10.3.2017
Johanna
Kypros houkuttelee matkailijoita erityisesti ihanilla rannoillaan, mutta saarella on paljon muutakin tarjottavaa. Tutustu vaikkapa vuoden 2017 kulttuuripääkaupunkiin Pafokseen tai lähde vaellukselle Troodosvuoristoon.

troodos

Pafos - Euroopan kulttuuripääkaupunki 2017

Kyproksen entinen pääkaupunki Pafos on Euroopan vuoden 2017 kulttuuripääkaupunki. Unescon maailmanperintökohteeksikin valitun rantakaupungin kadut täyttyvät erilaisesta ohjelmasta kuten konserteista, näyttelyistä ja työpajoista.

Vaellus Troodosvuoristossa

Vaellus Troodosvuoristossa Pafoksen ulkopuolella tarjoaa mukavaa vaihtelua rantapäiville. Maisemat ovat vaikuttavia ja pienissä vuoristokylissä voi tankata energiaa auringon kypsyttämistä appelsiineista tehdystä mehusta. Suuremmissa kylissä kuten Platresissa on leipomo ja pieniä keramiikkaputiikkeja. Pienellä suunnittelulla vuoristoretkestä tulee ikimuistoinen. Autonvuokraus Kyproksella hoituu mukavasti TUIn kautta.

Retkivinkkejä Troodosvuoriston kyliin

  1. Pelendrin kylässä sijaitseva Tsiakkaksen viinitila tuottaa kuuluisaa Kyproksen jälkiruokaviiniä Commandariaa ja myös Chardonnay- ja Cabernet Sauvignon -rypäleistä tehtyjä viinejä. Tilavierailulla Tsiakkiaksen perhe tutustuttaa niin viiniviljelmiin kuin viinin valmistusprosessiin, maistiaisia unohtamatta.

  2. Piipahda taiteilija-ateljeessa Lanian kylässä. Kylän vanhalla puolella on pieniä ja kiehtovia ateljeita ja studioita, joiden portit ovat usein avoinna vierailijoille.

  3. Kävelyreitti Kyproksen suurimmassa kansallispuistossa Avakasissa kulkee rotkossa, joka tuoksuu mintulle, rosmariinille ja laventeli ja näkymä on henkeäsalpaava.

  4. Pysähdy Platresin kylässä ja tutustu suklaan valmistukseen. Voit myös maistella erilaisia paikan päällä valmistettavia konvehteja. Perille löydät seuraamalla Chocolate Workshop -kylttejä.

  5. Osta matkaevääksi tuoreita viikunoita, appelsiineja tai muita hedelmiä kylän torilta tai suoraan maatilojen pienistä myyntipisteistä. Tuoreus on taattu!

  6. Troodosvuoristossa pinjapuiden ja kaprispensaiden siimeksessä piileskelee kymmenen pientä bysantinaikaista kirkkoa, jotka ovat myös Unescon maailmanperintökohde. Kurkista sisään ja ihaile kirkkojen kauniita freskoja.

  7. Limassolissa vietetään vuosittain elo-syyskuussa Dionysos-jumalan kunniaksi viinifestivaaleja. Kahden viikon ajan kaupunki täyttyy tanssista, musiikista ja viinistä. Tapahtumapaikkana on Limassolin Municipal Gardens.

Muita samankaltaisia

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018

18 kiehtovaa retkikohdetta Kanariansaarilla

Kanariansaaret tarjovat paitsi raukeita päiviä uima-altaalla tai rannalla, myös vaikuttavia nähtävyyksiä ja elämyksiä kaikille aisteille. Tutustu 18 kiehtovaan retkikohteeseen kuudella suurimmalla Kanariansaarella.
Johanna Johanna 22.5.2018

Vaellusreitit - koe luontoelämyksiä lomalla

Kun kaipaat vaihtelua rantaelämälle, vaellusreitit tarjoavat vaihtelua ja luontoelämyksiä. Monet reiteistä ovat varsin helposti saavutettavissa ja sopivat aloittelijoillekin. Tutustu vinkkeihimme, pakkaa hyvät kävelykengät mukaan ja lähde matkaan.
Johanna Johanna 16.6.2017

Suomalainen hakee lomalta kulttuuria - katso TOP 5 suosituimmat retket

Eurooppalaisissa kesän suosikkikohteissa suomalaiset matkailijat tunnetaan historian ja kulttuurin ystävinä. He myös osallistuvat järjestetyille päiväretkille aktiivisemmin kuin vaikkapa tanskalaiset tai norjalaiset.
SallaS SallaS 9.6.2018