Thaimaan parhaat rannat - 10 vinkkiä

Thaimaan rannat lumoavat kauneudellaan. Turkoosi vesi huuhtoo vaaleaa hiekkarantaa ja kookospalmut huojuvat kevyesti tuulessa. Tässä on lista suosikkirannoistamme eri puolilta Thaimaata.

1. Koh Kradan

Koh Lantan eteläpuolella sijaitsevan pienen Koh Kradan -saaren vesi on lähes taianomaisen kirkasta. Neljä kilometriä pitkän saaren toisella puolella on upea ranta ja muutamia hotelleja. Toisella puolella ei ole yhtäkään hotellia, mutta kaksi taianomaista rantaa, joille pääseminen vaatii hieman kiipeämistä. Rannoilla on hienoa häikäisevän valkeaa hiekkaa ja niin kirkas vesi, että voit lähteä snorklaamaan suoraan rannalta.

Koh Kradanille pääsee helpoiten Krabilta lentäen Koh Lantalle ja jatkaen sieltä vielä veneellä n. tunnin.

Koh Kradan on yksi sellaisista paikoista, joiden et uskonut oikeasti olevan olemassakaan.
Koh Kradan on yksi sellaisista paikoista, joiden et uskonut oikeasti olevan olemassakaan.

2. Pattaya Beach, Koh Lipe

Pattaya Beachin rantahiekkaan varpaiden upottaminen tuntuu, kuin astuisit perunajauhoon. Matalavetinen ranta on etelän suuntaisesti ja yleensä täysin tyyni. Rannan länsiosa on yleensä rauhallisin. Koh Lipellä on myös kaksi muuta upeaa rantaa, Sunrise Beach ja Sunset Beach.

Koh Lipelle pääset kätevästi laivalla Koh Lantalta tai Langkawista.

Koh Lipen ranta on yksi Thaimaan upeimpia.
Koh Lipen ranta on yksi Thaimaan upeimpia.

3. Coconut Beach, Khao Lak

Khao Lakin pohjoisosasta löytyy tämän paratiisisaaren kaunein ranta. Valkoinen hiekka, rannan yllä keinuvat palmupuut ja kirkas sininen vesi. Ranta on vielä melko rauhallinen, joten täällä voit todellakin rentoutua upeissa maisemissa.

Khao Lakiin pääset Phuketin kautta, josta voit jatkaa matkaa autolla tai bussilla. Automatka Phuketilta Khao Lakiin kestää noin tunnin.

Coconut Beach Khao Lakissa on täydellinen kokonaisuus palmuineen ja keinuineen.
Coconut Beach Khao Lakissa on täydellinen kokonaisuus palmuineen ja keinuineen.

4. Freedom Beach, Phuket

Freedom Beach on yksi Phuketin kauneimmista rannoista. Rannalle, joka sijaitsee Patongin eteläpuolella, pääsee ainoastaan pitkähäntäveneellä. Liidunvalkoinen hiekka, kristallinkirkas vesi ja vehreät vuoret ympärillä tekevät rannasta henkeäsalpaavan upean. Rannan eteläosassa on mainiot puitteet hypätä veteen snorklaamaan.

Lennä suoraan Phuketille kokeaksesi tämän unelmarannan.

Freedom Beachille pääsee vain pitkähäntäveneellä.
Freedom Beachille pääsee vain pitkähäntäveneellä.

5. Kantiang Beach, Koh Lanta

Koh Lantan etelärannikolla sijaitsee Kantiang Beach. Viidakon vehreyden syleilyssä ja kirkkaan veden rajaamana hienohiekkainen ranta levittäytyy kuunsirpin muotoisena. Lähellä on muutamia ravintoloita, mutta muuten Kantiangin ympäristö on varsin rauhallinen. Rannan lähettyvillä on saaren ainoa viiden tähden hotelli, Pimalai Resort & Spa.

Koh Lantalle pääsee lentämällä Krabille, josta matka jatkuu vielä autolla tai bussilla noin 1,5 tuntia.

Koh Lantan etelärannikolla sijaitsee Kantiang Beach.
Koh Lantan etelärannikolla sijaitsee Kantiang Beach.

6. Tup Kaek Beach, Klong Muang

Tup Kaek Beach sijaitsee Klong Muangin pohjoisosassa, Ao Nangista ylöspäin. Alueella on hotelleja vieri vieressä aivan rannan lähellä. Vesi on upean smaragdinvihreää, hiekka täydellistä linnojen rakenteluun ja horisontissa heijastuvat Thaimaan saariston kallioiset saaret. Auringonlasku tällä rannalla on yksinkertaisesti taianomainen!

Keskellä unelmarantaa on Tup Kaek Sunset Resort.

Tälle unelmarannalle pääset lentämällä ensin Krabille. Krabilta auto- tai bussimatka Klong Muangiin kestää noin tunnin.

Tup Kaek Beach on lähes autio paratiisiranta.
Tup Kaek Beach on lähes autio paratiisiranta.

7. Phra Nang Beach, Krabi

Phra Nang Beach on uskomattoman kaunis ranta Railay Beachin lounaisosassa. Astu Ao Nangissa pitkähäntäveneeseen, joka tuo sinut tälle unelmarannalle. Liidunvalkea ranta, kalkkikivitörmät ja vihreät vuoret luovat upeat puitteet, joita on vaikea päihittää! Rannan eteläosassa on kuuluisa luola, jossa legendan mukaan asustelee meriprinsessa.

Phra Nang -rannalle päästäksesi, lennä Krabille, josta pitkähäntäveneet kuljettavat halukkaita Phra Nang Beachille.

Phra Nang Beach sijaitsee Railay Beachin eteläosassa.
Phra Nang Beach sijaitsee Railay Beachin eteläosassa.

8. White Sand Beach, Koh Chang

Koh Changin pisin ranta White Sand Beach eli Ao Thong Beach on 2,5 kilometriä pitkä. Rannalla on puuterimainen valkoinen hiekka, huojuvat palmupuut ja sininen meri. Rannan eteläinen osa on hienoin ja sillä sijaitsee myös suurin osa hotelleista. Koh Changin lähellä sijaitsevat myös kauniit Koh Wain, Koh Makin ja Koh Koodin saaret unelmarantoineen.

KC Grande Resort -hotellissa asut aivan White Sand Beachin äärellä.

White Sand Beachin eteläosa on todellinen oasis.
White Sand Beachin eteläosa on todellinen oasis.

9. Karon Beach, Phuket

Karon Beach on Phuketin länsirannikolla. Ranta on leveä ja pitkä, joten tungosta ei tarvitse pelätä. Hiekka on vaaleaa korallihiekkaa. Rannalla on useita palveluja, voit käydä rentouttavassa hieronnassa, nauttia erilaisia herkkuja tai hypätä pitkähäntäveneen matkaan.

Karon Beachille pääset lentämällä Phuketiin. Phuketin lentokentältä Karon Beachille on tunnin ajomatka.

Karon Beach on mukavan leveä ja korallihiekkainen.
Karon Beach on mukavan leveä ja korallihiekkainen.

10. Ao Prao Beach, Koh Samet

Koh Sametin länsirannikolla on ranta, joka on myös saaren kaunein. Ao Prao -rannalla on turkoosi vesi, liidunvalkea hiekka ja saaren kauneimmat auringonlaskut. Tällä rannalla saavutat mielenrauhan ja todellisen lomatunnelman.

Ao Prao Resort sijaitsee rannalla. Tässä hotellissa voit herätä meren kohinaan ja viidakon ääniin.

Koh Sametille helpoiten pääset Bangkokin kautta, josta voit valita joko auton, bussin tai lautan. Matka Bangkokista Koh Sametille kestää noin kolme tuntia.

Ao Praon rannalta Koh Sametilla löydät rauhaa.
Ao Praon rannalta Koh Sametilla löydät rauhaa.