Käsimatkatavarat - mitä pakata lennolle mukaan?

Käsimatkatavaroiden pakkaaminen on yleensä pakkaamisen vaikein vaihe. Mitä kaikkea koneeseen kannattaa ottaa mukaan riippuu tietenkin siitä, minne ja millä porukalla olet lähdössä matkaan. Muutama vinkki kannattaa kuitenkin pitää pakatessa aina mielessä.

Vinkit käsimatkatavaran pakkaamiseen

  • Käsimatkatavaroihin tulee pakata kaikki, mitä mahdollisesti tarvitsee lennon ja ensimmäisen lomapäivän aikana. Useimmilla käsimatkatavaroista löytyy latureita erilaisiin laitteisiin, tietokone/tabletti, kuulokkeet, kirja, passi, matkaliput, silmälasit, aurinkolasit, hammasharja ja -tahna, vara-alusvaatteet, korvatulpat, laastareita, kosteuspyyhkeitä sekä purukumia helpottamaan nousuja ja laskuja. Pitkillä lennoilla voi olla iloa myös puhallettavasta matkatyynystä.
  • Käsimatkatavaroihin tulee pakata myös kaikki arvoesineet kuten käteinen raha, luottokortit ja korut sekä lääkkeet (alkuperäispakkauksissa ja resepti mukana).
  • Jos matkaseurueessa on mukana lapsia, heille on hyvä ottaa mukaan pientä naposteltavaa ja puuhaa matkan ajaksi, esimerkiksi tehtäväkirjoja ja pelejä. Myös kynillä ja paperilla pääsee pitkälle tylsistymisen iskiessä. Vauvoille on hyvä varata reilusti vauvanruokaa mukaan alkuperäisissä, avaamattomissa pakkauksissa.

Lisäksi muutama ammattilaiskikka

  • Pakkaa käsimatkatavaraan tyynyliina. Se ei paina paljoa eikä vie tilaa, mutta jos sisään laittaa esimerkiksi paidan, sitä voi käyttää tyynynä.
  • Ohut suihkumyssy, joita saa hotellista, on kätevä suojus laukkuun laitettaville kengille.
  • Pakkaa kevyet vaihtovaatteet ja bikinit/uimahousut käsimatkatavaroihin. Ensimmäistä lomapäivää ei ole kiva käyttää paniikkiostoksiin, jos ruumaan mennyt matkatavara on syystä tai toisesta viivästynyt.
  • Ota mukaan kevyt huivi – siihen on kiva kietoutua, jos koneessa on viileää.
  • Jos mukanasi on hattu, täytä se vaatteillasi, jottei se menetä muotoaan matkalaukussa.

Älä pakkaa näitä käsimatkatavaroihin

Muista, että käsimatkatavaroihin ei saa pakata mitään terävää eikä nestemäisiä aineita yli 100ml pakkauksissa. Sitä pienempienkin pakkausten tulee mahtua läpinäkyvään 1 litran pussiin. Tyhjän vesipullon saa kuitenkin viedä turvatarkastuksesta läpi, ja sen voi täyttää lentoaseman juomavesipisteissä.

Pakkaa kuin ammattilainen

Jos käsimatkatavaralaukku alkaa tuntua ahtaalta, katso vinkkejä ammattimaiseen pakkaamiseen:

Millainen on paras matkalaukku

Paras laukku on riippuu siitä, miten matkustaa. Jos menet lentokentälle bussilla tai junalla, pyörillä varustettu laukku olla huono vaihtoehto, varsinkin talvella lumen ja soran tukkiessa pyörät. Jos kuitenkin liikut lentoasemalle autolla tai taksilla, laukku 360 astetta kääntyvilla pyörillä on erittäin kätevä vaihtoehto. Tarkasta etukäteen lentoyhtiöiden rajoitukset käsimatkatavaran koolle ja se, lasketaanko käsimatkatavara matkatavaroiden yhteispainoon. Tyypillisimmin sallittu on yksi 8–10 kilon painoinen laukku sekä yksi pieni henkilökohtainen tavara kuten pieni käsilaukku.

Tiesithän, että TUI Shopista saa sekä matkalaukkuja että muita matkailuun sopivia apuvälineitä. Tutustu vaikka digitaalisiin matkalaukkuvaakoihin!

Käsimatkatavarat - mitä pakata lennolle mukaan? TUI
Tarkista mitä käsimatkatavaroihin saa ottaa ja mitä ei.