Talvi Välimerellä - Vinkit aurinkoisiin Välimeren kohteisiin

Välimeren ympäristö on aurinkoinen lomakohde talvikaudellakin. Kesäkautta viileämpi sää kutsuu retkeilemään, golfaamaan ja nauttimaan alueen nähtävyyksistä. Tutustu talven suosikkeihin Välimerellä!

Välimeren alue on kiehtova lomakohde talvellakin. Leudossa välimeren ilmastossa lämpötilat pysyttelevät talvellakin vajaassa kahdessakymmenessä asteessa. Sää on pääasiassa aurinkoinen, luonto on kesäkautta vehreämpää ja kauniit nähtävyydet ja maisemat valloittavat yhtä lailla talvellakin. Hellelukemiin lämpötilat nousevat monin paikoin jo maaliskuussa.

Kun sää on kuin Suomen kesä, jaksaa kesän kuumia kuukausia paremmin tutustua nähtävyyksiin ja patikoida luonnossa. Myös hintataso laskee monin paikoin kesän sesonkikauden ulkopuolella, ja paikalliseen elämänmenoon on helpompi tutustua.

Aurinkorannikko talvella - Costa del Sol ja Costa Blanca

Costa del Sol eli suomalaisittain aurinkorannikko ja itäisempi Costa Blanca ovat kiinnostavia lomakohteita myös talvella. Lämpötilat ovat miellyttävää pariakymmentä astetta, ja rannikon kauniit maisevat ovat vaikuttavia ympäri vuoden. Espanjan rannikon valttina on, että alueella on paljon nähtävää suhteellisen pienellä alueella. Liikkuminen kylästä toiseen on helppoa, sillä julkiset liikenneyhteydet ovat hyvät.

Costa del Solilla kannattaa tutustua viehättäviin pikkukyliin ja upeisiin kaupunkeihin kuten Ronda, Málaga, Sevilla, Córdoba ja Granada. Sierra Nevadan vuoristo kutsuu retkeilemään. Hurjapäille sopii Caminito del Rey -vaellusreitti. Sierra de las Nieves Natural Park, Ardalesin järvialueet ja jylhät vuoristomaisemat sopivat kaikentasoisille patikoijille. Sierra Nevadan vuoristossa on myös keskitalvella avoinna oleva laskettelukeskus.
Talvikaudella Espanjassa pääsee nauttimaan myös lukuisista tapahtumista, sillä monet suuret juhlat ajoittuvat talvikauteen. Joulun ajan juhlat, karnevaalit tammi-helmikuussa ja pääsiäisen semana santa näkyvät katukuvassa ja ovat omanlaisensa nähtävyys sinänsä.

Costa del Solin tunnelmalliset kaupungit ja kylät

Kypros talvella

Kypros on yksi Euroopan aurinkoisimmista saarista. Läntisellä Välimerellä aurinko paistaa jopa 300 päivänä vuodessa. Rantalomakohteena tunnetulla saarella on paljon nähtävää ympäri vuoden. Esimerkiksi vuoden 2017 Euroopan kulttuuripääkaupunki Pafos on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Afroditen synnyinkaupungiksi sanotussa Pafoksessa on runsaasti antiikin ajan nähtävyyksiä, kuten arkeologinen puisto ja Kuninkaiden hautojen alue.

Kyproksella pääsee myös nauttimaan perinteisistä talviaktiviteeteista. Lähes 2000 metriin nousevan Troodosvuoriston Olympos-vuorella on laskettelukeskus, joka on avoinna yleensä sydäntalvella tammikuun alusta maaliskuulle. Vuoristossa on myös upeita vaellusreittejä.

kypros-pafos-arkeologinen-puisto_TUI
Pafos on yli 3000 vuotta vanha kaupunki ja täynnä historiallisia nähtävyyksiä.

Algarve talvella

Portugalin etelärannikon eli Algarven valtteina ovat kauniit merelliset maisemat, hyvä ruoka, ja pittoreskit pikkukylät, joissa elämä lipuu omalla painollaan samalla tavalla vuosikymmenestä toiseen. Myös portugalainen vieraanvaraisuus lämmittää mieltä.

Algarven rannikko on talvisin erityisesti golfaajien suosiossa. Golfaus on ollut suosittu aktiviteetti jo 1960-luvun loppupuolelta alkaen, jolloin ensimmäiset kentät perustettiin alueelle. Nykyään rannikolla on kymmeniä golfkenttiä. Talvikaudella säät suosivat golfausta, sillä päivänvaloa on noin 10 tuntia vuorokaudessa, päivälämpötilat miellyttävät noin 15 astetta ja sademäärä on alhainen.

portugali-algarve-alvor-ranta
Algarven rannikolla on pieniä rantapoukamia kallioiden välissä - ja vaikuttavia maisemia ympäri vuoden.

Nizza ja Ranskan Riviera talvella

Ranskan Riviera eli Côté d'Azur sijaitsee suojaisalla vyöhykkeellä Alppien ja Välimeren välissä. Tästä syystä alueella alueen ilmasto on talvellakin leuto, mikä on vetänyt alueelle talvehtijoita jo lähen parin sadan vuoden ajan. Lämpötilat eivät talvikaudella nouse paljoa yli 10 asteen, mutta aurinko paistaa täällä noin 300 päivänä vuodessa. Sateita tulee yleensä vuodenvaihteen kieppeillä.

Ranskan Riviera on kuuluisa kauniista valostaan, joka on inspiroinut myös taiteilijoita. Rannikon kaupungeissa voit tutustua niin Matissén, Chagallin, Renoirin kuin Picasson taiteeseen.

Ranskan Rivieralla on paljon nähtävää pienellä alueella. Suurimman kaupungin Nizzan lisäksi Cannes, Antibes ja Juan les Pins, St Tropez ja Monaco ovat paikallisjunamatkan päässä toisistaan. Bussilla voi matkustaa helposti viehättävään Ezen vuoristokylään tai Saint-Paul de Vencen taiteilijakylään. Talvikaudella viihdykettä tuovat lisäksi Nizzan Place Massenalle nouseva joulukylä sekä helmikuussa vietettävät Mardi Gras -karnevaalit.

tui-ranskan-riviera
Ranskan rivieran upeat maisemat ja ainutlaatuinen valo houkuttelevat talvellakin.

Muita samankaltaisia

Kanariansaarten parhaat rannat – 13 vinkkiä

Kanariansaarilla on rantoja joka makuun. Fuerteventuran pitkistä kultaisista rannoista, Teneriffan ainutlaatuisiin laavahiekkaisiin rantoihin. Tässä 13 vinkkiä rakastettujen Kanariansaarten tunnetuille ja tuntemattomammille rannoille.
Noora Noora

Karnevaalit ympäri maailmaa - 7 ainutlaatuista katujuhlaa

Karnevaalit järjestetään kristillisen ja erityisesti katolisen perinteen mukaisesti ennen pääsiäistä edeltävää 40 päivän paastoa. Sana tarkoittaakin kirjaimellisesti "hyvästi liha". Nykyään karnevaalit ovat värikkäitä juhlia, jotka tempaavat vierailijatkin mukaansa. Tutustu seitsemän kaupungin karnevaaleihin!
Johanna Johanna

Blue Star 2.0 – nauti, koe ja osallistu

Huhtikuusta 2020 alkaen nimi ”Blue Star” tulee merkitsemään jotain uutta ja vielä parempaa. Kehitämme 50 suosikkihotelliamme, jotta sinä voisit nauttia lomapäivistä vaikuttaen vähemmän ympäristöön, ilmastoon ja paikallisyhteisöihin.
Noora Noora

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna