Maraton + matka = Paras uudenvuoden lupaus

2.1.2017
Johanna
Uusi vuosi tuo mukanaan uudet uudenvuoden lupaukset. Jotkut lupaavat itselleen treenata aktiivisemmin, jotkut matkustaa. Mutta miksi edes pitäisi valita - mikäpä olisikaan hauskempi tapa motivoida itsensä treenaamaan kuin palkintona odottava matka juoksutapahtumaan.

Pariisin puolimaraton
Pariisi on täydellinen kaupunki lähteä ensimmäiselle puolimaratonille. Eikä edes haittaa, vaikka juoksisi hieman hitaamminkin, sillä reitti kiertää ainutlaatuisissa maisemissa. Maratonrata kulkee Seinen vartta pitkin Notre Damen ohi, lähtö ja maali ovat Bois de Vincennes -puistossa. Jos jalat alkavat painaa, keskity Pariisin maisemiin ja kaupungin mottoon vuodelta 1358: Fluctuat nec mergitur – Vaappuu, vaan ei uppoa.

Berliinin puolimaraton
Berliinissä juokset idästä länteen. Rata kulkee Berliinin sydämessä historiallisten nähtävyyksien, kuten Charlottenburgin linnan, Berliini tuomiokirkon ja Siegessäule-muistomerkin ohi. Juokset pitkin Unter den Linden -katua ja ehkäpä juostessasi Kurfürstendamm-katua pitkin ehdit samalla jo vähän ikkunashoppaillakin.

New York City Marathon
New York City Marathon on täydellinen valinta, jos haluat tutustua kaupunkiin paremmin. New Yorkin 42 kilometrin aikana näet kaupungin parhaat palat. Maraton alkaa Staten Islandilta ja kulkee Brooklynin, Queensin, Manhattanin ja Bronxin läpi. Maali on luonnollisesti Central Parkissa. Vaihtoehtona on myös puolimaraton, jos kokonainen matka hirvittää.

Iron Man, Lanzarote
Jos mikään ei tunnu enää miltään, vaihtoehtona on aina lähteä Iron Man -triathlonkisoihin, jossa maratonin lisäksi uidaan 3,86 kilometriä ja pyöräillään 180,25 kilometriä. Kisat käydään Lanzarotella, ja bonuksena voit nauttia ihanista vulkaanisista maisemista.

Muita samankaltaisia

Pakkauslista vaellukselle

Pakkauslista vaellukselle vaihtelee sen mukaan oletko menossa vaeltamaan Alpeille, kotimaan metsiin tai vaikkapa Cinque Terren rannikolle. Myös matkaseura ja matka-aika vaikuttavat tietysti: oletko lähdössä lasten kanssa vai ilman, päivän, kahden vai koko viikon vaellukselle? Tässä muutamia pakkausvinkkejä sujuvalle vaellusmatkalle.
SallaS SallaS 29.5.2019

Lämmintä talven keskelle

Joskus pimeyden ja loskan keskellä tekisi mieli vain jättää kaikki ja lähteä kohti aurinkoa ja lämpöä. Mutta mihin silloin kannattaisi lähteä? Missä on lämpimintä? Näissä talven lomakohteissa lämpöä riittää.
Johanna Johanna 26.5.2019

Etsinnässä romanttinen hotelli? Katso 6 vinkkiä lemmenlomalle

Suunnitteletko kumppanisi kanssa romanttista viikonloppumatkaa Eurooppaan? Hotellivalinnalla on lemmenlomalla suuri merkitys ja siihen kannattaa panostaa. Tässä kuusi romanttista hotellia, jotka tarjoavat tyylikkään ja tunnelmallisen kuhertelupaikan rakastavaisille.
SallaS SallaS 2.5.2019

Treeniloma Rodoksella - hiihtäjä Kerttu Niskasen vinkit

Hiihtäjä Kerttu Niskaselle kertyy talvisin paljon reissupäiviä, kun hän kiertää hiihtokisoja ympäri maailmaa. Pari kertaa vuodessa Kerttu kuitenkin jättää sukset kotiin ja lähtee lomamatkalle – mutta ei ammattiurheilija silloinkaan pelkästään rantatuolissa makoile. Lue Kertun treenilomasta Rodokselle ja nappaa kuntoiluvinkit omallekin lomalle.
SallaS SallaS 26.3.2019