Teinin TOP7 mageimmat matkat – so far

15.11.2017
Pauliina
Monelle tämän päivän suomalaisnuorelle matkustelu on ollut osa elämää jo pienestä pitäen. Lomamatkat ovat useille perheille tapa irrottautua arjesta, ottaa aikaa yhdessäoloon ja hankkia mukavia yhteisiä muistoja. TUIn pääkonttorilla työelämääntutustumisjaksolla (TET) ollut 15-vuotias Kerttu on ehtinyt matkustaa jo 15 eri maassa. Tässä Kertun TOP 7 -matkat tähän mennessä.

1. Lontoo – trendejä haistelemassa

- Kirjoista ja leffoista tutut nähtävyydet, musikaalit, teatterit, Tate Modern, ruokamarketit, katutaide, metrolla ja kaksikerroksisella bussilla ajelu, shoppailu… marraskuinen Lontoo jouluvaloineen säväytti todella! Pelkästään katumuodin seuraaminen ihmisvilinässä oli mielenkiintoista. Lue lisää Kertun Lontoon-matkasta

2. Meksiko – rantoja ja raunioita

- Wau, mitkä beachit Meksikossa on! Ihanaa ruokaa ja rentoa makoilua riippukeinuissa. Yhtenä päivänä kävimme viilentymässä cenoteissa, eli luolajärvissä. Tulumin mayakaupungin rauniot olivat myös todella vaikuttavat.

3. Kap Verde – valtava hiekkalaatikko

- Hiekkaa, hiekkaa, hiekkaa… sitä riittää Kap Verdellä. Dyyneillä tuli testattua myös, että luistaako liukuri hienossa hiekassa. No nyt tiedän senkin – ei luista. Matkasta päällimmäiseksi ovat jääneet mieleen paikallinen musiikki ja sen rytmit. Pääsin itsekin kokeilemaan capoeira-tanssia, joka oli todella hauskaa.

4. Bulgaria – miljoona ruusua

- Bulgariassa kävimme, kun olin 9-vuotias. Erityisen kivan tuosta matkasta teki se, että oman perheen lisäksi matkalla mukana olivat myös mummi ja äijä. Tutustuimme mm. Nessebarin vanhaankaupunkiin, ajelimme vuokra-autolla pitkin Balkanvuorten rinteitä ja kävimme myös Balchikin kasvitieteellisessä puutarhassa ihastelemassa ruusuja.

5. Rodos – uusia ystäviä

- Rodoksella oli ihan superhauskaa, sillä saimme siellä ihanat uudet ystävät, joita olemme tapailleet vielä Suomessakin. Osallistuimme yhdessä hotellin kaikkiin mahdollisiin aktiviteetteihin: tanssitunneille, laulukisoihin, iltaohjelmaesityksiin... Kyllähän vanhemmat meitä taas jonnekin nähtävyyksillekin ajeluttivat, mutta tällä lomalla parasta oli uusien kavereiden kanssa touhuaminen.

6. Dubrovnik – pieniä kiviä

- Kroatian Dubrovnikissa lomailimme, kun olin 6-vuotias. Keräilimme pikkusiskoni Friidan kanssa valtavat määrät sileitä, kauniita pikkukiviä rannoilta tuliaisiksi (ja sitten vanhemmat eivät suostuneet ottamaan kaikkia aarteitamme matkalaukkuun). Näimme myös merisiilejä ja puissa kasvoi ihan oikeita appelsiineja. Dubrovnikin vanhankaupungin edustalla oleva Kirottusaari oli niin pelottava, etten uskaltanut katsoa merelle päin.

7. Thaimaa – lämpöä ja rauhaa

- Thaimaassa parasta on lämpö. Ja siihen vielä päälle thaimaalainen mausteinen ruoka, niin kyllä on hot. Khao Lakin rannoilla on mukavan rauhallista ja päivät kuluvat vain iisisti chillaillen. Olemme viettäneet Thaimaassa uutta vuotta kaksi kertaa, ja yöllä rannalta taivaalle lähetettävät lyhdyt ovat mahtava näky.

Muita samankaltaisia

Miniopas Marmariksen rannikolle Turkkiin

Lounais-Turkissa sijaitsevalla Marmariksen turkoosilla rannikolla on ihania lomakohteita, kuten Marmaris, Içmeler, Fethiye ja Sarigerme. Miten ne eroavat toisistaan ja mikä niistä sopii juuri sinulle? Autamme sinua valitsemaan.
SallaS SallaS 28.5.2019

Ilmastokompensoidut perhehotellit

TUI Family Life -konseptiin kuuluvat parhaat perhehotellimme. TUI Family Life -hotelleissa on aina lastenkerhoja, ohjattua liikuntaa, terveellistä ruokaa ja paljon muuta. Mutta ei siitä tällä kertaa enempää.
Noora Noora 9.5.2019

Etsinnässä romanttinen hotelli? Katso 6 vinkkiä lemmenlomalle

Suunnitteletko kumppanisi kanssa romanttista viikonloppumatkaa Eurooppaan? Hotellivalinnalla on lemmenlomalla suuri merkitys ja siihen kannattaa panostaa. Tässä kuusi romanttista hotellia, jotka tarjoavat tyylikkään ja tunnelmallisen kuhertelupaikan rakastavaisille.
SallaS SallaS 2.5.2019

Lentäminen lapsen kanssa – hyödyllisiä vinkkejä

TUIlla työskentelevän Towen lapset ovat reissanneet äitinsä mukana jo parin kuukauden ikäisistä. Lentokoneessa on istuttu pidempiä ja lyhyempiä matkoja niin päivällä kuin yölläkin. Joskus, kun lapset ovat olleet kipeinä lennon aikana, matka on saattanut tuntua melkoisen pitkältä. Toisinaan sitten taas lento on sujunut kuin mukava ilta kotisohvalla. Tässä Towen omakohtaisiin kokemuksiin perustuvia vinkkejä, joita voit soveltaa lennolla omien lastesi kanssa.
SallaS SallaS 24.4.2019