Kypros on uimarin unelmakohde

3.3.2017
Johanna
Kyproksen uimavedet ovat Euroopan ympäristökeskuksen selvityksen mukaan Välimeren alueen puhtaimmat. Näkymät ovatkin mahtavat, kun merivedessä näkee jopa 20-30 metrin syvyyteen.

Agia napa

Kypros tuli toiselle sijalle Euroopan unionin vuosittaisessa European Bathing Water Quality -selvityksessä vuonna 2016. Ykkössijalle kiri pikkuruinen Luxemburg, joten muut Välimeren maat samaten kuin Pohjoismaat jäivät näiden taakse.

Kyproksella näkee usein ihmisiä seisomassa rannassa ja ottamalla kuvia suoraan alaspäin. Kristallinkirkas vesi onkin oikeastaan kuin nähtävyys, jos sellaiseen ei ole tottunut. Katsele ja ihastele Kyproksella otettuja kuvia.

Rantavinkkejä Kyprokselle

Agia Napan ympärillä on useita hienoja hiekkarantoja rivissä. Lännestä alkaen rantabulevardin varrella ovat Makronissos Beach, Golden Beach, Nissi Beach ja Sandy Bay.

Viimeisimpänä on satama ja rannoista keskeisimmällä paikalla sijaitseva Grecian Bay.

Fig Tree Bay sijaitsee kirkasvetisessä poukamassa. Kylän suosituin ranta on luonnollisesti nimeltään Fig Tree Bay. Merenrantaa pohjoiseen kuljettaessa tulee pian vastaan yli kilometrin pituinen Pernera Beach.

Pafos on saaren lounaisrannikolla sijaitseva idyllinen pikkukaupunki, jossa on sekä pieniä hiekkarantoja että uimakalliota. Muutaman kilometrin päässä kaupungin itäpuolella, Aphrodite Hillsinalapuolella, on kuuluisa Petra tou Romioun pikkukiviranta. Myytin mukaan Afrodite syntyi juuri tällä rannalla meren vaahdosta. Modernimman uskomuksen mukaan uimalla vastapäivään rannan edustalla olevan kallionlohkareen ympäri voi parantaa lapsionneaan. Uskoo ken haluaa, mutta joka tapauksessa ranta on erityisen kaunis!

Muita samankaltaisia

Bulgarian parhaat rannat – 8 vinkkiä

Loma Bulgariassa tarkoittaa halpoja hintoja ja hienoja rantoja. Emmekä puhu nyt pelkästään Sunny Beachista. Myös vaikkapa Duni, Nessebar ja Golden Sands ovat kaikki mukavia lomakohteita ja jokaisella niistä on omalla tavallaan viehättävät rannat. Vinkkaamme nyt 8 erilaista rantaa jokaiseen makuun.
SallaS SallaS 22.5.2019

Fuerteventura on aktiivisen lomailijan paratiisi: 5+2 vinkkiä (h)ikiliikkujille

Fuerteventuran saari soveltuu täydellisesti aktiivilomailuun. Kanarian upeimmat rannat houkuttelevat pitkiin rantakävelyihin ja vesiurheiluun. Vaihtelevat maisemat ja hyvät tiet ovat tehneet saaresta myös merkittävän pyöräilykohteen. Hotellitarjonnassakin on entistä paremmin otettu huomioon nykymatkailijoiden halu pitää lomalla huolta kunnostaan ja terveydestään.
SallaS SallaS 15.11.2018

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018

Uutuus! TUI Blue -hotellikonsepti individualisteille

Tervetuloa uudenlaiseen lomahotelliin! TUI Blue -hotellikonsepti sopii sinulle, joka haluat itse suunnitella lomasi ja sisällyttää siihen mm. ohjattua kuntoilua, alueen kulinaarisia erikoisuuksia ja aitoja, paikallisia elämyksiä. Kaikki tämä modernin designin ja laadukkaiden palveluiden kera.
SallaS SallaS 5.9.2018