Kypros on uimarin unelmakohde

Kyproksen uimavedet ovat Euroopan ympäristökeskuksen selvityksen mukaan Välimeren alueen puhtaimmat. Näkymät ovatkin mahtavat, kun merivedessä näkee jopa 20-30 metrin syvyyteen.

Agia napa

Kypros tuli toiselle sijalle Euroopan unionin vuosittaisessa European Bathing Water Quality -selvityksessä vuonna 2016. Ykkössijalle kiri pikkuruinen Luxemburg, joten muut Välimeren maat samaten kuin Pohjoismaat jäivät näiden taakse.

Kyproksella näkee usein ihmisiä seisomassa rannassa ja ottamalla kuvia suoraan alaspäin. Kristallinkirkas vesi onkin oikeastaan kuin nähtävyys, jos sellaiseen ei ole tottunut. Katsele ja ihastele Kyproksella otettuja kuvia.

Rantavinkkejä Kyprokselle

Agia Napan ympärillä on useita hienoja hiekkarantoja rivissä. Lännestä alkaen rantabulevardin varrella ovat Makronissos Beach, Golden Beach, Nissi Beach ja Sandy Bay.

Viimeisimpänä on satama ja rannoista keskeisimmällä paikalla sijaitseva Grecian Bay.

Fig Tree Bay sijaitsee kirkasvetisessä poukamassa. Kylän suosituin ranta on luonnollisesti nimeltään Fig Tree Bay. Merenrantaa pohjoiseen kuljettaessa tulee pian vastaan yli kilometrin pituinen Pernera Beach.

Pafos on saaren lounaisrannikolla sijaitseva idyllinen pikkukaupunki, jossa on sekä pieniä hiekkarantoja että uimakalliota. Muutaman kilometrin päässä kaupungin itäpuolella, Aphrodite Hillsinalapuolella, on kuuluisa Petra tou Romioun pikkukiviranta. Myytin mukaan Afrodite syntyi juuri tällä rannalla meren vaahdosta. Modernimman uskomuksen mukaan uimalla vastapäivään rannan edustalla olevan kallionlohkareen ympäri voi parantaa lapsionneaan. Uskoo ken haluaa, mutta joka tapauksessa ranta on erityisen kaunis!

Muita samankaltaisia

10 Instagram-ystävällistä rantaa Euroopassa

Useimmille lomailijoille yksi tärkeä osa lomakokemuksesta on myös sen jakaminen. Aurinkovarjojen rivit unelmarannalla, varpaat hiekassa, turkoosi meri – nämä postikorteista tutut maisemat ovat edelleen meille visuaalisesti tärkeitä palasia. Perinteiset postikortit ovat tosin saaneet väistyä sosiaalisen median astuttua pelikentälle. Postimerkkien ja osoitekirjojen sijasta meillä on nyt filtterit, häshtägit ja feedit.
Johanna Johanna

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna

Curacaon tulevaisuuden esikuvat

Trooppisella helmellä, Curacaolla, on monipuolinen kulttuuri, kristallinkirkkaat vedet ja kesä ympäri vuoden. Saaren rikas luonto ja historia ovat jättäneet jälkeensä arvokkaan perinnön. Säilyttääkseen kaiken mitä tällä kauniilla saarella on tarjota, haluaa TUI Care Foundation edistää tulevaisuuden opettajien ympäristötietoisuutta.
Johanna Johanna

Koe Kap Verde – 5 vinkkiä aktiivilomaan

Kap Verde on kuin luotu rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen, mutta Salin saari Kap Verdellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös aktiiviseen lomailuun! Lue viisi vinkkiä, miten voit nauttia monipuolisesta lomasta Kap Verdellä.
Noora Noora