Mauritius vai Malediivit?

Kun mainitaan Malediivit tai Mauritius, tulee monelle heti mieleen palmujen varjostamat rannat sekä taivaansininen vesi. Tämä myös pitää paikkaansa molempien kohteiden osalta. Mikä siis erottaa näitä kahta eksoottista saarivaltiota ja kumpaan niistä sinun kannattaisi matkustaa?

Yksi suuri saari vai monta pientä?

Molemmat maat sijaitsevat Intian valtameressä, mutta niiden välissä on noin 3000 kilometriä merta. Mauritiuksen valtio koostuu useammasta saaresta, joista Mauritiuksen saari on kuitenkin selvästi kaikkein suurin ja siellä asuu käytännössä myös koko maan väestö.

Malediivit koostuvat lähes 1200 saaresta. Malediivien saarista asutetuiksi voi lukea juuri ja juuri 200. Lisäksi hotellisaaria on suunnilleen 100. Hotellisaaret ovatkin Malediiveille ominaisia ja ainutlaatuisia. Voit esimerkiksi asua pienen ”Robinson Crusoe –saarella”, sen yhdessä ja ainoassa hotellissa, keskellä atollien muodostamaan helminauhaa.

Usein hotellisaari on sen verran pieni, että sen ehtii kävellä ympäri vartissa. Koska saarilla on harvoin mitään paikallista kylää, on hotellin huolellinen valinta Malediiveilla erityisen tärkeää.

Malediivit – pienten sokeritoppasaarien muodostama helminauha
Malediivit – pienten sokeritoppasaarien muodostama helminauha

Monipuolinen Mauritius

Pääkaupunki Port Louisin ohella, Mauritiuksella on useita kyliä sekä keskisuuria rantalomakohteita hotelleineen, ravintoloineen ja pienine putiikkeineen. Rannansuuntaisesti kulkevan Grand Baien pääkadun varrelta löytyy ravintoloita, baareja sekä kauppoja. Kaikki tietenkin huojuvien palmupuiden katveessa.

Jos valitset hotellin keskustan ulkopuolelta, voit aina hypätä taksiin ja vaihtaa aurinkotuolin nähtävyyksien katseluun. Mauritiuksella on myös paljon annettavaa niille, jotka haluavat pelata golfia, sukeltaa, snorklata tai osallistua opastetulle kierrokselle sokeriruokopelloille sekä luonnonsuojelualueille.

Lue lisää Mauritiuksesta matkakohteena.

Mauritius tarjoaa rantaelämää yhdistettynä luontoelämyksiin.
Mauritius tarjoaa rantaelämää yhdistettynä luontoelämyksiin.

100 % rentoutumista Malediiveilla

Jos olet rauhaton sielu, Malediivit ei ehkä ole oikea lomakohde sinulle. Tai sitten se on juuri se, mitä kaipaat! Täällä nimittäin on vaikea paeta rauhaa, jota voi kokea vain autiolla saarella. Lopetat pian kellon tuijottelun - aika kuin pysähtyy. Kenties tämän vuoksi Malediivit onkin itsestään selvä valinta monien vastavihittyjen häämatkakohteeksi. Rauhallisuus sekä huoleton tunnelma houkuttelevat myös yhä useampia lapsiperheitä. Jos kaikesta huolimatta haluat hieman vaihtelua pelkkään paikallaan oleskeluun, järjestävät hotellit erilaisia retkiä esimerkiksi snorklaamaan, sukeltamaan, delfiinisafarille sekä muille saarille.

Etkö päättänyt vielä?

Jos etsit ”kerran elämässä” -kokemusta, joka vastaa autiolla saarella elämistä, mutta tarjoaa samalla myös hotellin mukavuudet, on Malediivit oikea lomakohde sinulle.

Matkusta Mauritiukselle, jos haluat lukea dekkareita rannalla, mutta käydä myös mielenkiintoisilla löytöretkillä.

Mauritius

Pinta-ala: 2 040 km²
Asukkaita: 1 331 115
Kieli: kreoli, englanti ja ranska
Valuutta: Mauritiuksen rupia (MUR)
Lentoaika: Noin 16 tuntia välilaskulla
Aikaero: +2 tuntia

Malediivit

Pinta-ala: 298 km²
Asukkaita: 359 008
Kieli: dhivehi
Valuutta: Rufiyaa (MVR)
Lentoaika: Noin 15 tuntia välilaskulla
Aikaero: +3 tuntia