Maraton + matka = Paras uudenvuoden lupaus

Uusi vuosi tuo mukanaan uudet uudenvuoden lupaukset. Jotkut lupaavat itselleen treenata aktiivisemmin, jotkut matkustaa. Mutta miksi edes pitäisi valita - mikäpä olisikaan hauskempi tapa motivoida itsensä treenaamaan kuin palkintona odottava matka juoksutapahtumaan.

Pariisin puolimaraton
Pariisi on täydellinen kaupunki lähteä ensimmäiselle puolimaratonille. Eikä edes haittaa, vaikka juoksisi hieman hitaamminkin, sillä reitti kiertää ainutlaatuisissa maisemissa. Maratonrata kulkee Seinen vartta pitkin Notre Damen ohi, lähtö ja maali ovat Bois de Vincennes -puistossa. Jos jalat alkavat painaa, keskity Pariisin maisemiin ja kaupungin mottoon vuodelta 1358: Fluctuat nec mergitur – Vaappuu, vaan ei uppoa.

Berliinin puolimaraton
Berliinissä juokset idästä länteen. Rata kulkee Berliinin sydämessä historiallisten nähtävyyksien, kuten Charlottenburgin linnan, Berliini tuomiokirkon ja Siegessäule-muistomerkin ohi. Juokset pitkin Unter den Linden -katua ja ehkäpä juostessasi Kurfürstendamm-katua pitkin ehdit samalla jo vähän ikkunashoppaillakin.

New York City Marathon
New York City Marathon on täydellinen valinta, jos haluat tutustua kaupunkiin paremmin. New Yorkin 42 kilometrin aikana näet kaupungin parhaat palat. Maraton alkaa Staten Islandilta ja kulkee Brooklynin, Queensin, Manhattanin ja Bronxin läpi. Maali on luonnollisesti Central Parkissa. Vaihtoehtona on myös puolimaraton, jos kokonainen matka hirvittää.

Iron Man, Lanzarote
Jos mikään ei tunnu enää miltään, vaihtoehtona on aina lähteä Iron Man -triathlonkisoihin, jossa maratonin lisäksi uidaan 3,86 kilometriä ja pyöräillään 180,25 kilometriä. Kisat käydään Lanzarotella, ja bonuksena voit nauttia ihanista vulkaanisista maisemista.