Mikä on boutique-hotelli? Katso 5 tyylikästä hotellivinkkiä

17.4.2019
SallaS
Boutique-hotelleja kuvataan usein seuraavasti: Pieni, tyylikkäästi sisustettu hotelli, jossa on persoonallinen tunnelma ja uniikki ilmapiiri. Näiden hotellien tavoitteena on tarjota asiakkailleen ainutlaatuinen elämys, jossa design, palvelu ja ruoka ovat aivan erityisessä roolissa. Seuraavat viisi boutique-hotellia ovat jo itsessään hyvä syy lähteä matkalle.

Boutique-hotelli voi olla samaan aikaan boheemi, askeettinen ja eksklusiivinen. Sen design voi olla huippumodernia tai rustiikkista, jopa hieman karkeaa. Sisustustyyli voi yhdistellä vaikkapa kiviä, tummaa puuta, simpukoita ja hiekansävyjä rauhalliseksi kokonaisuudeksi. Joka tapauksessa, lopputulos on aina jotain yksilöllistä ja ainutkertaista. Mikä seuraavista boutique-hotelleista on sinun suosikkisi?

Doryssa Boutique, Samos – boheemisti chic

Pythagorionin ulkopuolella sijaitseva Doryssa Boutique on tyylikäs, boheemi hotellihelmi, jossa on vain 25 huonetta. Hotelli on suunnattu moderneille aikuisille, ystävyksille kuin pariskunnillekin, jotka kaipaavat rauhaa hektisestä arjesta.
Arkkitehtuuri on urbaania ja tyylipuhdasta, mutta se sulautuu hyvin hotellia ympäroivään maaseutumaisemaan. Uima-altaalla suuret aurinkopedit ja hiljainen lounge-musiikki takaavat rentouttavan ilmapiirin.

Aloe Boutique & Suites, Kreeta – rauhallinen keidas

Rauhallinen Aloe Boutique & Suites -hotelli sijaitsee Almyridassa Kreetalla. Uudessa ja raikkaassa hotellissa on vain 57 huonetta. Kaikissa huoneissa on tyylikäs sisustus ja joko parveke tai maaterassi. Hotelli sopii erinomaisesti pariskunnille ja ystävyksille, jotka haluavat viettää rentouttavaa lomaa. Voit loikoilla aurinkotuolissa tai virkistäytyä hotellin uima-altaassa. Jos viihdyt paremmin rannalla, voit kävellä hotellin yksityiselle rantakaistaleelle, jossa on aurinkotuoleja ja -varjoja hotellin asiakkaiden käyttöön. Hotellin lähellä on pieniä kreikkalaisia tavernoita ja ravintoloita, joissa voit nauttia päivällisen Soudan lahtea ja vehreitä pinjapuita ihaillen.

Mystique Blue Holbox, Meksiko – uusi hotelli omalla rannalla

Mystique Blue Holboxissa asut yhdellä Isla de Holboxin paratiisirannoista, yhdessä saaren uusimmista ja ehdottomasti eksklusiivisimmista hotelleista. Hotellissa on 38 huonetta. Tyyliltään huoneet ovat meksikolaishenkisiä, seinät ja lattiat on maalattu valkoisiksi ja tekstiilit ovat väreiltään turkooseja. Meri inspiraation lähteenä näkyy myös sisustuksen luonnonläheisissä materiaalivalinnoissa. Ihania aurinkotuoleja on sekä altaalla että rannalla - voit näin kätevästi viettää aikaa molemmilla. Hotellin beach clubilta saat ruokaa ja drinkkejä. Lisäksi voit nauttia ihanasta näköalasta turkoosille merelle.

Be Live Adult only La Cala hotel, Mallorca – aikuisille

Be Live Adults Only La Cala sijaitsee erittäin hyvällä paikalla Cala Mayorissa, aivan lomakohteen vaaleahiekkaisen rannan äärellä, lähellä ravintoloita, baareja ja ostospaikkoja.
Pinjapuiden, palmujen ja olkikattojen lomassa on tunnelmallinen Masai-ravintola, jonka terassi on afrikkalais-karibialaistyylinen valkeine verhoineen ja värikkäine tyynyineen. La Calassa on myös lobbybaari, allasbaari ja rantabaari Pelicano Beach Club. La Calan huoneet ovat bungalow-tyyliset. Sisustus on tummaa puuta vaaleita seiniä vasten. Mikäli varaat parvekkeellisen huoneen, voit rantapäivän jälkeen istuskella parvekkeen mukavilla puutuoleilla.

Hostal Cuba, Mallorca – paras kattoterassi Palmassa

Unelmoitko viikonlopusta Palmassa ja haluaisit majoittua pienessä, persoonallisessa boutique-hotellissa, jossa on ainutlaatuinen tunnelma? Hostal Cubassa on vain 5 huonetta ja se sijaitsee historiallisessa 1900-luvun alun rakennuksessa keskellä trendikästä Santa Catalina -korttelia. Heti oven ulkopuolelta löytyy ravintoloita, baareja, kulttuurielämää ja ostosmahdollisuuksia.
Hotellin kattoterassilta aukeaa huikea näkymä yli kaupungin! Täällä voit aloittaa päivät ylellisellä näköala-aamiaisella. Ja auringon laskun aikaan voit nauttia jonkun Sky Barin kehutuista coktaileista, kuten Strawberry Daiquirin.

Boutique-hotellien pieni historia

Boutique-hotellit eivät ole mikään uusi ilmiö. Viime vuosina ne ovat olleet kuitenkin erityisen suosittuja Euroopassa. Alun perin boutique-hotellit oli tarkoin suunnattu designista kiinnostuneelle kohderyhmälle. Sana “boutique” tulee ranskan kielestä ja se tarkoittaa ”pientä putiikkia / myymälää”. Englannin kieleen sana tuli 60-luvulla. Aluksi sitä käytettiin erikoisliikkeistä, jotka myivät yksilöllisiä vaatteita, koruja, ruokaa ja asusteita. Ensimmäiset boutique-hotellit syntyivät Yhdysvaltoihin ja Englantiin 1980-luvulla; Lontooseen, New Yorkiin ja San Fransiscoon. Ensimmäisenä boutique-hotellina voidan pitää The Morgans -hotellia New Yorkissa.

Muita samankaltaisia

Ilmastokompensoidut hotellit Thaimaassa

Tutustu Thaimaan-hotelleihimme, joissa kompensoimme majoittumisen päästöt. Mikäli lennät TUI flyn tai TUI Airwaysin lennolla, myös lentopäästöjen kompensointi tehdään puolestasi. Kompensoimme omien lentoyhtiöidemme polttoaineen kulutuksesta ja hotelliemme sähkönkulutuksesta, lämmityksestä ja ajoneuvojen polttoaineenkulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasut (CO2e). Kompensointi tapahtuu investoimalla aurinko-, tuuli- ja vesivoimaan sekä biokaasuun.
Noora Noora 16.7.2019

Yhdistelmäloma Thaimaassa – todellinen lomaelämys!

Unelmoitko Thaimaan pienistä paratiisisaarista, riippumattomakoilusta ja täydellisestä ajantajun kadottamisesta? Vai huutavatko aistisi uusien virikkeiden perään – värikkäille toreille, ihmisten keskelle ja herkullisten ruokapatojen ääreen? Jos valinta rantabungalowin ja lomakeskusten houkutusten välillä tuntuu mahdottomalta, voit hyvillä mielin valita molemmat!
Noora Noora 12.7.2019

Pakkauslista vaellukselle

Pakkauslista vaellukselle vaihtelee sen mukaan oletko menossa vaeltamaan Alpeille, kotimaan metsiin tai vaikkapa Cinque Terren rannikolle. Myös matkaseura ja matka-aika vaikuttavat tietysti: oletko lähdössä lasten kanssa vai ilman, päivän, kahden vai koko viikon vaellukselle? Tässä muutamia pakkausvinkkejä sujuvalle vaellusmatkalle.
SallaS SallaS 29.5.2019

Kyproksen All Inclusive -hotellit

Oliiveja, halloumia, hummusta, tsatsikia, jogurtteja, leipää, hiiligrillattua lihaa…. Kyproksen keittiö on saanut vaikutteita Välimeren ja Lähi-idän maista. Kuvittele, miten helppoa olisi nauttia kaikkia näitä herkkuja, ilman huolta mitä se maksaa. Seuraavaksi esittelemme sinulle viisi hotellia, joissa tämä unelma voi toteutua! Näihin Kyproksen hotelleihin sisältyy aina All Inclusive.
Noora Noora 10.5.2019