Matkat
Mlini

Hinta alkaen

...

Hotelleja

2

Hintataso

Hinnat ovat keskihintoja
  • Päivällinenn. 15 e
  • Vesi (1 l)n. 1 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaKuna (HRK)
  • Aikaero–1 tunti
  • PääkaupunkiZagreb
  • KieliKroatia
  • Väkilukun. 1 000

Matkat Mlini

Mlini

Mlini on viihtyisä lomakylä, jonka parhaat puolet ovat sen hienot rannat, harmoninen tunnelma ja sijainti heti suositun Dubrovnikin kaupungin eteläpuolella. Täällä vietät rentouttavaa lomaa kauniissa ympäristössä, samalla kuitenkin yksi Välimeren kiehtovimmista kaupungeista on vain 12 kilometrin päässä.

Mlini on pieni ja rauhallinen kylä, jossa on vain kourallinen hotelleja ja ravintoloita sekä hieno pikkukiviranta ja kristallinkirkas meri. Mutta pienen kylän viehättävä ilmapiiri päihittää monet suuremmat. Sypressit ja pinjat, matalat valkeat talot ja näköala saarille ja kimaltelevalle merelle luovat yhdessä Dubrovnikin matkallesi välittömän lomatunnelman, joka saa varmasti kenet tahansa rentoutumaan.

Myllyjen kylä

Kylä on erityisen vehreä, mikä johtuu vuorilta virtaavista puroista. Myllynrattaat seisovat kävelykadun varrelle kuin kauniit veistokset kertoen tarinaa menneestä, jolloin vuoristopurojen vettä juoksutettiin vesimyllyissä. Nimi Mlini tarkoittaakin juuri myllyä.

Kävellen naapurikylään

Mlinistä voit kävellä kaunista, merta myötäilevää rantatietä naapurikylään Srebrenoon. Kylien väli on alle kilometrin ja tien varrelle osuu uimapoukamia ja kalkkikivikallioita pinjapuiden alla.

Rantoja ja ravintoloita

Sekä Mlinissä että Srebrenossa on pikkukivirantoja, joilla on kristallinkirkas vesi. Rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja. Rantojen äärellä on myös muutama todella hyvä ravintola, joiden listoilla on kroatialaiseen tapaan valmistettua kalaa, äyriäisiä, leikkeleitä, miekkakalarisottoa ja lähituotettuja kasviksia. Srebrenossa on pieni ostoskeskus Sub City, jossa on mm. suuri ruokakauppa, urheiluvaatekauppoja ja H&M.

Dubrovnikin rannikko

Täällä lomailet Kroatian Dalmatian rannikon eteläisimmässä kohteessa, lähellä Montenegron rajaa. Ilmasto on ympäri vuoden aurinkoinen ja koska rannikko on kallioinen ja rannat mukulakiveä, on vesi taianomaisen kirkasta ja sinistä. Kauempana rannikosta sisämaassa viljellään sitrushedelmiä, oliivipuita ja viiniä.

Dubrovnikin maailmanperintökohde

Ainutlaatuisessa Dubrovnikin kaupungissa on ehdottomasti käytävä ainakin kerran loman aikana. Dubrovnikin keskiaikaista kaupungin ydintä ympäröi kaksi kilometriä pitkä kehämuuri, jolle voit nousta kävelylle. Kujilla on monta sataa vuotta vanhoja palatseja, luostareita ja kirkkoja, mutta myös eksklusiivisia osteribaareja ja merkkiliikkeitä. Dubrovnik kuuluu yksinkertaisesti Välimeren kiehtovimpiin kaupunkeihin ja se on ansainnut paikkansa Unescon maailmanperintöluettelossa.

Matkavaihtoehtoja Mlini