Fuerteventura on aktiivisen lomailijan paratiisi: 5+2 vinkkiä (h)ikiliikkujille

Fuerteventuran saari soveltuu täydellisesti aktiivilomailuun. Kanarian upeimmat rannat houkuttelevat pitkiin rantakävelyihin ja vesiurheiluun. Vaihtelevat maisemat ja hyvät tiet ovat tehneet saaresta myös merkittävän pyöräilykohteen. Hotellitarjonnassakin on entistä paremmin otettu huomioon nykymatkailijoiden halu pitää lomalla huolta kunnostaan ja terveydestään.

Yhä useammat matkailijat suuntaavatkin Fuerteventuralle viettämään liikunnallista lomaa hyvällä sykkeellä. Viikon tai kahden lomalla ehtii hyvin sekä rentoutua että reippailla. Seuraavassa 5 lajia, joita voit treenata helposti tällä aktiivilomailijan paratiisisaarella.

1. Pyöräily

Pyöräily Fuerteventuran vaihtelevissa maisemissa ja erinomaisilla maanteillä on mahtava kokemus. Päällystetyt tiet nousevat ja laskevat, vievät rannoilta pikkukyliin ja tuliperäisiin kuumaisemiin, ja tarjoavat haasteita kaikentasoisille pyöräilijöille. Lämpötila on tasainen ympäri vuoden ja vettä sataa vain harvoin, mikä mahdollistaa pyöräilyn harrastamisen vuoden jokaisena päivänä.

Fuerteventura on noussut suosituksi pyöräilykohteeksi.
Fuerteventura on noussut suosituksi pyöräilykohteeksi. Sopivia reittejä löytyy kaikentasoisille pyöräilijöille.

2. Patikointi

Fuerteventura on myös mainio patikointikohde. Saarella ei ole suuria korkeuseroja ja eripituiset, hyvin merkityt patikointireitit ovat helppokulkuisia ja sopivat kaikentasoisille vaeltajille. Karun kaunista luontoa riittää ihmeteltäväksi tulivuorimaisemista hiekkadyyneihin.

Patikkaretkellä Fuerteventuralla.
Patikkaretkellä Fuerteventuran karun kaunis luonto tulee lähelle.

3. Vesiurheilu

Fuerteventuralla puhaltavat tuulet houkuttelevat saarelle paljon purjelautailun, surffauksen, leijalautailun ja purjehtimisen harrastajia. Myös trendikäs sup-lautailu on rantautunut Fuerteventuralle.

Surffauslomaa suunnittelevan kannattaa valita tukikohdaksi Corralejon lomakeskus, jonka lähellä on useita oivallisia surffausrantoja, ja josta löytyy useita surffikouluja. Vasta-alkajien on parasta tutustua lajiin ohjatusti, sillä ammattitaitoiset opettajat osaavat viedä aloittelijat sopiville rannoille.

Fuerteventura tarjoaa upeat mahdollisuudet monipuoliseen vesiurheiluun.
Fuerteventura tarjoaa upeat mahdollisuudet monipuoliseen vesiurheiluun.
Surffikoulujen ammattitaitoiset opettajat osaavat viedä aloittelijat sopiville rannoille.
Surffikoulujen ammattitaitoiset opettajat osaavat viedä aloittelijat sopiville rannoille.

Myös snorklaus ja sukellus ovat suosittuja aktiviteetteja ja vedenalaisessa maailmassakin on nähtävissä saaren tuliperäisyys. Fuerteventuran kupeessa sijaitseva pikkuinen Los Lobosin saari on luonnonkaunis sukelluspaikka.

4. Golf

Fuerteventuran golftarjonta on vielä varsin nuorta, mutta rauhalliselta saarelta löytyy Kanarian paras hinta-laatusuhde innokkaille pelaajille. Vuonna 2010 avattua Playitas-kenttää pidetään Fuerteventuran parhaana viheriönä.

Costa Caletan lomakylästä puolestaan on loistavat yhteydet kahdellekin eri kentälle, Salinasiin sekä Fuerteventura Golf Clubille.

Costa Caletan läheisyydessä on useita golf-kenttiä
Jos asut Costa Caletan lomakylässä, lähellä on peräti kaksi 18-reikäistä golf-kenttää.

5. Wellness

Fuerteventura on lomakohteena profiloitunut vahvasti hyvinvointiin ja esimerkiksi joogaa ja pilatesta voi harjoittaa saaren monissa joogakeskuksissa, retriiteissä ja hotellien wellness-tunneilla.

Aurinkotervehdykset meren rannalla. Todella rentouttava lomaelämys.

+2 hotellivinkkiä täydelliseen kuntoilulomaan

Myös monet hotellit ovat huomanneet lomalaisten halun keskittyä hyvinvointiin, terveyteen ja liikuntaan. TUI Magic Life- ja Robinson -konseptihotelleissa on mahdollista yhdistää täysipainoinen liikunta, terveellinen ruokavalio ja leppoisa lomailu – ja hyvää oloa ja energiaa riittää kotiin tuomisiksikin. Tässä kaksi kuntoilijan unelmahotellia Fuerteventuralla.

1. TUI Magic Life Fuerteventura

TUI Magic Life Fuerteventura sijaitsee pitkän rannan ja parhaiden pyöräilyreittien äärellä Fuerteventuran Jandiassa. Hotellilla on suuret uima-altaat ja runsas valikoima erilaisia aktiviteetteja, niin aloittelijoille kuin kokeneillekin liikkujille. Aamun voi aloittaa vaikkapa fitness-tunnilla, joka pidetään usein ulkona merinäköalaterassilla. Pyörälenkille lähtö on myös helppoa, sillä hotellilla on oma pyöräilykeskus, josta saa tarvittavat varusteet ja reittiohjeet. Suurella hotellialueella on mahdollisuus myös pelata tennistä ja jalkapalloa. Pidempi uima-allas sopii erinomaisesti kuntouintiin.

2. Robinson Club Esquinzo Playa

Robinson Club Esquinzo Playa on sporttinen hotelli Jandiassa, Fuerteventuralla. Hotellilla on 11 tenniskenttää sekä kattava päiväohjelma täynnä erilaisia aktiviteetteja. Halutessaan hotellissa voi varata ajan myös personal trainerilta. Hotellien WellFood- ja WellFit-konseptit luovat hyvän tasapainon ravinnon ja kuntoilun välille.

Muita samankaltaisia

Oma uima-allas – 7 hotellivinkkiä Kreikkaan

Suomen ilmasto ei oikein suosi oman uima-altaan hankkimista. Onneksi on kuitenkin loma ja kesä ja Kreikka! Sekä nämä ihanat hotellit, joissa voit varata huoneen ikiomalla uima-altaalla. Tutustu erilaisiin swip up -vaihtoehtoihin Kreikan suosikkisaarilla ja tee oma kesäpesäsi altaan reunalle.
Johanna Johanna

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna

Curacaon tulevaisuuden esikuvat

Trooppisella helmellä, Curacaolla, on monipuolinen kulttuuri, kristallinkirkkaat vedet ja kesä ympäri vuoden. Saaren rikas luonto ja historia ovat jättäneet jälkeensä arvokkaan perinnön. Säilyttääkseen kaiken mitä tällä kauniilla saarella on tarjota, haluaa TUI Care Foundation edistää tulevaisuuden opettajien ympäristötietoisuutta.
Johanna Johanna

Retkeily Kroatiassa

Kiinnostaako vaellus kauniissa Kroatiassa? Tässä artikkelissa kerromme ihanista vaelluksista Dalmatian vuoristossa, Plitvicen kansallispuistosta, sekä Krkan kuuluisista vesiputouksista, majataloista ja Bracin viinitarhoista.
Johanna Johanna