20.9.2019

Vähennämme muovin käyttöä – askel askeleelta

Runsas muovijätteen määrän kasvu, etenkin merissämme, on yksi suurimmista ja vakavimmista ympäristöuhista. Tänä päivänä vain noin 15 % muovista kierrätetään (OECD) ja noin kahdeksan miljoonaa tonnia muovijätettä päätyy vuosittain meriin (UNEP). World Economic Forumin mukaan määrä vastaa täyttä jäteautollista joka minuutti. Siksi me TUIlla vähennämme kertakäyttöisten muovituotteiden käyttöä omissa hotelleissamme.

Mikäli sallisimme tilanteen jatkua, on ennustettu, että maailman merissä olisi vuonna 2050 enemmän muovia kuin kaloja (The Ellen MacArthur Foundation). Siksi on äärimmäisen tärkeää osallistua muovinkulutuksen vähentämiseen mahdollisuuksien mukaan.

Muovinkulutuksen vähentäminen hotelleissamme

Vuonna 2018 valitsimme kohteeksi muoviset juomapillit. Päätimme luopua muovipillien käytöstä omissa hotelleisamme ja jo 60 % hotelleista onkin luopunut niiden käytöstä kokonaan. Emme kuitenkaan tyytyneet tähän, hotelleissamme on ryhdytty kehittämään erilaisia tapoja korvata kertakäyttöisten muovituotteiden kuten mukien, ruokailuvälineiden, pullojen, pussien, kylpytuotteiden ja erilaisten muovipakkauksien käyttöä.

Vähennämme muovin käyttöä – askel askeleelta

Maatuvat pillit

Seuraavassa vielä muutamia esimerkkejä työstämme kestävän matkailun edistämiseksi. Espanjassa, Portugalissa ja Kap Verdellä kaikissa RIU-hotelleissa tarjoamme asiakkaidemme käyttöön kompostoitavat juomapillit, entisten muovipillien sijaan. Sen lisäksi olemme poistaneet kaikkien omien lentoyhtiöidemme lennoilta muoviset kahvin sekoittamiseen käytettävät tikut ja korvanneet ne puisilla vaihtoehdoilla. Olemme myös vähentäneet muovipakkausten käyttöä lennoilla. Jo näillä keinoin vähennämme 12 miljoonan muovituotteen käyttöä vuosittain.

Vähennämme muovin käyttöä – askel askeleelta

Roskien keräämistä yhdessä

Olemme tehneet myös mahtavaa yhteistyötä yhdessä asiakkaidemme kanssa. Vuonna 2018 kaikkiaan 1400 työntekijää ja TUIn asiakasta keräsi rannoilta roskia. Siivottujen rannikkoalueiden pituus vastasi matkaa Helsingistä Lahteen, rantoja oli yhteensä 52 ja kerätyn jätteen määrä yli 4500 kiloa.

Toimintaohjeet kertakäyttömuovin käytön vähentämisen

2019 TUI on määritellyt hotelleille toimintaohjeet, joiden tavoitteena on vähentää, kierrättää ja korvata muovia. Toimintaohjeissa annetaan käytännön neuvoja ja tarjotaan vaihtoehtoja muovituotteille. Pyrkimyksemme on yksinkertaisin ohjein tavoittaa kaikki organisaatiomme sisällä ja sen ulkopuolella, aina asiakkaisiimme ja tavarantoimittajiimme saakka. Lue lisää aiheesta

Muita samankaltaisia

Curacaon tulevaisuuden esikuvat

Trooppisella helmellä, Curacaolla, on monipuolinen kulttuuri, kristallinkirkkaat vedet ja kesä ympäri vuoden. Saaren rikas luonto ja historia ovat jättäneet jälkeensä arvokkaan perinnön. Säilyttääkseen kaiken mitä tällä kauniilla saarella on tarjota, haluaa TUI Care Foundation edistää tulevaisuuden opettajien ympäristötietoisuutta.
Johanna Johanna 27.9.2019

Durresin Riviera – aurinkolomaa mukavin maustein

Usein tulee tunne, että voisit oikeastaan olla missä tahansa Välimerellä. Aurinkotuolissa loikoillessasi, kun tilaat lasillisen kuplivaa rantabaarissa tai polkuveneellä polkiessasi. Durresin Riviera tarjoaa kuitenkin lomallesi lisämausteita ruuan, kulttuurin ja kaupunkielämän muodossa. Lue lisää, jos haluat yhdistää rantalomaasi uusia makuja.
Johanna Johanna 26.8.2019

Koe Kap Verde – 5 vinkkiä aktiivilomaan

Kap Verde on kuin luotu rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen, mutta Salin saari Kap Verdellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös aktiiviseen lomailuun! Lue viisi vinkkiä, miten voit nauttia monipuolisesta lomasta Kap Verdellä.
Noora Noora 24.6.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019