26.6.2019

Snorklausta Kreikassa

Kreikan turkoosit vedet ja sadat saaret tarjoavat kaikki edellytykset ihanaan snorklaukseen, mutta mistä löytyy parhaat snorklauspaikat?

Yhteistyössä Kreikan matkailutoimiston kanssa
greecelogo

On hyvin erityinen tunne pukea sukellusvarusteet päälle ja hypätä kirkkaaseen turkoosinväriseen veteen. Se on tutustumismatka uuteen maailmaan pinnan alla, jossa näkee kaloja ja koralleja kaikissa sateenkaaren väreissä. Kreikassa on monia ihania snorklauspaikkoja, tässä viisi suosikkiamme.

Loutro ja Elafonissi Kreetalla

Kreetalta löytyy kaikki ja vähän päälle. Rannat, kaunis kaupunki Hania, viinitarhat, vuoristokylät ja hyvät snorklauspaikat. Parhaat edellytykset snorklauseen tarjoaa Elafonissi Beach, jossa vesi on hämmästyttävän kirkasta ja muistuttaa enemmän Karibiaa kun Välimerta. Myös autoton Loutron kylä Kreetalla tarjoaa erittäin hyvät puitteet snorklaukseen kalliorannoillaan.

Lue lisää snorklauksesta Kreetalla.

Elafonissin vesi on kristallinkirkas.
Elafonissin vesi on kristallinkirkas.

Marathias Beach Zakynthoksella

Zakynthos on paratiisisaari, jota et halua ohittaa. Täällä voit yhdistää vitivalkoiset rannat snorklaukseen. Alla olevan kuvan kaunis ranta sijaitsee Kerin lähellä, 25 km lounaaseen Zakynthoksesta. Marathian Beachilla ei näy tungosta, sillä monet matkailijat eivät koskaan löydä tälle rannalle. Kirkkaan turkoosi vesi on kehystetty kivillä ja vihreillä männyillä. Täällä voit nähdä mureenoja, ankeriaita, mustekaloja ja muita upeita kaloja.

Lue Zakynthosin kilpikonnista täältä.

Zakynthoksen Marathias Beachillä voit nähdä mureenoja, ankeriaita ja mustekaloja.
Zakynthoksen Marathias Beachillä voit nähdä mureenoja, ankeriaita ja mustekaloja.

Amorgoksen Agia Anna Beach

Amorgoksen saari sijaitsee Kykladien saariryhmässä ja sen sanotaan olevan Kreikan romanttisin saari. Täällä voit vaeltaa pitkin aasinpolkuja, kylpeä merenlahtien piilossa ja uida vedenalaisissa luolissa. Agia Anna Beach sijaitsee kolme kilometriä Choran kaupungista, täällä kuvattiin elokuva ”Suuri sininen” ja snorklaus täällä on fantastista. Vesi on kristallinkirkasta ja kaloja on valtavasti.

Agia Anna Beach Amorgoksella on luokiteltu yhdeksi Kreikan kauneimmista rannoista.
Agia Anna Beach Amorgoksella on luokiteltu yhdeksi Kreikan kauneimmista rannoista.

Korfun Kassiopi Beach

Kassiopi on pieni satamakaupunki n. 30 km Korfun kaupungista koilliseen. Ranta on kivipohjainen, joten sandaaleja suositellaan. Täällä vesi on lähes läpinäkyvää ja kumma kyllä, harvat ihmiset löytävät tänne, mikä tekee paikasta vieläkin sydämellisemmän.

Lue lisää Kassiopista.

Korfun Kassiopi-ranta on kuin tehty snorklausta varten.
Korfun Kassiopi-ranta on kuin tehty snorklausta varten.

Kosin Psalidi ja Agios Fokas

Vain kolmen kilometrin päässä Kosin kaupungista sijaitseva Psalidin ranta on saaren kuuluisin ranta. Psalidin varrelta löydät Agios Fokas Beachin, jossa vesi on hyvin kirkasta ja puitteet snorklaukseen täydelliset.

Kos on upea snorklauskohde - koko matkan Psalidista Fokasiin asti.
Kos on upea snorklauskohde - koko matkan Psalidista Fokasiin asti.

Haluatko lukea lisää Kreikasta? Tutustu listaamme Kreikan parhaista rannoista.

Muita samankaltaisia

5 ympäristösertifioitua hotellia kesälomalle

Asia, joka muodostuu yhä tärkeämmäksi matkailijoiden keskuudessa, on ympäristösertifioidut hotellit. 95 prosenttia TUIn asiakkaista pitää vastuullisuutta tärkeänä osana lomaa ja noin joka viides ei voisi kuvitella majoittuvansa hotelliin, joka ei ole ympäristösertifioitu. Tämän osoittaa vastikään tehty asiakastutkimus. Tähän olemme listanneet viisi suosituinta kesäkauden ympäristösertifioitua hotelliamme.
Oona Oona 14.11.2019

Parhaat rannat Dominikaanisessa Tasavallassa

Dominikaaninen tasavalta tarjoaa monia unelmarantoja. Tähän olemme listanneet ehdottomat suosikkirantamme.
Oona Oona 29.10.2019

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna 24.10.2019

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019