Matkat
Catania

Hinta alkaen

...

Hotelleja

2

Hintataso

Hinnat ovat keskihintoja
  • Pizzan. 10 e
  • Vesi (1 l)n. 1 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaEuro (EUR)
  • Aikaero-1 tunti
  • PääkaupunkiRooma
  • KieliItalia
  • Väkilukun. 312 000

Matkat Catania

Catania

Aivan Etna-tulivuoren juurella sijaitsee Catania, Sisilian toiseksi suurin kaupunki Palermon jälkeen. Kaupunkikuvassa yhdistyvät komeat barokkikatedraalit ja kivat trattoriat ja kodikkaat viinibaarit. Osta Seltz kioskista, juo paljon latte macchiatoa ja nauti herkullisista hedelmistä. Catania on paljon muuta kuin vain lentokenttä ja portti Sisiliaan.

Cataniassa sijaitsee Sisilian suurin yliopisto, siksi kaupungin väestö koostuu pääasiassa nuorista opiskelijoista. Ilmapiiri on vilkas ja Catania saattaa ensi vaikutelmalta tuntua varsin meluisalta, mutta kaupunki on kuitenkin pohjimmiltaan ihana ja aito, italialainen kaupunki.

Maailmanperintökaupunki

Vanhempien kaupunginosien arkkitehtuuri on lähes kokonaan 1700-luvun barokkityyliä ja mukana Unescon maailmanperintölistalla. Cataniassa on useita hienoja toreja, mutta mikään ei voita Piazza del Duomoa. Cataniassa sijaitsee myös Pyhän Agathan katedraali ja elefantti-suihkulähde, josta on tullut kaupungin pienimuotoinen symboli. Via Crociferi on yksi Catanian vanhimmista kaduista ja sen varrella on useita kauniita palatseja ja kirkkoja.

Palazzo Biscari

Upea Biscarin palatsi valtaa kokonaisen korttelin – onhan siinä huoneita peräti 600. Palatsissa asustaa Biscarin kuninkaallisen perheen jälkeläiset, mutta osa palatsista toimii museona, joka on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

La Pescherian markkinat

Joka arkipäivä ammoisista ajoista lähtien Piazza del Duomon takana olevat kadut ovat täyttyneet kauppiaista ja heidän punavalkoisista varjoistaan. Pöydistä löydät lähinnä vasta pyydettyä kalaa ja lihaa, mutta myös erilaisia hedelmiä ja pähkinöitä lähialueelta. Etna-vuoren juurella, laavaa sisältävässä maaperässä persikat, pistaasipähkinät ja mulperinmarjat kasvavat erinomaisesti ja niin sitruuna- kuin appelsiiniviljelmiä on loputtomiin.

Catanian perinteinen sitrusjuoma

"Nähdään Seltzillä kioskilla" on nykyisin jo tapa catanialaisten keskuudessa. Seltz sisältää juuri puristettuja sitrushedelmiä, soodaa ja joskus vähän suolaa, ja sen sanotaan sammuttavan jano paremmin kuin mikään muu. Giammona-kioski on yksi suosituimmista, mutta kioskeja on melkein jokaisessa kadunkulmassa.

Ostoksia ja näköaloja

Catanian pääostoskatu Via Etnea johtaa Piazza del Duomolta suoraan ylös kohti Etnaa. Kirkkaalla säällä voit, samalla kun käyt ostoksilla, baareissa ja kahviloissa, ihastella tätä majesteettisen upeaa vuorta, joka kohoaa korkeuksiin kadun päässä.

Vuokraa auto ja tutustu saareen

Jotta voit kierrellä saarella helpommin omin päin, kannattaa vuokrata auto kauttamme jo ennen lomaa.

Matkavaihtoehtoja Catania