9.5.2019

Tekemistä Kyproksella - 7 vinkkiä kaikenikäisille

Kyproksella on jotain jokaiselle. Pehmeitä hiekkarantoja, kristallinkirkasta vettä, korkeita vuoria, kauniita kävelyreittejä, hyvää ruokaa, upeita hotelleja, viinitarhoja sekä hurmaavia kyliä ja kaupunkeja. Poimi parhaat vinkit, ja aloita lomasuunnittelu!

1. Fig Tree Bay

Fig Tree Bay sijaitsee merenpoukamassa etelä-Kyproksella. Ranta on tunnetusti yksi Kyproksen hienoimmista turkoosine vesineen ja vaaleine hiekkoineen. Fig Tree Bayssa on useita hotelleja, ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Vierailun arvoinen on myös tunnin kestävä Magic Dancing Waters -esitys, jossa suihkulähde herätetään uudella tavalla eloon valojen, tulen, savun ja musiikin avulla. Esitys tekee vaikutuksen kaikenikäisiin katsojiin!

Hotellimme TUI Family Life Nausicaa Beach sijaitsee Fig Tree Bayssa.

Fig Tree Bayn upea merivesi.
Fig Tree Bayn upea merivesi.

2. Troodosvuoristo

Troodos on Kyproksen suurin vuoristo. Vuorten rinteillä on pieniä kyliä mukulakivikatuineen, viinitarhoja, kirsikkapuita ja solisevia puroja. Vaeltele rinteillä tai kylissä, astu sisään pieniin kirkkoihin, maistele viiniä tai tee hiihtolenkki, jos olet matkalla talvisaikaan.

Lue lisää Troodosvuoristosta täällä.

Troodosvuoristo on erityisen vaikuttava luontokokemus.
Troodosvuoristo on erityisen vaikuttava luontokokemus.

3. Afroditen kallio

Tämä tunnettu kallio sijaitsee länsi-Kyproksella, 25 kilometriä Pafoksesta. Tarinan mukaan juuri tällä paikalla jumalatar Afrodite syntyi meren vaahdosta. Uskotaan, että kallion ympäri uiminen täydenkuun aikaan takaa ikuisen rakkauden ja nuoruuden. Mutta alueen aallot saattavat olla voimakkaita, joten on suositeltavaa, että valitset turvallisemman keinon, jos haluat tavoitella ikuista nuoruutta. Kaunis ranta sopii kuitenkin loistavasti lomakuvien taustalle!

Afroditen kallio on suosittu nähtävyys Kyproksella.
Afroditen kallio on suosittu nähtävyys Kyproksella.

4. Kyrenia

Kyrenia on mukava satakakaupunki pohjois-Kyproksella. Kaupungin kauneimpia nähtävyyksiä ovat 1500-luvulla rakennettu Kyrenian linna sekä jäätelön syömiseen ja käyskentelyyn loistavasti sopiva rantapromenadi. Lisäksi Kyreniassa on Kyproksen koskemattomimmat rannat.

Kyrenian kaupunki satamineen on näkemisen arvoinen.
Kyrenian kaupunki satamineen on näkemisen arvoinen.

5. Nissi Beach

Nissi Beach sijaitsee aivan Agia Napan ulkopuolella. Ranta on tunnettu uskomattoman kirkkaasta ja puhtaasta vedestä ja on saanut oikeuden käyttää EU:n Blue Flag -tunnusta. Rannan vesi on matala ja voit helposti kävellä läheisille pienille saarille.

Nissi Beachilla sijaitsee viihtyisä perhehotellimme TUI Family Life Atlantica Aeneas Resort.

Nissi Beach on mukavan matalavetinen ja sopii hyvin lapsiperheille.
Nissi Beach on mukavan matalavetinen ja sopii hyvin lapsiperheille.

6. Limassol

Limassol on epäilemättä Kyproksen kuumin kohde juuri nyt. Siitä pitävät huolen trendikkäät ravintolat ja klubit, rannoille levittäytyvät after beach -juhlat, hyvät ostosmahdollisuudet, kylpylät ja täysin uusi satama.

Koe trendikäs Limassol!
Koe trendikäs Limassol!

7. Kykkoksen luostari

Kykkoksen luostari on yksi Kyproksen vanhimpia nähtävyyksiä. Luostari sijaitsee vuoren huipulla 1318 metriä merenpinnan yläpuolella ja on hyvin kaunis. Luostari on avoinna joka päivä marraskuusta toukokuuhun. Sisäänpääsy on ilmainen.

Kykkoksen luostari sijaitsee korkealla merenpinnan yläpuolella.
Kykkoksen luostari sijaitsee korkealla merenpinnan yläpuolella.

Muita samankaltaisia

Durresin Riviera – aurinkolomaa mukavin maustein

Usein tulee tunne, että voisit oikeastaan olla missä tahansa Välimerellä. Aurinkotuolissa loikoillessasi, kun tilaat lasillisen kuplivaa rantabaarissa tai polkuveneellä polkiessasi. Durresin Riviera tarjoaa kuitenkin lomallesi lisämausteita ruuan, kulttuurin ja kaupunkielämän muodossa. Lue lisää, jos haluat yhdistää rantalomaasi uusia makuja.
Johanna Johanna 26.8.2019

Ilmastokompensoidut hotellit Thaimaassa

Tutustu Thaimaan-hotelleihimme, joissa kompensoimme majoittumisen päästöt. Mikäli lennät TUI flyn tai TUI Airwaysin lennolla, myös lentopäästöjen kompensointi tehdään puolestasi. Kompensoimme omien lentoyhtiöidemme polttoaineen kulutuksesta ja hotelliemme sähkönkulutuksesta, lämmityksestä ja ajoneuvojen polttoaineenkulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasut (CO2e). Kompensointi tapahtuu investoimalla aurinko-, tuuli- ja vesivoimaan sekä biokaasuun.
Noora Noora 16.7.2019

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019

Koe Kap Verde – 5 vinkkiä aktiivilomaan

Kap Verde on kuin luotu rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen, mutta Salin saari Kap Verdellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös aktiiviseen lomailuun! Lue viisi vinkkiä, miten voit nauttia monipuolisesta lomasta Kap Verdellä.
Noora Noora 24.6.2019