Vähennämme muovin käyttöä – askel askeleelta

Runsas muovijätteen määrän kasvu, etenkin merissämme, on yksi suurimmista ja vakavimmista ympäristöuhista. Tänä päivänä vain noin 15 % muovista kierrätetään (OECD) ja noin kahdeksan miljoonaa tonnia muovijätettä päätyy vuosittain meriin (UNEP). World Economic Forumin mukaan määrä vastaa täyttä jäteautollista joka minuutti. Siksi me TUIlla vähennämme kertakäyttöisten muovituotteiden käyttöä omissa hotelleissamme.

Mikäli sallisimme tilanteen jatkua, on ennustettu, että maailman merissä olisi vuonna 2050 enemmän muovia kuin kaloja (The Ellen MacArthur Foundation). Siksi on äärimmäisen tärkeää osallistua muovinkulutuksen vähentämiseen mahdollisuuksien mukaan.

Muovinkulutuksen vähentäminen hotelleissamme

Vuonna 2018 valitsimme kohteeksi muoviset juomapillit. Päätimme luopua muovipillien käytöstä omissa hotelleisamme ja jo 60 % hotelleista onkin luopunut niiden käytöstä kokonaan. Emme kuitenkaan tyytyneet tähän, hotelleissamme on ryhdytty kehittämään erilaisia tapoja korvata kertakäyttöisten muovituotteiden kuten mukien, ruokailuvälineiden, pullojen, pussien, kylpytuotteiden ja erilaisten muovipakkauksien käyttöä.

Vähennämme muovin käyttöä – askel askeleelta

Maatuvat pillit

Seuraavassa vielä muutamia esimerkkejä työstämme kestävän matkailun edistämiseksi. Espanjassa, Portugalissa ja Kap Verdellä kaikissa RIU-hotelleissa tarjoamme asiakkaidemme käyttöön kompostoitavat juomapillit, entisten muovipillien sijaan. Sen lisäksi olemme poistaneet kaikkien omien lentoyhtiöidemme lennoilta muoviset kahvin sekoittamiseen käytettävät tikut ja korvanneet ne puisilla vaihtoehdoilla. Olemme myös vähentäneet muovipakkausten käyttöä lennoilla. Jo näillä keinoin vähennämme 12 miljoonan muovituotteen käyttöä vuosittain.

Vähennämme muovin käyttöä – askel askeleelta

Roskien keräämistä yhdessä

Olemme tehneet myös mahtavaa yhteistyötä yhdessä asiakkaidemme kanssa. Vuonna 2018 kaikkiaan 1400 työntekijää ja TUIn asiakasta keräsi rannoilta roskia. Siivottujen rannikkoalueiden pituus vastasi matkaa Helsingistä Lahteen, rantoja oli yhteensä 52 ja kerätyn jätteen määrä yli 4500 kiloa.

Toimintaohjeet kertakäyttömuovin käytön vähentämisen

2019 TUI on määritellyt hotelleille toimintaohjeet, joiden tavoitteena on vähentää, kierrättää ja korvata muovia. Toimintaohjeissa annetaan käytännön neuvoja ja tarjotaan vaihtoehtoja muovituotteille. Pyrkimyksemme on yksinkertaisin ohjein tavoittaa kaikki organisaatiomme sisällä ja sen ulkopuolella, aina asiakkaisiimme ja tavarantoimittajiimme saakka. Lue lisää aiheesta