteista ovat ilmaisia, erityisesti kaupungeissa. Esimerkiksi Lontoossa seuraavat museot ovat ilmaisia: Natural History Museum, Victoria & Albert Museum ja British Museum. Euroopan muotimekassa Pariisissa Galeries Lafayette järjestää maksuttomia muotinäytöksiä joka perjantai, jonne tarvitsee vain varata paikka. Monet kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä ovat ilmaisia: Notre Dame, Sacre Coeur ja Père Lachaisen hautausmaa.

 3. Halvat lomakohteet
  Hintataso monissa lomakohteissa vaikuttaa siihen, paljonko matkan aikana rahaa kuluu. Halpoja lomakohteita ovat esimerkiksi Tsekki, Bulgaria, Montenegro, Vietnam ja Sri Lanka.

 4. Eniten aurinkoa samalla rahalla
  Kiinnitä huomiota myös siihen, mitä kaikkea rahaltasi haluat. Jos etsit edullista aurinkolomaa, kannattaa laskea, mistä kohteista saa rahoilleen eniten vastinetta. Silloin matkakohteen tulisi olla esimerkiksi Thaimaa, Sri Lanka tai Kap Verde. Kreikka on vahva haastaja, sillä se on Euroopan lomakohteista, jossa on eniten aurinkoa yhdellä eurolla.*

*Lähde: Forexin Aurinkoindeksi