Vinkit golfmatkalle Belekiin

9.3.2017
Johanna
Belek Turkissa on yksi Euroopan parhaista golfauskohteista. Aiemmin Belek oli pieni kylä Antalyan ulkopuolella, mutta nykyään Belek on golfarin unelmakohde, jossa on maailmanluokan golfkenttiä ja hotelleja. Kannattaa myös kokeilla yögolfia!

Belek

Kysyimme vinkkejä saksalaiselta Benjaminilta, joka on pelannut golfia 18 vuotta ja työskennellyt golfin parissa kymmenen vuotta. Hän omistaa HIO Fitting -yrityksen ja vierailee säännöllisesti Belekin golfklubeilla Turkissa.

Mikä Turkissa vetää golfaajia puoleensa?

Ennen kaikkea ilmasto, joka sopii golfaukseen vuoden ympäri. Sää on vakaa ja miellyttävä jopa talvella. Olen ollut Belekissä kymmenisen kertaa ja sää on aina suosinut.

Miten golfaus Turkissa eroaa esimerkiksi golfauksesta Saksassa?

Sään ja ilmaston lisäksi isoin ero on golfkenttien hoidossa. Belekissa kentät ovat paremmin hoidettuja. Esimerkiksi European Tour -kentällä on kiehtovaa pelata, ja Belekissä on myös Euroopan ensimmäinen golfkenttä, joka on valaistu yöllä, Carya Golf Club.

Onko se sinun suosikkikenttäsi?

Kaksi suosikkiani ovat Carya Golf Club ja National Golf Club. Molemmat sijaitsevat lähellä Antalyaa ja ovat erittäin hyvin hoidettuja, kuin ammattilaiskenttiä. Palvelu on huippuluokkaista ja myös ravintolat varsin hyviä.

Eikö ole outoa pelata golfia yöllä?

Onhan se sitäkin, mutta myös todella siistiä. Pelasimme kierroksen elokuun lopussa syntymäpäiväni kunniaksi, lämpimässä kesäyössä. Kierroksen loppupuolella minut yllätettiin late night buffetilla, jossa oli erilaista naposteltavaa, hedelmiä, teetä ja cocktaileja.

Millainen Belek on suhteessa muihin paikkoihin, joissa olet pelannut?

Olen pelannut golfia Espanjassa, Italiassa, Portugalissa, Ranskassa, Itävallassa, Floridassa ja useissa muissa maissa. Turkkia ja erityisesti Belekiä erottaa muista vieraanvaraisuus. Palvelu on aina mahtavaa! Olo tuntuu suorastaan kotoisalta heti. Tarjolla on myös monentasoista opetusta ja opettajat osaavat englantia hyvin. Joten jos vasta opettelet pelaamaan, voit hommata yhteisen opettajan kokeneemman pelaajan kanssa.

Mitä asioita tulisi ottaa huomioon golfmatkaa varatessa?

Harkitse, kannattaako ottaa mukaan omia mailoja. Jos et aio pelata koko ajan, voit vuokrata varusteet paikan päältä. Voit myös varata peliajat etukäteen. Lentokentän ja hotellin ja golfkentän välisistä matkoista ei kannata murehtia. Kuljetukset voi järjestää edullisesti paikan päällä ja usein myös hotellit ja golfklubit järjestävät kuljetuksia.

Huolestuttaako sinua Turkin levottomuudet?

Ei, en ole koskaan huomannut mitään. Turkin rannikolla on yleisesti ottaen todella rauhallista. Rannikolla on tuhansia hotelleja ja golfklubeilla on oma maailmansa. Sen sijaan väittäisin, että Turkki nähdään joskus jopa liiankin huonossa valossa.

Neljä vinkkiä golfaukseen Belekissä, Turkissa

  1. Kokeile yögolfia tähtitaivaan alla valaistulla Carya Golf Clubilla.

  2. Harkitse välineiden vuokrausta, erityisesti jos et aio pelata paljon.

  3. Varaa tiiausaika etukäteen.

  4. Järjestä kuljetukset paikan päällä. Useimmiten hotelleilla ja golfklubeilla on valmiiksi järjestettyjä kuljetuksia.

Golfkenttä Turkin Belekissä
Iltapalaa golfkentällä

Alkoiko golf Belekissä houkuttaa? TUIlla on useita hienoja hotelleja alueella ja yhdessä on jopa oma golfkenttä.

Muita samankaltaisia

Mikä on boutique-hotelli? Katso 5 tyylikästä hotellivinkkiä

Boutique-hotelleja kuvataan usein seuraavasti: Pieni, tyylikkäästi sisustettu hotelli, jossa on persoonallinen tunnelma ja uniikki ilmapiiri. Näiden hotellien tavoitteena on tarjota asiakkailleen ainutlaatuinen elämys, jossa design, palvelu ja ruoka ovat aivan erityisessä roolissa. Seuraavat viisi boutique-hotellia ovat jo itsessään hyvä syy lähteä matkalle.
SallaS SallaS 17.4.2019

Tällainen on matkailijan Mauritius

Hohtavan valkoisia rantoja, kookospalmuja, rentoutumista turkoosin meren äärellä. Monille Mauritius on unelmien lomakohde. Tapasimme Emman ja Johanin, jotka lomailivat Mauritiuksella tammikuussa. Näin he kertovat matkastaan ja antavat vinkkinsä, joilla ihana Mauritius tarjoaa parastaan.
SallaS SallaS 28.2.2019

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018

Symphony of the Seas - Maailman suurin risteilyalus

Maailman suurin risteilyalus Symphony of the Seas teki neitsytmatkansa maaliskuussa 2018. Aluksella on muun muassa puisto, useita kaupunginosia, 20 ravintolaa ja paljon muuta. Tutustu Symphony of the Seasiin!
Johanna Johanna 4.6.2018