15.11.2018

Fuerteventura on aktiivisen lomailijan paratiisi: 5+2 vinkkiä (h)ikiliikkujille

Fuerteventuran saari soveltuu täydellisesti aktiivilomailuun. Kanarian upeimmat rannat houkuttelevat pitkiin rantakävelyihin ja vesiurheiluun. Vaihtelevat maisemat ja hyvät tiet ovat tehneet saaresta myös merkittävän pyöräilykohteen. Hotellitarjonnassakin on entistä paremmin otettu huomioon nykymatkailijoiden halu pitää lomalla huolta kunnostaan ja terveydestään.

Yhä useammat matkailijat suuntaavatkin Fuerteventuralle viettämään liikunnallista lomaa hyvällä sykkeellä. Viikon tai kahden lomalla ehtii hyvin sekä rentoutua että reippailla. Seuraavassa 5 lajia, joita voit treenata helposti tällä aktiivilomailijan paratiisisaarella.

1. Pyöräily

Pyöräily Fuerteventuran vaihtelevissa maisemissa ja erinomaisilla maanteillä on mahtava kokemus. Päällystetyt tiet nousevat ja laskevat, vievät rannoilta pikkukyliin ja tuliperäisiin kuumaisemiin, ja tarjoavat haasteita kaikentasoisille pyöräilijöille. Lämpötila on tasainen ympäri vuoden ja vettä sataa vain harvoin, mikä mahdollistaa pyöräilyn harrastamisen vuoden jokaisena päivänä.

Fuerteventura on noussut suosituksi pyöräilykohteeksi.
Fuerteventura on noussut suosituksi pyöräilykohteeksi. Sopivia reittejä löytyy kaikentasoisille pyöräilijöille.

2. Patikointi

Fuerteventura on myös mainio patikointikohde. Saarella ei ole suuria korkeuseroja ja eripituiset, hyvin merkityt patikointireitit ovat helppokulkuisia ja sopivat kaikentasoisille vaeltajille. Karun kaunista luontoa riittää ihmeteltäväksi tulivuorimaisemista hiekkadyyneihin.

Patikkaretkellä Fuerteventuralla.
Patikkaretkellä Fuerteventuran karun kaunis luonto tulee lähelle.

3. Vesiurheilu

Fuerteventuralla puhaltavat tuulet houkuttelevat saarelle paljon purjelautailun, surffauksen, leijalautailun ja purjehtimisen harrastajia. Myös trendikäs sup-lautailu on rantautunut Fuerteventuralle.

Surffauslomaa suunnittelevan kannattaa valita tukikohdaksi Corralejon lomakeskus, jonka lähellä on useita oivallisia surffausrantoja, ja josta löytyy useita surffikouluja. Vasta-alkajien on parasta tutustua lajiin ohjatusti, sillä ammattitaitoiset opettajat osaavat viedä aloittelijat sopiville rannoille.

Fuerteventura tarjoaa upeat mahdollisuudet monipuoliseen vesiurheiluun.
Fuerteventura tarjoaa upeat mahdollisuudet monipuoliseen vesiurheiluun.
Surffikoulujen ammattitaitoiset opettajat osaavat viedä aloittelijat sopiville rannoille.
Surffikoulujen ammattitaitoiset opettajat osaavat viedä aloittelijat sopiville rannoille.

Myös snorklaus ja sukellus ovat suosittuja aktiviteetteja ja vedenalaisessa maailmassakin on nähtävissä saaren tuliperäisyys. Fuerteventuran kupeessa sijaitseva pikkuinen Los Lobosin saari on luonnonkaunis sukelluspaikka.

4. Golf

Fuerteventuran golftarjonta on vielä varsin nuorta, mutta rauhalliselta saarelta löytyy Kanarian paras hinta-laatusuhde innokkaille pelaajille. Vuonna 2010 avattua Playitas-kenttää pidetään Fuerteventuran parhaana viheriönä.

Costa Caletan lomakylästä puolestaan on loistavat yhteydet kahdellekin eri kentälle, Salinasiin sekä Fuerteventura Golf Clubille.

Costa Caletan läheisyydessä on useita golf-kenttiä
Jos asut Costa Caletan lomakylässä, lähellä on peräti kaksi 18-reikäistä golf-kenttää.

5. Wellness

Fuerteventura on lomakohteena profiloitunut vahvasti hyvinvointiin ja esimerkiksi joogaa ja pilatesta voi harjoittaa saaren monissa joogakeskuksissa, retriiteissä ja hotellien wellness-tunneilla. Myös TUIn Wellness-loma järjestetään 4.-11.2.2019 Fuerteventuralla. Luvassa on kokonaisvaltaista hyvää oloa ohjatuilla jooga- ja syvävenyttelytunneilla. Ohjaajana toimii suomalainen joogaopettaja Fatima Witick.

Aurinkotervehdykset meren rannalla. Todella rentouttava lomaelämys.

+2 hotellivinkkiä täydelliseen kuntoilulomaan

Myös monet hotellit ovat huomanneet lomalaisten halun keskittyä hyvinvointiin, terveyteen ja liikuntaan. TUI Magic Life- ja Robinson -konseptihotelleissa on mahdollista yhdistää täysipainoinen liikunta, terveellinen ruokavalio ja leppoisa lomailu – ja hyvää oloa ja energiaa riittää kotiin tuomisiksikin. Tässä kaksi kuntoilijan unelmahotellia Fuerteventuralla.

1. TUI Magic Life Fuerteventura

TUI Magic Life Fuerteventura sijaitsee pitkän rannan ja parhaiden pyöräilyreittien äärellä Fuerteventuran Jandiassa. Hotellilla on suuret uima-altaat ja runsas valikoima erilaisia aktiviteetteja, niin aloittelijoille kuin kokeneillekin liikkujille. Aamun voi aloittaa vaikkapa fitness-tunnilla, joka pidetään usein ulkona merinäköalaterassilla. Pyörälenkille lähtö on myös helppoa, sillä hotellilla on oma pyöräilykeskus, josta saa tarvittavat varusteet ja reittiohjeet. Suurella hotellialueella on mahdollisuus myös pelata tennistä ja jalkapalloa. Pidempi uima-allas sopii erinomaisesti kuntouintiin.

2. Robinson Club Esquinzo Playa

Robinson Club Esquinzo Playa on sporttinen hotelli Jandiassa, Fuerteventuralla. Hotellilla on 11 tenniskenttää sekä kattava päiväohjelma täynnä erilaisia aktiviteetteja. Halutessaan hotellissa voi varata ajan myös personal trainerilta. Hotellien WellFood- ja WellFit-konseptit luovat hyvän tasapainon ravinnon ja kuntoilun välille.

Muita samankaltaisia

Durresin Riviera – aurinkolomaa mukavin maustein

Usein tulee tunne, että voisit oikeastaan olla missä tahansa Välimerellä. Aurinkotuolissa loikoillessasi, kun tilaat lasillisen kuplivaa rantabaarissa tai polkuveneellä polkiessasi. Durresin Riviera tarjoaa kuitenkin lomallesi lisämausteita ruuan, kulttuurin ja kaupunkielämän muodossa. Lue lisää, jos haluat yhdistää rantalomaasi uusia makuja.
Johanna Johanna 26.8.2019

Ilmastokompensoidut hotellit Thaimaassa

Tutustu Thaimaan-hotelleihimme, joissa kompensoimme majoittumisen päästöt. Mikäli lennät TUI flyn tai TUI Airwaysin lennolla, myös lentopäästöjen kompensointi tehdään puolestasi. Kompensoimme omien lentoyhtiöidemme polttoaineen kulutuksesta ja hotelliemme sähkönkulutuksesta, lämmityksestä ja ajoneuvojen polttoaineenkulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasut (CO2e). Kompensointi tapahtuu investoimalla aurinko-, tuuli- ja vesivoimaan sekä biokaasuun.
Noora Noora 16.7.2019

Retkeily Kroatiassa

Kiinnostaako vaellus kauniissa Kroatiassa? Tässä artikkelissa kerromme ihanista vaelluksista Dalmatian vuoristossa, Plitvicen kansallispuistosta, sekä Krkan kuuluisista vesiputouksista, majataloista ja Bracin viinitarhoista.
Johanna Johanna 26.6.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019