Maailman parhaat lomasaaret

Saaren haluan! Maailmassa on lukemattomia upeita saaria – ulkomailla ja Suomessa. Tässä esittelemme meidän ehdottomat suosikkimme maailman saarista.

15. Jamaika

Kermanvaaleat hiekkarannat, turkoosi meri ja reggaen tahdissa huojuvat palmut – nämä nostivat Jamaikan suosikkisaariemme listalle. Lisäksi tietenkin mielenkiintoiset retket, esimerkiksi vesiputouksille ja paikallisille rommitehtaille.

Jamaika
Jamaika tarjoilee rentoa karibialaista tunnelmaa.

14. Capri (Italia)

Pieni ja romanttinen Capri Napolinlahden eteläosassa on yksi Italian kauneimmista saarista. Kokemisen arvoisia ovat ehdottomasti ainakin tunnelmallinen Piazza Umberto, Grotta Azzurran (Sinisen luolan) taianomainen valo ja veneretki saaren ympäri.

13. Mauritius

Vaaleat rannat, kauniit koralliriutat ja turkoosi meri – vehreä Mauritius on huippukohde vuoden ympäri, kauniine rantoineen ja palmupuineen.

mauritius
Mauritiuksen lomasaari on kuin unelma.

12. Hawaijisaaret

Hawaijin saaristoon kuuluu useampi saari, mutta suurin osa väestöstä asuu Hawaijin, Mauin ja Oahun saarilla. Hawaijinsaarten ylpeys on tunnettu Waikiki Beach, mutta nähtävää ja koettavaa riittää myös pääkaupunki Honolulussa, Pearl Harborissa sekä kasvitieteellisissä puutarhoissa ja kansallispuistoissa.

11. Langkawi (Malesia)

Langkawi on Malesian tunnetuin lomasaari. Saarella on vaaleita korallirantoja, temppeleitä, vaelluspolkuja, vesiputouksia, orkideoja ja sademetsiä.

langkawi
Langkawi on Malesian kaunein saari.

10. Bora Bora (Ranskan Polynesia)

Bora Bora on saari Tyynellä valtamerellä. Saari on erityisen suosittu julkkisten sekä elokuva- ja seurapiiritähtien keskuudessa. Esimerkiksi Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja miehensä Daniel viettivät täällä kuherruskuukauttaan.

9. Bahama

Bahaman saarivaltio sijaitsee Karibialla. Yhdellä Bahaman saarista asuu villiintyneitä possuja, jotka pistäytyvät usein kristallinkirkkaassa merivedessä viilentymässä. Miten possut ovat päätyneet saarelle on mysteeri. Possujen asuttama saari on kuitenkin suosittu nähtävyys, jonne järjestetään veneretkiä.

8. Saint Barths

Tämäkin saari löytyy Karibialta. Saint Barths kuuluu Ranskalle, mutta 1700-1800 -luvulla se oli Ruotsin siirtomaa. Ruotsin aika on jäänyt elämään saaren nimissä. Voit nimittäin käydä tutustumassa saaren pääkaupunkiin Gustaviaan ja astella August Nymanin kadulla (Rue August Nyman).

7. Bali (Indonesia)

Ehkä kaikkein kaunein Indonesian 14 000 saaresta on Bali. Smaragdinvihreät pengerviljelmät, sumuiset vuoret ja hienohiekkaiset rannat ovat vain muutamia ihania asioita, joita Bali tarjoaa.

6. Baleaarit (Espanja)

Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera ja Cabrera muodostavat Baleaarien saariryhmän. Täällä on kaikkea Mallorcan matalista lapsiystävällisistä rannoista Menorcan viehättäviin uintipoukamiin ja pienen Formenteran lähes karibialaisiin maisemiin.

mallorca
Tämä kaunis maisema löytyy Mallorcalta.

5. Sardinia (Italia)

Vihreät vuoret, oliivilehdot, hurmaavat pienet kaupungit ja pitkät rannat – ei ihme, että Sardinia löytyy parhaiden saarten listalta. Sardinialla vesi on kristallinkirkasta ja rannat vaaleita.

Sardinia
Etelä-Italian Sardinia on unelmien lomasaari kristallinkirkkaine merivesineen.

4. Seychellit

Tälle saariryhmälle ominaista on dramaattinen luonto, vehreys, ainutlaatuinen eläinkanta sekä liidunvalkeat rannat ja graniittikalliot. Seychellit on myös suosittu häämatkakohde.

3. Koh Samui (Thaimaa)

Thaimaan Koh Samui tarjoilee lomailijoille palmujen reunustamia rantoja, viidakon vehreyttä ja värikkäitä toreja. Saarella on monenlaisia hotelleja luksusresorteista rantabungaloweihin.

kohsamui
Koh Samui on kaunis saari, jolla on sekä unelmarantoja että upeita vuoria.

2. Malediivit

Ei ihme, että Malediivit on parhaiden saarten kärkikahinoissa mukana – onhan tällä saarivaltiolla yli tuhat trooppista unelmasaarta. Malediiveilla on pieniä saariryhmiä sekä yksi toistaan viehättävämpiä atolleja, joilla voit vierailla.

Malediivit
Malediivien trooppinen kauneus hurmaa.

1. Kreikan saaristo

Kreikka ja sen lukemattomat saaret kuuluu suomalaisten suosikkikohteisiin vuodesta toiseen. Jos saaren valinta tuottaa haasteita, ota avuksesi saarioppaamme. Lue ihanista Zakynthoksesta ja Kosista – opi tuntemaan monipuoliset Rodos ja Kreeta – hurmaannu Samoksen ja Korfun tunnelmallisista rannoista.

Kreikka
Kreikan saaret ovat lyömättömiä. Tässä kuvassa palanen kaunista Kreetaa.

Muita samankaltaisia

10 Instagram-ystävällistä rantaa Euroopassa

Useimmille lomailijoille yksi tärkeä osa lomakokemuksesta on myös sen jakaminen. Aurinkovarjojen rivit unelmarannalla, varpaat hiekassa, turkoosi meri – nämä postikorteista tutut maisemat ovat edelleen meille visuaalisesti tärkeitä palasia. Perinteiset postikortit ovat tosin saaneet väistyä sosiaalisen median astuttua pelikentälle. Postimerkkien ja osoitekirjojen sijasta meillä on nyt filtterit, häshtägit ja feedit.
Johanna Johanna

5 ympäristösertifioitua hotellia kesälomalle

Asia, joka muodostuu yhä tärkeämmäksi matkailijoiden keskuudessa, on ympäristösertifioidut hotellit. 95 prosenttia TUIn asiakkaista pitää vastuullisuutta tärkeänä osana lomaa ja noin joka viides ei voisi kuvitella majoittuvansa hotelliin, joka ei ole ympäristösertifioitu. Tämän osoittaa vastikään tehty asiakastutkimus. Tähän olemme listanneet viisi suosituinta kesäkauden ympäristösertifioitua hotelliamme.
Oona Oona

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora