Parhaat rannat Sansibarilla

Tansanian edustalla, Intian valtamerellä, sijaitsee Sansibar – paratiisisaari, jollaista kohtaa vain postikorteissa tai matkailulehtien kansikuvissa. Täällä on vihreiden palmujen reunustamat liidunvalkeat rannat, sininen meri ja aurinkovarjot meriruokoineen. Sansibar on monelle vielä tuntematon, siksi ohjaammekin sinut nyt Sansibarin paratiisisaaren parhaille rannoille.

Kendwa

Sansibarin luoteisosasssa on Kendwa Beach, jota pidetään saaren kauneimpana. Täällä vuorovesivaihtelu on huomaamatonta ja hiekka puuterimaista. Kendwassa on hotelleja kaiken kokoisille kukkaroille, useita ravintoloita, baareja ja hauskoja vesiaktiviteetteja. Lisäksi tietenkin aivan mahtavat auringonlaskut. Matkassamme voit majoittua Kendwassa trooppisen puutarhan ja vehreän kauneuden keskellä, viiden tähden Zuri Zanzibar -rantahotellissa.

Zuri Zanzibar -hotelli sijaitsee Kendwan rannalla
Zuri Zanzibar -hotelli sijaitsee Kendwan rannalla

Nungwi

Nungwi sijaitsee Sansibarin pohjoisimmassa kärjessä. Joidenkin mielestä Nungwin rannat ei ole vain Sansibarin, vaan myös koko Afrikan kauneimpia. Vuoroveden vaihtelu ei vaikuta rantaelämään. Hiekka on vaaleaa ja pehmeää, kookospalmut pitkiä ja vesi turkoosia. Nungwi on suosittu snorklauskohde ja tarjoaa kokonaisen merenalaisen maailman. Täällä on useita hyviä hotelleja. Nungwi on vilkas ja eloisa lomakohde, jossa on paljon myös ravintoloita ja baareja. Hotelleistamme RIU Palace Zanzibar, jossa on ympärivuorokautinen All Inclusive, sijaitsee Nungwi Beachin vieressä.

Nungwi Beach on kuin satukirjan sivuilta
Nungwi Beach on kuin satukirjan sivuilta

Kiwengwa

Kiwengwan kaunis ja pitkä hiekkaranta löytyy Sansibarin itärannikolta. Hiekka on vaaleaa ja hienoa. Vaikka vuorovesivaihtelu vaikuttaakin rantaan hieman, voi täällä yleensä hyvin uida myös laskuveden aikaan. Tarjolla on myös paljon erilaista vesiurheilua ja sukelluskeskuksia sekä isoja hotelleja, joista valita. Lasten kanssa matkustavien kannattaa valita Blue Star Kiwengwa Beach Resort, jossa on useampia allasalueita ja päivisin lapsille mukavia ohjattuja leikkihetkiä.

Kiwengwa sijaitsee Sansibarin itärannikolla. Täällä on ihania pitkiä hiekkarantoja
Kiwengwa sijaitsee Sansibarin itärannikolla. Täällä on ihania pitkiä hiekkarantoja

Matemwe

Itärannikon pohjoisosassa sijaitsee Matemwe Beach, joka jatkuu ja jatkuu, useita kilometrejä. Rannan hiekka muistuttaa puuteria ja ympäristö on rauhallinen. Lasku- ja nousuveden vaihtelu on suurta tässä osassa Sansibaria. Monet hotellit ovatkin rakentaneet pitkiä laitureita rannoille. Yksi niistä on Sunshine Marine Lodge -hotelli vehreyden keskellä. Sunshine Marine Lodgen kaunis puinen laituri, josta pääsee nousuveden aikana uimaan ja laskuveden aikana rannalle.

Matemwen ranta ulottuu silmänkantamattomiin
Matemwen ranta ulottuu silmänkantamattomiin

Paje

Täydelliset tuuliolosuhteet löydät Pajen rannalta, Sansibarin eteläosasta. Täällä kokoontuvat leijalautailijat, mutta voit kokeilla myös SUPia, melontaa ja snorklausta. Rannan hiekka on uskomattoman hienojakoista ja vaaleaa, vesi vihreänsinistä ja läsnä ovat tietenkin myös huojuvat palmupuut. Tunnelma tarjoaa mielenrauhaa ja saa sinut viihtymään – eikä Sansibarin kaunein auringonnousukaan pahaa tee. Pajen hotelleista suosittelemme pientä Indigo Beach Zanzibar -boutique hotellia, jonka 19 huoneesta voit astua lähes suoraan rannalle.

Pajen rannalla nautitaan Sansibarin kauneimmista auringonnousuista
Pajen rannalla nautitaan Sansibarin kauneimmista auringonnousuista

Muita samankaltaisia

10 Instagram-ystävällistä rantaa Euroopassa

Useimmille lomailijoille yksi tärkeä osa lomakokemuksesta on myös sen jakaminen. Aurinkovarjojen rivit unelmarannalla, varpaat hiekassa, turkoosi meri – nämä postikorteista tutut maisemat ovat edelleen meille visuaalisesti tärkeitä palasia. Perinteiset postikortit ovat tosin saaneet väistyä sosiaalisen median astuttua pelikentälle. Postimerkkien ja osoitekirjojen sijasta meillä on nyt filtterit, häshtägit ja feedit.
Johanna Johanna

Uusi TUI Blue – enemmän kuin hotelli

TUI Blue on uusi lippulaivamme ja koostuu kolmesta erilaisesta hotellityypistä: For All, For Two ja For Families. TUI Blue -hotelleissa tutustut paremmin kohteeseesi ja matkakumppaniisi, riippumatta vuodenajasta ja siitä kenen kanssa lomailet. TUI Blue on enemmän kuin hotelli - se on elämys.
Noora Noora

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna

Curacaon tulevaisuuden esikuvat

Trooppisella helmellä, Curacaolla, on monipuolinen kulttuuri, kristallinkirkkaat vedet ja kesä ympäri vuoden. Saaren rikas luonto ja historia ovat jättäneet jälkeensä arvokkaan perinnön. Säilyttääkseen kaiken mitä tällä kauniilla saarella on tarjota, haluaa TUI Care Foundation edistää tulevaisuuden opettajien ympäristötietoisuutta.
Johanna Johanna