Kaupunkilomalle lasten kanssa - vinkkejä Euroopan kaupunkeihin

31.3.2017
Johanna
Kaupunkiloma lasten kanssa onnistuu siinä missä rantalomakin, ja mikä parasta, kaupungeissa on paljon nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Lue vinkkejä Euroopan kiehtovimpiin kaupunkikohteisiin ja koko perheen suosikkinähtävyyksiin!

Berliini

Berliini on yksi Euroopan suosituimpia kaupunkilomakohteita lasten kanssa lomaillessa. Kaupungin suosiota selittävät lukuisat museot, galleriat ja muut aktiviteetit sekä varsin maltillinen hintataso. Lomailu kaupungissa on helppoa myös yleisen lapsimyönteisyyden ansiosta. Berliinissä on helppo liikkua niin jalkaisin kuin julkisella liikenteellä eikä lapsia katsota ravintolassa pitkään, päin vastoin. Kaupungin suosituimpia vierailukohteita lapsiperheille ovat TV-torni, Berliinin eläintarha, AquaDom&SeaLife ja Legoland Discovery Center. Myös Kolle 37 -leikkipuistossa viihtyvät kaikenikäiset.

Lissabon

Lissabon on mahtava kaupunkikohde lapsiperheille, etenkin hieman isompien lasten kanssa. Euroopan aurinkoisimmaksi pääkaupungiksi itseään mainostavan Lissabonin Oceanarium -meriakvaario pingviineineen ja merisaukkoineen on hieno vierailukohde kaikenikäisille, samaten kuin viereisen rakennuksen Pavilhao do Conhecimento -tiedekeskus. Raitiovaunuajelut kaupungin eri osissa, hyvä ruoka ja suhteellisen edullinen hintataso miellyttävät lasten lisäksi myös aikuisia. Lissabonista pääsee myös kätevästi paikallisjunalla hienoille rannoille viereisiin kyliin kuten Cascaisiin.

Lontoo

Lontoo on lapsiperheille kiehtova kaupunkilomakohde. Erityisesti lapsia puhuttelee maailman vanhin lelukauppa Hamleys's. Lontoossa monista museoista hyviä käyntikohteita ovat esimerkiksi Natural History Museum, British Museum, Tate ja Tate Modern ja museot ovat vieläpä ilmaisia. Klassikkokohteita ovat myös Madame Tussaud'sin vahakabinetti ja London Eye -maailmanpyörä. Harry Potter -faneille kaupunki on ehdoton must. Warner Bros Studioilla on Harry Potter -näyttely ja King's Cross Stationin laituri 9 ¾.

Barcelona

Barcelonan valttina lapsiperheille on sen sijainti Välimeren rannalla. Samalla lomalla voi viettää rantalomaa Barcelonetan rannalla kuin nauttia kaupunkielämän aarteista. Valinnanvaraa Barcelonassa riittää. Lapsiperheiden suosituimpia vierailukohteita kaupungissa ovat Parc Guëll, Ciutadella-puisto ja siellä sijaitseva Barcelonan eläintarha sekä Montjuïcin taikalähde ja köysirata. Kaupungista löytyy myös meriakvaario eli L’Aquàrium de Barcelona ja Cosmocaixa-tiedepuisto. Kesäaikaan on myös avoinna Tibidadon huvipuisto, jonka aukioloajat kannattaa tarkastaa etukäteen.

Amsterdam

Amsterdamin klassiset vierailukohteet kuten kanaaliristeilyt ja korkeatasoiset museot sopivat koko perheelle. Keskustan DAM-aukio täyttyy päivisin katutaiteilijoista ja aukion reunalla on myös Amsterdamin oma Madame Tussaud's. Artis-eläintarha aivan Amsterdamin keskustassa esittelee niin eläinkunnan historiaa kuin nykypäivää ja eläimiä voi ihailla myös Vondelparkissa. Maan merenkulkuhistoriaan voi tutustua Amsterdam-laivassa. Kokonaisen päivän piknikkeineen voi viettää kaupungin etelälaidan Amstelparkissa, jossa on paitsi tilaa temmeltää, myös leikkipuistoja ja poletilla toimivia laitteita.

Vinkkejä kaupunkilomalle lasten kanssa

Kaupunkilomalle lasten kanssa ei kannata haalia ohjelmaa liikaa. Ohjelmaan kannattaa varata väljyyttä niin yllättäville ohjelmamuutoksille kuin välipalatauoille. Vierailukohteisiin kannattaa ostaa liput etukäteen, koska ennakkoliput ovat usein halvempia ja lipulla pääsee useimmiten myös jonon ohi. Tiesithän, että TUIn yhteistyökumppanin Ticmaten kautta voit hankkia liput etukäteen eri vierailukohteisiin museoista musikaaleihin.

Muita samankaltaisia

Disneyland - 6 huvipuistoa ympäri maailman

Satujen maailmaan astuminen on ikimuistoinen elämys, oletpa minkä ikäinen tahansa. Kävele Tuhkimon satulinnassa, tapaa Chewbacca ja Buzz Lightyear, matkusta vuoristoradalla tai istu luolassa Pienen merenneidon viereen. Avaamme sinulle nyt portin kuuteen Walt Disneyn teemapuistoon eri puolilla maailmaa.
SallaS SallaS 2.4.2019

Tällainen on matkailijan Mauritius

Hohtavan valkoisia rantoja, kookospalmuja, rentoutumista turkoosin meren äärellä. Monille Mauritius on unelmien lomakohde. Tapasimme Emman ja Johanin, jotka lomailivat Mauritiuksella tammikuussa. Näin he kertovat matkastaan ja antavat vinkkinsä, joilla ihana Mauritius tarjoaa parastaan.
SallaS SallaS 28.2.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018