Teinin TOP7 mageimmat matkat – so far

15.11.2017
Pauliina
Monelle tämän päivän suomalaisnuorelle matkustelu on ollut osa elämää jo pienestä pitäen. Lomamatkat ovat useille perheille tapa irrottautua arjesta, ottaa aikaa yhdessäoloon ja hankkia mukavia yhteisiä muistoja. TUIn pääkonttorilla työelämääntutustumisjaksolla (TET) ollut 15-vuotias Kerttu on ehtinyt matkustaa jo 15 eri maassa. Tässä Kertun TOP 7 -matkat tähän mennessä.

1. Lontoo – trendejä haistelemassa

- Kirjoista ja leffoista tutut nähtävyydet, musikaalit, teatterit, Tate Modern, ruokamarketit, katutaide, metrolla ja kaksikerroksisella bussilla ajelu, shoppailu… marraskuinen Lontoo jouluvaloineen säväytti todella! Pelkästään katumuodin seuraaminen ihmisvilinässä oli mielenkiintoista. Lue lisää Kertun Lontoon-matkasta

2. Meksiko – rantoja ja raunioita

- Wau, mitkä beachit Meksikossa on! Ihanaa ruokaa ja rentoa makoilua riippukeinuissa. Yhtenä päivänä kävimme viilentymässä cenoteissa, eli luolajärvissä. Tulumin mayakaupungin rauniot olivat myös todella vaikuttavat.

3. Kap Verde – valtava hiekkalaatikko

- Hiekkaa, hiekkaa, hiekkaa… sitä riittää Kap Verdellä. Dyyneillä tuli testattua myös, että luistaako liukuri hienossa hiekassa. No nyt tiedän senkin – ei luista. Matkasta päällimmäiseksi ovat jääneet mieleen paikallinen musiikki ja sen rytmit. Pääsin itsekin kokeilemaan capoeira-tanssia, joka oli todella hauskaa.

4. Bulgaria – miljoona ruusua

- Bulgariassa kävimme, kun olin 9-vuotias. Erityisen kivan tuosta matkasta teki se, että oman perheen lisäksi matkalla mukana olivat myös mummi ja äijä. Tutustuimme mm. Nessebarin vanhaankaupunkiin, ajelimme vuokra-autolla pitkin Balkanvuorten rinteitä ja kävimme myös Balchikin kasvitieteellisessä puutarhassa ihastelemassa ruusuja.

5. Rodos – uusia ystäviä

- Rodoksella oli ihan superhauskaa, sillä saimme siellä ihanat uudet ystävät, joita olemme tapailleet vielä Suomessakin. Osallistuimme yhdessä hotellin kaikkiin mahdollisiin aktiviteetteihin: tanssitunneille, laulukisoihin, iltaohjelmaesityksiin... Kyllähän vanhemmat meitä taas jonnekin nähtävyyksillekin ajeluttivat, mutta tällä lomalla parasta oli uusien kavereiden kanssa touhuaminen.

6. Dubrovnik – pieniä kiviä

- Kroatian Dubrovnikissa lomailimme, kun olin 6-vuotias. Keräilimme pikkusiskoni Friidan kanssa valtavat määrät sileitä, kauniita pikkukiviä rannoilta tuliaisiksi (ja sitten vanhemmat eivät suostuneet ottamaan kaikkia aarteitamme matkalaukkuun). Näimme myös merisiilejä ja puissa kasvoi ihan oikeita appelsiineja. Dubrovnikin vanhankaupungin edustalla oleva Kirottusaari oli niin pelottava, etten uskaltanut katsoa merelle päin.

7. Thaimaa – lämpöä ja rauhaa

- Thaimaassa parasta on lämpö. Ja siihen vielä päälle thaimaalainen mausteinen ruoka, niin kyllä on hot. Khao Lakin rannoilla on mukavan rauhallista ja päivät kuluvat vain iisisti chillaillen. Olemme viettäneet Thaimaassa uutta vuotta kaksi kertaa, ja yöllä rannalta taivaalle lähetettävät lyhdyt ovat mahtava näky.

Muita samankaltaisia

Ilmastokompensoidut hotellit Thaimaassa

Tutustu Thaimaan-hotelleihimme, joissa kompensoimme majoittumisen päästöt. Mikäli lennät TUI flyn tai TUI Airwaysin lennolla, myös lentopäästöjen kompensointi tehdään puolestasi. Kompensoimme omien lentoyhtiöidemme polttoaineen kulutuksesta ja hotelliemme sähkönkulutuksesta, lämmityksestä ja ajoneuvojen polttoaineenkulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasut (CO2e). Kompensointi tapahtuu investoimalla aurinko-, tuuli- ja vesivoimaan sekä biokaasuun.
Noora Noora 16.7.2019

Yhdistelmäloma Thaimaassa – todellinen lomaelämys!

Unelmoitko Thaimaan pienistä paratiisisaarista, riippumattomakoilusta ja täydellisestä ajantajun kadottamisesta? Vai huutavatko aistisi uusien virikkeiden perään – värikkäille toreille, ihmisten keskelle ja herkullisten ruokapatojen ääreen? Jos valinta rantabungalowin ja lomakeskusten houkutusten välillä tuntuu mahdottomalta, voit hyvillä mielin valita molemmat!
Noora Noora 12.7.2019

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019

Koe Kap Verde – 5 vinkkiä aktiivilomaan

Kap Verde on kuin luotu rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen, mutta Salin saari Kap Verdellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös aktiiviseen lomailuun! Lue viisi vinkkiä, miten voit nauttia monipuolisesta lomasta Kap Verdellä.
Noora Noora 24.6.2019