Käsimatkatavarat - mitä pakata lennolle mukaan?

15.3.2017
Johanna
Käsimatkatavaroiden pakkaaminen on yleensä pakkaamisen vaikein vaihe. Mitä kaikkea koneeseen kannattaa ottaa mukaan riippuu tietenkin siitä, minne ja millä porukalla olet lähdössä matkaan. Muutama vinkki kannattaa kuitenkin pitää pakatessa aina mielessä.

Käsimatkatavaroihin tulee pakata kaikki, mitä mahdollisesti tarvitsee lennon ja ensimmäisen lomapäivän aikana. Useimmilla käsimatkatavaroista löytyy latureita erilaisiin laitteisiin, tietokone/tabletti, kuulokkeet, kirja, passi, matkaliput, aurinkolasit, hammasharja ja -tahna, vara-alusvaatteet, korvatulpat, laastareita, kosteuspyyhkeitä sekä purukumia helpottamaan nousuja ja laskuja.

Käsimatkatavaroihin tulee pakata myös kaikki arvoesineet ja lääkkeet (alkuperäispakkauksissa ja resepti mukana). Vilukissojen kannattaa miettiä oman viltin ja villasukkien ottamista mukaan lentomatkan ajaksi. Pitkillä lennoilla voi olla iloa myös puhallettavasta matkatyynystä.
Jos matkaseurueessa on mukana lapsia, heille on hyvä ottaa mukaan pientä naposteltavaa ja puuhaa matkan ajaksi, esimerkiksi tehtäväkirjoja ja pelejä. Myös kynillä ja paperilla pääsee pitkälle tylsistymisen iskiessä. Vauvoille on hyvä varata reilusti vauvanruokaa mukaan alkuperäisissä, avaamattomissa pakkauksissa.

Muista, että käsimatkatavaroihin ei saa pakata mitään terävää eikä nestemäisiä aineita yli 100ml pakkauksissa. Sitä pienempienkin pakkausten tulee mahtua läpinäkyvään 1 litran pussiin. Tyhjän vesipullon saa kuitenkin viedä turvatarkastuksesta läpi, ja sen voi täyttää lentoaseman juomavesipisteissä.

Lue lisää käsimatkatavaran ja kirjatun matkatavaran säännöistä ja eri lentoyhtiöiden käsimatkatavaroiden kokorajoituksista.

Pakkaa kuin ammattilainen

Jos käsimatkatavaralaukku alkaa tuntua ahtaalta, katso vinkkejä ammattimaiseen pakkaamiseen:

Lisää vinkkejä pakkaamiseen

  • Ota mukaan tyynyliina. Se ei paina paljoa eikä vie tilaa, mutta jos sisään laittaa esimerkiksi paidan, sitä voi käyttää tyynynä.
  • Ohut suihkumyssy, joita saa hotellista, on kätevä suojus laukkuun laitettaville kengille.
  • Pakkaa kevyet vaihtovaatteet ja bikinit/uimahousut käsimatkatavaroihin. Ensimmäistä lomapäivää ei ole kiva käyttää paniikkiostoksiin, jos ruumaan mennyt matkatavara on syystä tai toisesta viivästynyt.

Millainen on paras matkalaukku

Paras laukku on riippuu siitä, miten matkustaa. Jos menet lentokentälle bussilla tai junalla, pyörillä varustettu laukku olla huono vaihtoehto, varsinkin talvella lumen ja soran tukkiessa pyörät. Jos kuitenkin liikut lentoasemalle autolla tai taksilla, laukku 360 astetta kääntyvilla pyörillä on erittäin kätevä vaihtoehto. Tarkasta etukäteen lentoyhtiöiden rajoitukset käsimatkatavaran koolle ja se, lasketaanko käsimatkatavara matkatavaroiden yhteispainoon. Tyypillisimmin sallittu on yksi 8–10 kilon painoinen laukku sekä yksi pieni henkilökohtainen tavara kuten pieni käsilaukku.

Tiesithän, että TUI Shopista saa sekä matkalaukkuja että muita matkailuun sopivia apuvälineitä. Tutustu vaikka digitaalisiin matkalaukkuvaakoihin!