10 Instagram-ystävällistä rantaa Euroopassa

Useimmille lomailijoille yksi tärkeä osa lomakokemuksesta on myös sen jakaminen. Aurinkovarjojen rivit unelmarannalla, varpaat hiekassa, turkoosi meri – nämä postikorteista tutut maisemat ovat edelleen meille visuaalisesti tärkeitä palasia. Perinteiset postikortit ovat tosin saaneet väistyä sosiaalisen median astuttua pelikentälle. Postimerkkien ja osoitekirjojen sijasta meillä on nyt filtterit, häshtägit ja feedit.

Täydellistä postikorttimaisemaa tai Instagram-kuvaa etsiessäsi ota koppi artikkelimme vinkeistä. Nämä 10 Välimeren rantakohdetta ovat nimittäin saaneet kanavissamme eniten tykkäyksiä. Tutustu, ihastu ja löydä oma täydellinen Instagram-rantasi!

1. Brac, Kroatia

Brac on suurin saari Makarskan Rivieran edustalla. Täällä on rantoja, vaelluspolkuja, tuoksuvia pinjametsiä, vuoristomaisemia ja idyllisiä pieniä rantakyliä. Sekä tietenkin Kroatian tunnetuin ranta – Zlatni Rat, eli kultainen niemi.

Brac
Bracin ranta Kroatiassa.

2. Kokkari, Samos

Kreikan Samos saarella, Kokkarin kylässä, voit tuntea aitoa perinteistä kalastajakylän tunnelmaa. Kilometrin pituinen ranta on kivinen, joten vesi täällä on aivan kristallinkirkasta. Alue sopii hyvin myös snorklaamiseen ja pyöräilyyn.

kokkari
Samoksella Kokkarin ranta ja merenpoukama on todella valokuvauksellinen.

3. Elafonissi, Kreeta

Kreeta on Kreikan saarista suurin ja monipuolisin. Täällä on myös Kreikan kenties tunnetuin ranta, Elafonissi. Elafonissin hiekka on hempeän punaista, koska se on hyvin hienoksi hioutunutta korallia ja simpukankuorta.

Elafonissi
Elafonissin vaaleanpunainen koralliranta Kreetalla.

4. Cala d’Or, Mallorca

Cala d’Or sijaitsee Mallorcan itärannikolla, joka tunnetaan erityisesti kauniista poukamistaan, jotka leikkaavat kivistä rannikkoa. Cala d’Orille ominaisia ovatkin hienot uimapoukamat kristallinkirkkaine vesineen.

Cala Dor
Cala d’Or Mallorcalla

5. Alcudia, Mallorca

Alcudia on Mallorcan rantakohteista suosituin. Täällä, 15 kilometrin pituisen rannan äärellä, on ravintoloita, ostos- sekä urheilumahdollisuuksia. Suosittu perhehotellimme TUI Blue Alcudia Pins sijaitsee Alcudiassa hienolla Playa de Muron rannalla.

alcudia
Alcudia on lapsiperheiden suosikki Mallorcalla.

6. Cala Mayor, Mallorca

Cala Mayor sopii ranta-kaupunkilomailuun. Voit yhdistää rennot rantapäivät kaupungin elämään, ostoksineen ja kulttuurinähtävyyksineen. Cala Mayorin hienolta hiekkarannalta on vain viisi kilometriä Palman kaupunkiin. Lisäksi täällä on saaren tunnetuin taidemuseo, Joan Miró, tulvillaan maalauksia ja veistoksia.

calamayor
Cala Mayor Mallorcalla

7. Alghero, Sardinia

Algheron kaupungin uudessa osassa, Lidossa, on hieno ja matala ranta, jota halkoo palmujen reunustama promenadi. Tämä ei kuitenkaan ole kaupungin ainut ranta, vaan upeita rantoja löytyy myös muualta Algherosta.

alghero
Alghero Sardinialla

8. Cala Millor, Mallorca

Cala Millorin lomakeskus sijaitsee Mallorcan itärannikolla, hienon rannan äärellä. Rantaa myötäilee promenadi palmuineen ja pinjoineen.

Cala millor
Cala Millor Mallorcalla

9. Palma Nova, Mallorca

Mallorcan Palma Novassa on kolme upeaa hiekkarantaa kauniissa merenpoukamissa aivan alueen keskustassa.

Palma Nova

10. Hania, Kreeta

Hania tarjoilee lämmintä lomaa keskellä paikallista kaupunkielämää. Voit kävellä rannan myötä Nea Choraan, joka on rauhallisempi kaupunginosa hienoine rantoineen.

Hania
Hanian rantaa ilta-auringossa.