Thaimaan lumoavat saaret - 11 vinkkiä

Thaimaassa on lukemattomia upeita saaria, eikä ole väliä minne Thaimaahan suuntaat lomalle, löydät varmasti sinulle sopivan vaihtoehdon. Voit asua viidakon syleilyssä, aurinkoisella rannalla tai vuoren rinteellä. Jos valinnan vaikeus vaikeuttaa päätöstäsi, tutustu näihin 11 saareen, jotka mielestämme lukeutuvat Thaimaan upeimpiin!

1. Koh Chang

Thaimaan toiseksi suurin saari sijaitsee Siaminlahden itärannikolla, Kambodzan rannikon edustalla. Tässä saaressa kiteytyy monta Thaimaan ominaispiirrettä – turkoosi vesi, pitkät vaaleat rannat, rento ilmapiiri, kaunis luonto ja thaimaalainen arki. Suuri osa saaresta kuuluu Koh Changin kansallispuistoon, joka on vehreää sademetsää ja kohisevia vesiputouksia. Viidakkoretkellä saatat hyvinkin törmätä apinoihin, villisikoihin ja muihin jännitäviin eläimiin. Koh Changilta tehdään myös päiväretkiä naapurisaarille, joilla voi snorklata ja sukeltaa.

Koh Changin rannat - 4 vinkkiä

 1. Suositulla White Sand Beachilla, lähellä satamaa, on useita ravintoloita ja baareja. Jos haluat asua mukavalla rannalla, mutta et liian eristyksissä, on KC Grande Resort sinulle hyvä valinta.
 2. Klong Praon ranta on saaren pisin, mutta kaksi virtausta jakaa sen kolmeen osaan. Ranta on rauhallinen, mutta kuitenkin kävelymatkan päässä pienistä kaupoista ja ravintoloista. Tutustu The Dewa –hotelliin, jos haluat asua Klong Praon rannan lähellä.
 3. Lonely Beach on erityisen suosittu reppureissaajien keskuudessa. Rantaa ympäröivä vuoristo muodostaa kauniin kontrastin hiekkarannalle ja vedelle.
 4. Kai Bae Beach on huomattavasti vähemmän tunnettu kuin edellä esitellyt rannat. Se sopii täydellisesti rauhalliseen rannalla oleskeluun ja eväsretkelle palmujen alle.

2. Koh Samet

Koh Samet sijaitsee Bangkokin lähellä ja on siksi suosittu paikallisten keskuudessa, erityisesti viikonloppuisin. Elämä täällä on verkkaisaa ja saaren itäpuolen puuterirannat niin lähellä toisiaan, että voit vaellella rannalta toiselle lähes loputtomasti.

Koh Sametin rannat - 2 vinkkiä

 1. Koh Sametin koillisosassa on saaren pisin ja suosituin ranta, Hat Sai Kaew. Rannan lähellä on paljon ravintoloita, baareja ja hotelleja. Iltaisin monet ravintolat levittävät tyynyjä ja peittoja rannalla, joten voit nauttia ihanan tunnelmallisesta illallisesta aivan rannalla. Rannan lähellä voit asua mukavasti Sai Kaew Beach Resortissa.
 2. Ao Prao on ainut ranta Koh Sametin länsirannikolla. Tyyni tunnelma ja upeat auringonlaskut tekevät rannasta erityisen kauniin. Rentoudu Le Vimarn Cottages & Spa -hotellissa tai nauti lomasta Ao Prao Resortin bungalowissa.

3. Koh Naka Yai

Koh Naka Yai, tai Naka Island, on levollinen ja eksklusiivinen pieni saari, joka on helposti saavutettavissa Phuketin koillisrannikolta. Täällä pääset nauttimaan upeasta rannasta ja kauniista maisemista yli Phang Ngan lahden. Vielä pienemmällä, viereiseillä Koh Naka Noin saarella voit tutustua helmenviljelyn saloihin.

4. Koh Yao -saaret

Phuketin ja Krabin välimaastossa, Phang Ngan lahdessa, sijaitsevat lähes luonnontilassa Koh Yao Yai ja Koh Yao Noi -saaret. Näillä saarilla pääset ihailemaan todellista thaimaalaista elämäniloa, koskemattomia rantoja ja kaunista luontoa, joka sopii mainiosti vaellukseen, pyöräilyyn ja veneretkeilyyn. Koh Yao Yain edessä on kaunis koralliriutta, jossa asuu uskomattomia kaloja. Vain paikalliset kalastajat voivat kalastaa saaren lähellä, joten koralliriutan monipuolisuus on säilynyt pitkään. Jos haluat kokea Thaimaan luonnon monipuolisuuden, kaukana kiireisistä lomakeskuksista, Koh Yao -saaret sopivat juuri sinulle.

Koh Yao Noi tarjoaa niin kauniita rantoja kuin myös vaikuttavia luonnonmaisemia.
Koh Yao Noi tarjoaa niin kauniita rantoja kuin myös vaikuttavia luonnonmaisemia.

5. Koh Tao

Koh Tao, jonka nimi tarkoittaa kilpikonnasaarta, on yksi Thaimaan suosituimmista sukellus- ja snorklauskohteista. Täällä on rikas vedenalainen elämä ja mahtava luonto, jylhine kallioineen ja vehreine viidakkoineen. Länsirannikolla on useita ravintoloita ja viihdetarjontaa. Saaren suosituin ranta on Siaree Beach, jolta löytyy kaikki lomaksi tarpeellinen – hotelleja, sukellusyrityksiä, ravintoloita, ostospaikkoja ja paljon muuta. Mae Haad ranta on hieman etelämpänä Siaree Beachilta ja on rannoista huomattavasti rauhallisempi.

Joskus kaikki mitä tarvitset on riippumatto ja palmunkatve.
Joskus kaikki mitä tarvitset on riippumatto ja palmunkatve.

6. Similansaaret

Khao Lakista kaksi tuntia moottoriveneellä ja olet saavuttanut Similansaaret. Similansaaret ovat osa kansallispuistoa ja suositut erityisesti sukeltajien keskuudessa. Matkailijat vierailevat saarella päivisin, joten jos haluat kokea saaren parhaat puolet, kannattaa tänne tulla aikaisin aamulla. Voit myös majoittua teltassa saarella nro 8 tai bungalowissa saarella nro 4. Kansallispuisto on suljettu toukokuusta marraskuuhun, jonka aikana kyllä sääolosuhteetkaan eivät ole erityisen houkuttelevat venematkalle tai sukeltamiselle.

7. Phi Phi -saaret

Listamme seuraavat trooppiset paratiisisaaret! Koh Phi Phi, eli Phi Phi -saaret, koostuu kuudesta saaresta, joista vain pääsaari Koh Phi Phi Don on pysyvästi asutettu. Sen seurauksena muilla viidellä saarella on huomattavasti vähemmän matkailijoita kuin Koh Phi Phi Donilla. Hieman kauempana etelässä on Koh Phi Phi Leh, jossa kuvattiin Leonardo di Caprion tähdittämä The Beach -elokuva. Pienempiä saaria yhdistää kauniit koralliriutat. Venematka Phuketilta ja Krabista Phi Phi -saarille kestää noin 1,5 tuntia. Koh Phi Phi Donin itärannikko houkuttelee juhlijoita, kun taas länsirannikko on hieman rauhallisempi.

Phi Phi -saarten parhaat maisemat avautuvat veneesta saarten edustalta.
Phi Phi -saarten parhaat maisemat avautuvat veneesta saarten edustalta.

8. Koh Lipe

Thaimaan eteläisimmässä kolkassa, Malesian rannikon edustalla, on pieni Koh Lipen saari. Saarta kutsutaan joskus Thaimaan Malediiveiksi. Täällä voit rentoutua postikorttimaisemissa ja lähteä snorklaamaan suoraan rannalta. Jos haluat kokea saaren yöelämän, suuntaa Walking Streetille, jossa on useita baareja, ravintoloita, kauppoja ja musiikkia.

Koh Lipen rannat - 2 vinkkiä

 1. Pattaya Beach on leveä ranta saaren etelärannikolla. Täällä on useita ravintoloita ja rantabaareja. Walking Street sijaitsee myös rannan lähellä.
 2. Sunrise Beach sijaitsee Walking Streetin toisessa päässä. Tämä ranta on aivan erilainen kuin Pattaya Beach – rauhallinen ja idyllinen. Sunrise Beachilla voit asua bungalowissa aivan rannalla.

9. Koh Phangan

Koh Phangan on ehkä parhaiten tunnettu Full Moon –juhlistaan, joita järjestetään Haan Rinin rannalla. Tämä saari ei kuitenkaan ole vain reppureissaajien juhlapaikka. Suuria osia saaresta, koskematonta sademetsää villieläimineen ja kasveineen, kuuluu luonnonsuojelualueeseen. Länsirannikolla on upeita rantoja ja pohjoisessa sijaitsee suosittuja jooga- ja meditaatiokeskuksia.

10. Koh Lanta

Koh Lanta sijaitsee Krabin eteläpuolella Phang Ngan lahdessa. Se on yksi Thaimaan suurimmista saarista ja suosittu lomakohde perheiden keskuudessa. Kauneimmat rannat löytyy saaren länsipuolelta, ja mitä etelämpään liikut, sitä rauhallisemmaksi saari muuttuu. Saladanin kalastajakylässä on useita hyviä ravintoloita ja pieniä kauppoja. Viikonloppuisin kannattaa käydä tutustumassa paikallisen kylän markkinoihin, maistella tuoreita paikallisia herkkuja ja ostella vaatteita ja matkamuistoja.

Koh Lantan rannat - 4 vinkkiä

 1. Klong Dao on saaren suosituin ranta. Se sijaitsee lähellä Saladanin kylää.
 2. Moni kuvailee Long Beachia Koh Lantan kauneimpana rantana. Rannalla on useita ravintoloita, joista valita.
 3. Klong Khong on rauhallinen ranta, jossa hiekka on valkeaa ja palmut huojuvat tuulessa.
 4. Klong Nin on myös rauhallinen ranta, mutta sen ravintola- ja kauppavalikoima on laajempi. Rannan lähellä on myös muutamia pieniä ruokakauppoja.

11. Koh Samui

Koh Samuin kiertäminen kestää vain noin tunnin, silti tämä pieni saari tarjoaa kaikkea - trooppisia sademetsiä, hienoja rantoja, kulttuurinähtävyyksiä, laajan valikoiman ruokaa ja juomaa, räätälipalveluja, rantabaareja ja sukelluskeskuksia. Ei ihmekään, että Koh Samui on yksi Thaimaan suosituimmista matkakohteista. Suurimmalta ja suosituimmalta rannalta, viisi kilometriä pitkältä Chaweng Beachilta, löydät ostoskatuja, baareja, ravintoloita, vesiurheilua ja rantahierontaa. Pohjoisosa on hieman rauhallisempi, mutta sekin tarjoaa paljon tekemistä ja näkemistä, myös pienen Fisherman’s Village -kylän. Koh Samuin vesistö koralliriuttoineen kuuluu Ang Thongin kansallispuistoon. Itärannikon rauhallinen Silver Beach on suosittu snorklausranta kristallinkirkkaine vesineen.

Löydä suosikkisaaresi Thaimaasta

Oletko jo päättänyt mikä Thaimaan saarista sopii parhaiten sinulle? Vai haluaisitko tietää vielä hieman lisää ennen kuin päätät? Lisätietoa Thaimaan saarista ja matkoista löydät täältä.