Nyt kukkii jo! 6 keväistä puutarhamatkakohdetta viherpeukaloille

Viherpeukaloiden kärsivällisyyttä koetellaan, kun kevät etenee hitaasti ja kotipihan kukkapenkit ovat vielä jäässä. Monissa lomakohteissa kevät on huhti-toukokuussa kuitenkin kauneimmillaan ja puutarhoissa ja puistoissa pääsee ihastelemaan tuoretta kukkaloistoa. Tässä kuusi vinkkiä matkakohteista, joissa voi ottaa värikkään varaslähdön kevääseen ja sukeltaa ihaniin puutarhaunelmiin.

Tulppaanien väriloistoa Hollannissa

Sanotaan, että kevät on parasta aikaa vierailla Amsterdamissa, koska silloin koko kaupunki kirjaimellisesti puhkeaa kukkaan. Tulppaanien väriloisto täyttää niin puistot kuin terassitkin. Amsterdamin tunnetuimmat markkinat ovat Singel-kanavalla järjestettävät kelluvat kukkamarkkinat. Täällä on keinuvissa kauppaveneissä ruukkuihin istutettuja kasveja ja kauniita leikkokukkia, kuten auringonkukkia, ruusuja, liljoja ja tietenkin lumoavia tulppaaneja, joiden sipuleita ja siemeniä voi ostaa tuliaisiksikin.

Todellisen puutarhaunelmoijan kannattaa myös tehdä kevätretki Amsterdamin ulkopuolelle Lissen kaupunkiin, jossa sijaitsee Keukenhof-tulppaanipuutarha. Puutarha on yksi maailman suurimmista ja sinne istutetaan vuosittain noin 7 miljoonaa kukkasipulia. Puisto on auki keväisin kahdeksan viikkoa – niin kauan kuin kolme kerrosta kukkasipuleita jaksaa kukkia.

Sitruunantuoksuinen Amalfin rannikko

Amalfin rannikko Italiassa on Unescon maailmanperintökohde, joka on tunnettu kauneudestaan - ja upeista puutarhoistaan. Hieno retkikohde rannikolla on ”kotkanpesä” Ravello, jossa on kaksi suurta barokkipuutarhaa istutuksin ja marmoriveistoksin. Näköala toisesta puutarhasta – Villa Rufolosta – toimi säveltäjä Richard Wagnerin innoituksen lähteenä hänen kirjoittaessaan Parsifal-oopperaa. Sitruuna on Amalfin rannikon keltainen symboli ja sitruunankukkien aikaan huumaava tuoksu valtaa alueen.

Puutarhavaellus Kreetalla

Kreetan kasvitieteellisessä puutarhassa voi nauttia upeista maisemista ja luonnonrauhasta. Botanical Park sijaitsee noin 15 kilometriä Haniasta Fournesin kylässä. Tulipalossa tuhoutuneiden oliiviviljelmien paikalle vuorenrinteille perustettu puutarha on kuin vaellusreitti, jonka varrella pääsee tutustumaan mm. sitrushedelmätarhaan, viiniviljelmiin, oliivipuihin ja Välimeren yrttitarhaan. Kirsikkatarha on erityisen upea keväisin, kun se kukkii vaaleanpunaisena pilvenä. Vastaan polulla saattaa tepastella myös riikinkukkoja, ja puistolla on lasten iloksi myös pieni eläintarha. Puutarhan ravintola tarjoaa kreetalaista lähiruokaa parhaimmillaan.

Ruusuromantiikkaa Bulgariassa

Bulgarian kansalliskukka on ruusu. Maa on myös yksi maailman suurimmista ruusuöljyn tuottajista. Joka vuosi touko-kesäkuun vaihteessa Kazanlakin ruusulaaksossa järjestetään ruusufestivaalit, joilla pääsee tutustumaan ruusuihin liittyviin perinteisiin.

Toinen mahdollisuus ihastella Bulgarian ruusuja ja muitakin kauniita istutuksia löytyy Balchikin kasvitieteellisestä puutarhasta. Romanian entisen kuningattaren Marian kesäpalatsin puutarhassa kasvaa lähes 3000 kasvilajia monesta eri maasta ja maanosasta. Puutarhan yli 250 lajin kaktuskokoelma on yksi Euroopan merkittävimmistä. Varjoisat käytävät, ihanat ruusuköynnökset, kiviportaikot, kaarisillat ja vesiputoukset tekevät puutarhasta suorastaan romanttisen. Vaikkei kuningatar Maria tiettävästi ollutkaan onnellinen avioliitossaan, hänen puutarhansa on nykyään suosittu häidenviettopaikka. Mikä sen mukavampaa kuin kauniina kesäpäivänä istua puutarhan kahvilan terassilla katselemassa ohikulkevia bulgarialaisia juhlaseurueita ja nuorta rakkautta?

Puutarhaunelmia Madeiralla

Madeiran saari tunnetaan paitsi kauniista luonnostaan, myös hyvin ylläpidetyistä trooppisista puutarhoistaan ja puistoistaan, jotka kutsuvat rauhallisille päiväkävelyille ihanien värien ja tuoksujen maailmaan.

Kasvitieteellisistä puutarhoista tunnetuin on Jardim Botânico da Madeira, joka sijaitsee rinteellä Funchalin kaupungin yläpuolella. Puutarha on perustettu vuonna 1960 ja siellä on kaikkiaan 2 500 kasvilajia ja pieni lintupuisto. Puutarhaan pääsee keskustasta kätevästi esimerkiksi kaupunkibussilla tai köysiradalla, jolla matkustaminen itsessään on jo hieno lomaelämys.

Satumainen Miracle Garden Dubaissa

Silmäkarkkia, kitchiä, överiä… Dubaissa sijaitseva Miracle Garden on kuin astuisi suoraan Liisa Ihmemaassa -sadun kulisseihin. Maailman suurin kukkapuutarha on täynnä erilaisia kukkainstallaatioita ja värikkäitä rakennelmia. Suuri osa puistosta koostuu kukkataloista, mutta seisoopa puutarhassa myös kukista koottu Airbus A380 -lentokone. Guinnessin ennätystenkirja on myöntänyt sille maailman suurimman kukkainstallaation tittelin. Puutarhassa vierailu sopii aktiviteetiksi koko perheelle, sillä valtavin kukkaköynnöksin koristellut talot, hauskat autot ja kitsch-henkiset koristeet viihdyttävät myös lapsia.

Muita samankaltaisia

Kanariansaarten parhaat rannat – 13 vinkkiä

Kanariansaarilla on rantoja joka makuun. Fuerteventuran pitkistä kultaisista rannoista, Teneriffan ainutlaatuisiin laavahiekkaisiin rantoihin. Tässä 13 vinkkiä rakastettujen Kanariansaarten tunnetuille ja tuntemattomammille rannoille.
Noora Noora

Karnevaalit ympäri maailmaa - 7 ainutlaatuista katujuhlaa

Karnevaalit järjestetään kristillisen ja erityisesti katolisen perinteen mukaisesti ennen pääsiäistä edeltävää 40 päivän paastoa. Sana tarkoittaakin kirjaimellisesti "hyvästi liha". Nykyään karnevaalit ovat värikkäitä juhlia, jotka tempaavat vierailijatkin mukaansa. Tutustu seitsemän kaupungin karnevaaleihin!
Johanna Johanna

Blue Star 2.0 – nauti, koe ja osallistu

Huhtikuusta 2020 alkaen nimi ”Blue Star” tulee merkitsemään jotain uutta ja vielä parempaa. Kehitämme 50 suosikkihotelliamme, jotta sinä voisit nauttia lomapäivistä vaikuttaen vähemmän ympäristöön, ilmastoon ja paikallisyhteisöihin.
Noora Noora

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna