Florida - 20 parasta vinkkiä

Matka Floridaan on yhtä kuin teemapuistoja, kilometrien pituisia rantoja, shoppailua ja ystävällisten ihmisten seurasta nauttimista. Lue 20 parasta vinkkiä Yhdysvaltojen aurinko-osavaltioon Floridaan - Miamista ja Orlandosta Evergladesiin ja Key Westiin.

1. Rantaelämää Miami Beachilla

South Beach Miami Beachilla (joka oikeastaan on saari ja erillinen kaupunki Miamin keskustan ulkopuolella) on leveä ja kilometrien pituinen hiekkaranta. Ota eväät mukaan, jos haluat välttyä rannan turistirysiltä.

2. Graffitit Wynwoodissa

Wynwood on Miamin kaupunginosa, joka oli aiemmin rosoisempi, mutta nykyisin trendikäs ja taiteilijoiden suosima alue. Vieraile gallerioissa, pikkuputiikeissa ja ravintoloissa. Katua edestakaisin ajamalla voit tutustua hienoon katutaiteeseen.

3. Miamin kuuluisat art deco -talot

South Beachin varrella on turisti-info, jossa voit ilmoittautua mukaan ohjatulle kierrokselle pastellinvärisiin art deco -taloihin. Kierros kestää 1,5-2 tuntia ja kierroksen aikana voit jopa kurkata muutamaan taloon sisälle.

4. Ruoki kirahvia Zoo Miamissa

Lähde kokopäiväretkelle Miamin jättimäiseen häkittömään eläintarhaan Zoo Miamiin. Eläintarhassa on 900 eläintä, ja yksi päivän kohokohdista on kirahvien ruokkiminen.

5. NBA-koripallo-ottelu

Kannusta maailmankuulua Miami Heat -joukkuetta American Airlines Arenalla. Hyvä mahdollisuus myös bongata julkkiksia!

6. Vuokraa auto

Julkinen liikenne ei toimi Floridassa erityisen hyvin, mutta autonvuokraus on edullista. Kuskille vinkkinä, että punaisissa liikennevaloissa saa kääntyä oikealle (ellei sitä kielletä erillisellä kyltillä), pysähtyä kuitenkin pitää aina.

7. Vieraile Floridan parhaassa leikkipuistossa

The Plantation Woods -leikkipuistossa Fort Lauderdalessa on kiipeilytelineitä kaikenikäisille ja kiva vesileikkialue perheen pienimmille. Ota mukaan uimavarusteet ja eväät.

8. Rullaluistele Hollywood Beachilla

Hollywood Beachilla Fort Lauderdalessa on viihtyisiä kävelyteitä, joita reunustavat pastellinväriset talot ja hotellit, aivan kuin vanhan ajan Floridassa. Rannalla on runsaasti myös matkamuistomyymälöitä, kahviloita ja ravintoloita. Laita juoksukengät tai rullaluistimet jalkaan ja sulaudu paikallisten joukkoon.

9. Vietä shoppailupäivä

Florida on shoppailijan paratiisi. Näitä kauppoja on kaikkialla:

  • Bath & Bodyworks: Saippuoita, tuoksukynttilöitä ja voiteita hyvään hintaan.
  • Old Navy: Kuin H&M, vaatteita aikuisille, lapsille ja vauvoille.
  • Carter’s: Vauvanvaatteita, todella paljon vauvanvaatteita edullisesti.
  • Macy’s: Tavaratalo, jossa on kaikkea. Laukkuja, kosmetiikkaa, keittiötarvikkeita, vaatteita, vauvanvaatteita ja paljon muuta. Monet amerikkalaiset merkit ovat halvempia kuin Suomessa.
  • Party City: Iso juhlatavarakauppa, jossa viihtyy koko perhe.
  • Payless ShoeSource: Kenkiä edullisesti, helppo tehdä löytöjä!
  • Publix: Iso ruokaketju, jossa on kaikkea ruuanlaittoon. Tuoretiskiltä saa erinomaisia voileipiä piknikille.
  • Whole Foods: Ihana ruokakauppa, jossa kaikki on luomua. Hieman kalliimpi mutta paljon parempi.

10. Vietä boheemielämää Key Westissä

Kaikken läntisin Florida Keys -saarista on Key West, jossa lapsiperheet, boheemit, miljonäärit ja turistit elävät rinta rinnan. Pääkatu Duval Street on täynnä ravintoloita, kauppoja ja kahviloita. Saarella on myös Southernmost Point, manner-USA:n eteläisin piste.

11. Silitä Hemingwayn kissoja

Key West oli E__rnest Hemingwayn__ kotipaikka useiden vuosien ajan ja hänen talonsa toimii nykyään museona. Lähde opastetulle kierrokselle tai tutki taloa omaan tahtiin. Puutarhassa vilisee kissoja, jotka polveutuvat Hemingwayn kuusivarpaisesta kissasta.

12. Ahmi kaloja ja mereneläviä Key Fisheriesissä

Pidä taukoa hampurilaisista ja pitsasta ja suuntaa Key Fisheries -ravintolaan, joka sijaitsee lähellä Marathonia Florida Keys -saarilla. Yksinkertainen mutta hyvä ravintola sijaitsee laivatelakan vieressä olevalla laiturilla.

13. Näe alligaattoreita Evergladesissa

Everglades on jokaisen Floridan-matkaajan checklistalla. Kansallispuistoon matkustaa helpoiten omalla autolla esimerkiksi Miamista. Tien varrella on yleensä lukuisia veneretkien järjestäjiä, jotka vievät retkeilijöitä kosteikkoalueelle. Mahdollisuus nähdä villejä alligaattoreita on täydet sata prosenttia.

14. Poimi simpukankuoria Sanibel Islandilla

Puolisen tuntia Naplesin pohjoispuolella on Sanibel, saari joka on tunnettu valkoisesta hiekastaan ja simpukoistaan. Koko maailman simpukankuorifanaatikot kokoontuvat tälle rannalle.

15. Rakenna hiekkalinna Anna Maria Islandilla

Harvinaista rauhaa ja liidunvalkeita hienohiekkaisia rantoja on Anna Maria Islandilla, Sarasotan pohjoispuolella Floridan länsirannikolla.

16. Elä miljonäärielämää Naplesissa

Floridan länsirannikolla on Naplesin miljonäärikeskittymä. Flaneeraa viidennen avenuen tyylikkäiden putiikkien keskellä, ihaile auringonlaskua Meksikonlahdella ja kuvittele asuvasi kaupungin hulppeissa lukaaleissa.

17. Vieraile Kennedy Space Centerissä

”Tämä on pieni askel ihmiselle, mutta suuri harppaus ihmiskunnalle.” Muutaman tunnin päässä Orlandosta on NASA:n kuuluisa tiedekeskus, jossa voit esimerkiksi hypätä avaruussukkula Explorerin kyytiin.

18. Koe Harry Potter -taikuutta

Universal Studios -teemapuistossa Orlandossa voit kohdata Harry Potterin maagisen maailman. The Wizarding World of Harry Potter -puistossa on niin Viistokuja, useita vuoristoratoja kuin Tylypahka, jossa voit ajaa Harry Potter -kierroksen kolmiulotteisena. Jonot ovat lyhyimmät heti ovien avauduttua.

19. Nautiskele Disney Springsissä

Disney Springs on Disneyn oma shoppailu- ja viihdealue. Suuntaa alueella illalla ja katsele ihmisiä, hypistele Frozen-tuotteita maailman suurimmassa Disney-kaupassa ja syö T-REX:issä, dinosaurusteemaisessa ravintolassa.

20. Ohita jonot Disney Worldissa

Lataa Disneyn oma sovellus puhelimeesi, niin voit valita (maksutta) kolme kohdetta, jonne pääset jonon ohi. Sovellus toimii yllättävän hyvin ja tekee vierailusta Orlandon Walt Disney Worldissa entistäkin taianomaisemman.