3.3.2017

Kypros on uimarin unelmakohde

Kyproksen uimavedet ovat Euroopan ympäristökeskuksen selvityksen mukaan Välimeren alueen puhtaimmat. Näkymät ovatkin mahtavat, kun merivedessä näkee jopa 20-30 metrin syvyyteen.

Agia napa

Kypros tuli toiselle sijalle Euroopan unionin vuosittaisessa European Bathing Water Quality -selvityksessä vuonna 2016. Ykkössijalle kiri pikkuruinen Luxemburg, joten muut Välimeren maat samaten kuin Pohjoismaat jäivät näiden taakse.

Kyproksella näkee usein ihmisiä seisomassa rannassa ja ottamalla kuvia suoraan alaspäin. Kristallinkirkas vesi onkin oikeastaan kuin nähtävyys, jos sellaiseen ei ole tottunut. Katsele ja ihastele Kyproksella otettuja kuvia.

Rantavinkkejä Kyprokselle

Agia Napan ympärillä on useita hienoja hiekkarantoja rivissä. Lännestä alkaen rantabulevardin varrella ovat Makronissos Beach, Golden Beach, Nissi Beach ja Sandy Bay.

Viimeisimpänä on satama ja rannoista keskeisimmällä paikalla sijaitseva Grecian Bay.

Fig Tree Bay sijaitsee kirkasvetisessä poukamassa. Kylän suosituin ranta on luonnollisesti nimeltään Fig Tree Bay. Merenrantaa pohjoiseen kuljettaessa tulee pian vastaan yli kilometrin pituinen Pernera Beach.

Pafos on saaren lounaisrannikolla sijaitseva idyllinen pikkukaupunki, jossa on sekä pieniä hiekkarantoja että uimakalliota. Muutaman kilometrin päässä kaupungin itäpuolella, Aphrodite Hillsinalapuolella, on kuuluisa Petra tou Romioun pikkukiviranta. Myytin mukaan Afrodite syntyi juuri tällä rannalla meren vaahdosta. Modernimman uskomuksen mukaan uimalla vastapäivään rannan edustalla olevan kallionlohkareen ympäri voi parantaa lapsionneaan. Uskoo ken haluaa, mutta joka tapauksessa ranta on erityisen kaunis!

Muita samankaltaisia