Teinin TOP7 mageimmat matkat – so far

Monelle tämän päivän suomalaisnuorelle matkustelu on ollut osa elämää jo pienestä pitäen. Lomamatkat ovat useille perheille tapa irrottautua arjesta, ottaa aikaa yhdessäoloon ja hankkia mukavia yhteisiä muistoja. TUIn pääkonttorilla työelämääntutustumisjaksolla (TET) ollut 15-vuotias Kerttu on ehtinyt matkustaa jo 15 eri maassa. Tässä Kertun TOP 7 -matkat tähän mennessä.

1. Lontoo – trendejä haistelemassa

- Kirjoista ja leffoista tutut nähtävyydet, musikaalit, teatterit, Tate Modern, ruokamarketit, katutaide, metrolla ja kaksikerroksisella bussilla ajelu, shoppailu… marraskuinen Lontoo jouluvaloineen säväytti todella! Pelkästään katumuodin seuraaminen ihmisvilinässä oli mielenkiintoista. Lue lisää Kertun Lontoon-matkasta

2. Meksiko – rantoja ja raunioita

- Wau, mitkä beachit Meksikossa on! Ihanaa ruokaa ja rentoa makoilua riippukeinuissa. Yhtenä päivänä kävimme viilentymässä cenoteissa, eli luolajärvissä. Tulumin mayakaupungin rauniot olivat myös todella vaikuttavat.

3. Kap Verde – valtava hiekkalaatikko

- Hiekkaa, hiekkaa, hiekkaa… sitä riittää Kap Verdellä. Dyyneillä tuli testattua myös, että luistaako liukuri hienossa hiekassa. No nyt tiedän senkin – ei luista. Matkasta päällimmäiseksi ovat jääneet mieleen paikallinen musiikki ja sen rytmit. Pääsin itsekin kokeilemaan capoeira-tanssia, joka oli todella hauskaa.

4. Bulgaria – miljoona ruusua

- Bulgariassa kävimme, kun olin 9-vuotias. Erityisen kivan tuosta matkasta teki se, että oman perheen lisäksi matkalla mukana olivat myös mummi ja äijä. Tutustuimme mm. Nessebarin vanhaankaupunkiin, ajelimme vuokra-autolla pitkin Balkanvuorten rinteitä ja kävimme myös Balchikin kasvitieteellisessä puutarhassa ihastelemassa ruusuja.

5. Rodos – uusia ystäviä

- Rodoksella oli ihan superhauskaa, sillä saimme siellä ihanat uudet ystävät, joita olemme tapailleet vielä Suomessakin. Osallistuimme yhdessä hotellin kaikkiin mahdollisiin aktiviteetteihin: tanssitunneille, laulukisoihin, iltaohjelmaesityksiin... Kyllähän vanhemmat meitä taas jonnekin nähtävyyksillekin ajeluttivat, mutta tällä lomalla parasta oli uusien kavereiden kanssa touhuaminen.

6. Dubrovnik – pieniä kiviä

- Kroatian Dubrovnikissa lomailimme, kun olin 6-vuotias. Keräilimme pikkusiskoni Friidan kanssa valtavat määrät sileitä, kauniita pikkukiviä rannoilta tuliaisiksi (ja sitten vanhemmat eivät suostuneet ottamaan kaikkia aarteitamme matkalaukkuun). Näimme myös merisiilejä ja puissa kasvoi ihan oikeita appelsiineja. Dubrovnikin vanhankaupungin edustalla oleva Kirottusaari oli niin pelottava, etten uskaltanut katsoa merelle päin.

7. Thaimaa – lämpöä ja rauhaa

- Thaimaassa parasta on lämpö. Ja siihen vielä päälle thaimaalainen mausteinen ruoka, niin kyllä on hot. Khao Lakin rannoilla on mukavan rauhallista ja päivät kuluvat vain iisisti chillaillen. Olemme viettäneet Thaimaassa uutta vuotta kaksi kertaa, ja yöllä rannalta taivaalle lähetettävät lyhdyt ovat mahtava näky.

Muita samankaltaisia

Kanariansaarten parhaat rannat – 13 vinkkiä

Kanariansaarilla on rantoja joka makuun. Fuerteventuran pitkistä kultaisista rannoista, Teneriffan ainutlaatuisiin laavahiekkaisiin rantoihin. Tässä 13 vinkkiä rakastettujen Kanariansaarten tunnetuille ja tuntemattomammille rannoille.
Noora Noora

Karnevaalit ympäri maailmaa - 7 ainutlaatuista katujuhlaa

Karnevaalit järjestetään kristillisen ja erityisesti katolisen perinteen mukaisesti ennen pääsiäistä edeltävää 40 päivän paastoa. Sana tarkoittaakin kirjaimellisesti "hyvästi liha". Nykyään karnevaalit ovat värikkäitä juhlia, jotka tempaavat vierailijatkin mukaansa. Tutustu seitsemän kaupungin karnevaaleihin!
Johanna Johanna

5 ympäristösertifioitua hotellia kesälomalle

Asia, joka muodostuu yhä tärkeämmäksi matkailijoiden keskuudessa, on ympäristösertifioidut hotellit. 95 prosenttia TUIn asiakkaista pitää vastuullisuutta tärkeänä osana lomaa ja noin joka viides ei voisi kuvitella majoittuvansa hotelliin, joka ei ole ympäristösertifioitu. Tämän osoittaa vastikään tehty asiakastutkimus. Tähän olemme listanneet viisi suosituinta kesäkauden ympäristösertifioitua hotelliamme.
Oona Oona

Uusi TUI Blue – enemmän kuin hotelli

TUI Blue on uusi lippulaivamme ja koostuu kolmesta erilaisesta hotellityypistä: For All, For Two ja For Families. TUI Blue -hotelleissa tutustut paremmin kohteeseesi ja matkakumppaniisi, riippumatta vuodenajasta ja siitä kenen kanssa lomailet. TUI Blue on enemmän kuin hotelli - se on elämys.
Noora Noora