Malta lasten kanssa – vinkkejä koko perheelle

Malta on ihana matkakohde lapsiperheille. Olemme koonneet yhteen parhaat vinkit perhelomalle kauniilla Maltalla.

Yhteistyössä Maltan matkailutoimiston kanssa
maltabluetest

Malta on saarivaltio, joka matkakohteena sopi kaikille. Kristallinkirkas vesi, pienet kalastusveneet, kauniit kapoisat kujat ja loistava ilmasto. Malta on myös paikka, jonne voi oikein hyvin ottaa lapset mukaan matkalle. Tutustu ihaniin vinkkeihimme, mitä kaikkea voitte kokea yhdessä Maltalla!

Splash and Fun -vesipuisto

Vesipuisto Splash and Fun, joka sopii kaikenikäisille lapsille, sijaitsee 20 minuutin päässä Vallettasta. Vesipuistossa riittää hauskaa kaikille – on altaita, vesiliukumäkiä, pieni huvipuisto, sukellusallas, aaltokone ja pienten lasten oma vesimaa.

Sininen laguuni

Lähde veneellä Cominon saarelle ja pysähdy matkalla sinisen laguunin luona. Sininen laguuni on kuin iso kirkkaansininen allas, jota reunustaa kalkkikivikalliot. Täällä voitte viettää päivän auringosta, uimisesta ja snorklauksesta nauttien.

Sinisen laguunin kauneus on mykistävää.
Sinisen laguunin kauneus on mykistävää.

Tiedekeskus Esplora

Kalkaran alueella avattiin vuonna 2016 Esploran tiedekeskus, josta on mahtavat näkymät viereiseen suureen satamaan. Hyppää bussiin Vallettassa tai kävele 20 minuutin matka tiedekeskukselle. Aika tiedekeskuksessa kuluu mukavasti planetaariossa ja interaktiivista näyttelyä ihmetellessä sekä ulkona seikkailumaassa uusia asioita oppiessa.

Maltan kansallinen akvaario (Malta National Aquarium)

Koe vedenalainen Malta kuivin jaloin Maltan kansallisessa akvaariossa, jossa on 41 isoa akvaariota ja yli 100 erilaista kalaa, matelijaa ja hyönteistä. Akvaarion yhteydessä on myös ulkona iso leikkipuisto ja ravintola. Bussilla tai taksilla Vallettasta ajaa akvaariolle noin puolessa tunnissa.

Kippari-Kallen kylä

Kippari-Kallen kylä, eli Popeye Village -teemapuisto, on rakennettu 80-luvulla elokuvalavasteeksi. Tänään alueella on rantaklubi, vesiliukumäki, minigolfrata ja vesitrampoliineja! Kylä sijaitsee pohjois-Maltalla, noin 45 minuuttia Vallettasta.

Kippari-Kallen kylässä lapset viihtyvät.
Kippari-Kallen kylässä lapset viihtyvät.

Gozon saari

Lähde veneretkelle kauniille Gozon saarelle. Vierailkaa saaren parhaalla rannalla, Ramla Baylla, jossa hiekka on hienoa ja oranssinpunertavaa. Täällä kelpaa uiskennella kristallinkirkkaassa vedessä ja käydä tutustumassa kuuluisaan Calypso Cave -luolaan.

Valletta

Maltan pääkaupunki Valletta on ehdottomasti vierailun arvoinen. Vallettassa kannattaa käydä ainakin vanhassa Manoelin teatterissa, gondoli-ajelulla, Barrakka-puistoissa ja Pyhän Johanneksen katedraalissa. Jos olet matkassa vanhempien lasten kanssa, käykää tutustumassa Maltan historiaan Malta Experiencen avulla.

Vallettan kauniita kujia.
Vallettan kauniita kujia.