9.3.2017

Vinkit golfmatkalle Belekiin

Belek Turkissa on yksi Euroopan parhaista golfauskohteista. Aiemmin Belek oli pieni kylä Antalyan ulkopuolella, mutta nykyään Belek on golfarin unelmakohde, jossa on maailmanluokan golfkenttiä ja hotelleja. Kannattaa myös kokeilla yögolfia!

Belek

Kysyimme vinkkejä saksalaiselta Benjaminilta, joka on pelannut golfia 18 vuotta ja työskennellyt golfin parissa kymmenen vuotta. Hän omistaa HIO Fitting -yrityksen ja vierailee säännöllisesti Belekin golfklubeilla Turkissa.

Mikä Turkissa vetää golfaajia puoleensa?

Ennen kaikkea ilmasto, joka sopii golfaukseen vuoden ympäri. Sää on vakaa ja miellyttävä jopa talvella. Olen ollut Belekissä kymmenisen kertaa ja sää on aina suosinut.

Miten golfaus Turkissa eroaa esimerkiksi golfauksesta Saksassa?

Sään ja ilmaston lisäksi isoin ero on golfkenttien hoidossa. Belekissa kentät ovat paremmin hoidettuja. Esimerkiksi European Tour -kentällä on kiehtovaa pelata, ja Belekissä on myös Euroopan ensimmäinen golfkenttä, joka on valaistu yöllä, Carya Golf Club.

Onko se sinun suosikkikenttäsi?

Kaksi suosikkiani ovat Carya Golf Club ja National Golf Club. Molemmat sijaitsevat lähellä Antalyaa ja ovat erittäin hyvin hoidettuja, kuin ammattilaiskenttiä. Palvelu on huippuluokkaista ja myös ravintolat varsin hyviä.

Eikö ole outoa pelata golfia yöllä?

Onhan se sitäkin, mutta myös todella siistiä. Pelasimme kierroksen elokuun lopussa syntymäpäiväni kunniaksi, lämpimässä kesäyössä. Kierroksen loppupuolella minut yllätettiin late night buffetilla, jossa oli erilaista naposteltavaa, hedelmiä, teetä ja cocktaileja.

Millainen Belek on suhteessa muihin paikkoihin, joissa olet pelannut?

Olen pelannut golfia Espanjassa, Italiassa, Portugalissa, Ranskassa, Itävallassa, Floridassa ja useissa muissa maissa. Turkkia ja erityisesti Belekiä erottaa muista vieraanvaraisuus. Palvelu on aina mahtavaa! Olo tuntuu suorastaan kotoisalta heti. Tarjolla on myös monentasoista opetusta ja opettajat osaavat englantia hyvin. Joten jos vasta opettelet pelaamaan, voit hommata yhteisen opettajan kokeneemman pelaajan kanssa.

Mitä asioita tulisi ottaa huomioon golfmatkaa varatessa?

Harkitse, kannattaako ottaa mukaan omia mailoja. Jos et aio pelata koko ajan, voit vuokrata varusteet paikan päältä. Voit myös varata peliajat etukäteen. Lentokentän ja hotellin ja golfkentän välisistä matkoista ei kannata murehtia. Kuljetukset voi järjestää edullisesti paikan päällä ja usein myös hotellit ja golfklubit järjestävät kuljetuksia.

Huolestuttaako sinua Turkin levottomuudet?

Ei, en ole koskaan huomannut mitään. Turkin rannikolla on yleisesti ottaen todella rauhallista. Rannikolla on tuhansia hotelleja ja golfklubeilla on oma maailmansa. Sen sijaan väittäisin, että Turkki nähdään joskus jopa liiankin huonossa valossa.

Neljä vinkkiä golfaukseen Belekissä, Turkissa

  1. Kokeile yögolfia tähtitaivaan alla valaistulla Carya Golf Clubilla.

  2. Harkitse välineiden vuokrausta, erityisesti jos et aio pelata paljon.

  3. Varaa tiiausaika etukäteen.

  4. Järjestä kuljetukset paikan päällä. Useimmiten hotelleilla ja golfklubeilla on valmiiksi järjestettyjä kuljetuksia.

Golfkenttä Turkin Belekissä
Iltapalaa golfkentällä

Alkoiko golf Belekissä houkuttaa? TUIlla on useita hienoja hotelleja alueella ja yhdessä on jopa oma golfkenttä.

Muita samankaltaisia

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna 24.10.2019

Maailman parhaat rannat - TOP 10

Valkoista hiekkaa, turkoosia vettä ja huojuvia palmuja - vai sittenkin vilkasta rantaelämää, snorklausta ja surffausta. TUIn loma-asiantuntijat valitsivat kymmenen maailman parasta rantaa.
Johanna Johanna 21.10.2019

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019