25.9.2018

Millainen on Dominikaaninen tasavalta?

Dominikaaninen tasavalta sijaitsee Karibialla ja sille tunnusomaisia ovat valkeat, pitkät paratiisirannat, turkoosi vesi, vesiputoukset ja sademetsien peittämät vuoret. Mutta minkälaista on lomailu Dominikaanisessa tasavallassa? Tapasimme kaksi matkalaista ja juttelimme heidän kanssaan kohteesta ja asioista, joita ei kannata missata tänne matkustaessaan.

Tutustu matkalaisiimme

Nimi: Niklas ja Amanda Ragnegård
Matka: Teimme yhdistelmämatkan TUIn kautta Dominikaaniseen tasavaltaan helmi-maaliskuussa ja asuimme Playa Doradassa ja Las Terrenasissa.

Miksi valitsitte juuri Dominikaanisen tasavallan?

Olemme aikaisemmin olleet Meksikossa ja Costa Ricassa ja tykästyimme todella alueen ilmastoon ja ympäristöön. Halusimme testata jotain muuta kohdetta samoilta seuduilta ja valinta osui Dominikaaniseen tasavaltaan.

Minkä tyyppisen matkan varasitte?

Varasimme TUIn kautta yhdistelmäloman, eli vaihdoimme lomakohdetta matkan puolivälissä.

Missä kuussa matkustitte ja millainen sää tuolloin oli?

Olimme matkalla helmikuun lopulta maaliskuun puoliväliin. Ensimmäisellä viikolla sää oli aurinkoinen joitain yksittäisiä sadekuuroja lukuunottamatta. Toisellakin viikolla oli aurinkoista, mutta joka päivä myös satoi hieman. Lämpötila pysytteli koko ajan 28 asteen tietämillä.

Dominikaaninen tasavalta - upeiden palmurantojen paratiisi.

Mitä piditte Playa Doradasta?

Asuimme hotellissa nimeltä Viva Wyndham V Heaven, joka sijaitsi upeiden rantojen ja kirkkaiden vesien äärellä. Heti hotellin ulkopuolella ei ollut juuri mitään, mutta taksilla pääsi kätevästi vähän matkan päässä oleviin isompiin keskuksiin. Itse hotelli oli melko yksinkertainen, mutta siisti, ja siellä oli erittäin hyvää ruokaa, juomaa ja palvelualtista henkilökuntaa.

Hotelli Viva Wyndham V Heaven.

Entä millainen oli Las Terranas?

Asuimme Las Terrenasissa Viva Wyndham Samana -hotellissa. Aivan upea hotelli, joka sijaitsee kauniissa, vehreässä ympäristössä. Hotellin palvelu saa loman tuntumaan luksukselta ja huoneet ovat todella raikkaat ja niistä kaikista on merinäköala. Las Terrenasin ranta on fantastinen. Siellä teimme pitkiä rantakävelyitä molempiin suuntiin ilman vastaantulijoiden ruuhkaa. Ranta ei ollut kovin leveä, mutta se oli kauniisti ympäröivän luonnon ja palmujen reunustama. Hotelli sijaitsi hieman Las Terrenasin keksustan ulkopuolella. Siellä voi siis helposti paeta stressiä ja ottaa rennosti rannalla tai riippumatossa. Ja keskustaan pääsi halutessaan kätevästi taksilla. Las Terrenasin kylässä on hyvät valikoimat baareja, ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia.

Viva Wyndham Samana -hotelli Las Terrenasissa.
Viva Wynham Samana on vastikään remontoitu hotelli, joka on suunnattu aikuisille.

Suositteletteko All Inclusivea vai onko paikallisia ravintoloita riittävästi?

Näissä hotelleissa ei ole muuta vaihtoehtoa kuin All Inclusive. Mutta vaikka olisi ollut, suosittelisimme All Inclusivea kuitenkin, koska hotellit sijaitsevat hieman syrjässä ja lähimpiin keskuksiin pääsee vain taksilla. Molemmissa hotelleissa oli useita ravintoloita, joissa tarjoiltiin erilaisia ruokia. Ruoka oli huolellisesti valmistettua, hyvää ja monipuolista. Hotellien baareissa tarjoiltiin erinomaisia drinkkejä ja palvelu oli aivan huippua.

Pitkät rantakävelyt kuuluvat lomailuun Dominikaanisessa tasavallassa.

Minkälainen on hintataso Dominikaanisessa tasavallassa?

Turistialueilla juomat ja snackit olivat aika kalliita, lähes saman hintaisia kuin kotona. Vesipullo maksoi 2 euroa, olut 5 euroa ja sipsipussi 3 euroa.

Kävittekö retkillä?

Kävimme retkellä Las Terrenasista. Vierailimme Los Haitisesin kansallispuistossa ja tutustuimme Cayo Leantadon saareen (Bacardi Island). Ensin matkustimme bussilla, sitten teimme veneretken ympäri kansallispuistoa, jossa näimme luolamaalauksia ja mangrovepuita. Sen jälkeen veneilimme Bacardi Islandille, jossa nautimme lounaan lisäksi myös auringosta ja uimisesta. Lopuksi matkustimme veneellä ja bussilla takaisin Las Terrenasiin. Oli aivan ihana päivä!

Veneretki kansallispuisto Los Haitisesiin.
Kansallispuiston luolissa voi nähdä luolamaalauksia.

Kuinka kuvailisitte Dominikaanista tasavaltaa lomakohteena?

Tämä osa Dominikaanista tasavaltaa ei ole vielä niin matkailijoiden tuntema, mikä oli meistä positiivista. Luonto on vuoristoista ja vihreää ja siellä on paljon mukavia rantoja. Paikallinen musiikki oli ihanan iloista ja jos haluaa kokeilla jotain uutta, voi opetella jopa tanssimaan sen tahdissa.

Suosittelisitteko Dominikaanista tasavaltaa lomakohteena?

Jos haluat aurinkoa, uimista ja lepoa ihanilla rannoilla ja kauniissa vehreässä ympäristössä, Dominikaaninen tasavalta sopii täydellisesti. Las Terrenas on yksi parhaista käymistämme lomakohteista ja suosittelemme sitä todella!
Haluatko lukea lisää? Täältä löydät kaikki matkamme Dominikaaniseen tasavaltaan.

Muita samankaltaisia

Atlantis Hotels & Resorts – huippuvalinta Fuerteventuralla

Fuerteventura houkuttelee puoleensa uskomattoman turkoosilla merellä, pitkillä rannoilla sekä vuoden ympäri lämpimällä ilmastolla. Täältä löydät myös upeita hotelleja, jotka nostavat lomasi uudelle tasolle – kaksi niistä löydät tästä.
Oona Oona 21.11.2019

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna 24.10.2019

Curacaon tulevaisuuden esikuvat

Trooppisella helmellä, Curacaolla, on monipuolinen kulttuuri, kristallinkirkkaat vedet ja kesä ympäri vuoden. Saaren rikas luonto ja historia ovat jättäneet jälkeensä arvokkaan perinnön. Säilyttääkseen kaiken mitä tällä kauniilla saarella on tarjota, haluaa TUI Care Foundation edistää tulevaisuuden opettajien ympäristötietoisuutta.
Johanna Johanna 27.9.2019

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019