Kypros on uimarin unelmakohde

3.3.2017
Johanna
Kyproksen uimavedet ovat Euroopan ympäristökeskuksen selvityksen mukaan Välimeren alueen puhtaimmat. Näkymät ovatkin mahtavat, kun merivedessä näkee jopa 20-30 metrin syvyyteen.

Agia napa

Kypros tuli toiselle sijalle Euroopan unionin vuosittaisessa European Bathing Water Quality -selvityksessä vuonna 2016. Ykkössijalle kiri pikkuruinen Luxemburg, joten muut Välimeren maat samaten kuin Pohjoismaat jäivät näiden taakse.

Kyproksella näkee usein ihmisiä seisomassa rannassa ja ottamalla kuvia suoraan alaspäin. Kristallinkirkas vesi onkin oikeastaan kuin nähtävyys, jos sellaiseen ei ole tottunut. Katsele ja ihastele Kyproksella otettuja kuvia.

Rantavinkkejä Kyprokselle

Agia Napan ympärillä on useita hienoja hiekkarantoja rivissä. Lännestä alkaen rantabulevardin varrella ovat Makronissos Beach, Golden Beach, Nissi Beach ja Sandy Bay.

Viimeisimpänä on satama ja rannoista keskeisimmällä paikalla sijaitseva Grecian Bay.

Fig Tree Bay sijaitsee kirkasvetisessä poukamassa. Kylän suosituin ranta on luonnollisesti nimeltään Fig Tree Bay. Merenrantaa pohjoiseen kuljettaessa tulee pian vastaan yli kilometrin pituinen Pernera Beach.

Pafos on saaren lounaisrannikolla sijaitseva idyllinen pikkukaupunki, jossa on sekä pieniä hiekkarantoja että uimakalliota. Muutaman kilometrin päässä kaupungin itäpuolella, Aphrodite Hillsinalapuolella, on kuuluisa Petra tou Romioun pikkukiviranta. Myytin mukaan Afrodite syntyi juuri tällä rannalla meren vaahdosta. Modernimman uskomuksen mukaan uimalla vastapäivään rannan edustalla olevan kallionlohkareen ympäri voi parantaa lapsionneaan. Uskoo ken haluaa, mutta joka tapauksessa ranta on erityisen kaunis!

Muita samankaltaisia

Ilmastokompensoidut hotellit Thaimaassa

Tutustu Thaimaan-hotelleihimme, joissa kompensoimme majoittumisen päästöt. Mikäli lennät TUI flyn tai TUI Airwaysin lennolla, myös lentopäästöjen kompensointi tehdään puolestasi. Kompensoimme omien lentoyhtiöidemme polttoaineen kulutuksesta ja hotelliemme sähkönkulutuksesta, lämmityksestä ja ajoneuvojen polttoaineenkulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasut (CO2e). Kompensointi tapahtuu investoimalla aurinko-, tuuli- ja vesivoimaan sekä biokaasuun.
Noora Noora 16.7.2019

Yhdistelmäloma Thaimaassa – todellinen lomaelämys!

Unelmoitko Thaimaan pienistä paratiisisaarista, riippumattomakoilusta ja täydellisestä ajantajun kadottamisesta? Vai huutavatko aistisi uusien virikkeiden perään – värikkäille toreille, ihmisten keskelle ja herkullisten ruokapatojen ääreen? Jos valinta rantabungalowin ja lomakeskusten houkutusten välillä tuntuu mahdottomalta, voit hyvillä mielin valita molemmat!
Noora Noora 12.7.2019

Koe Kap Verde – 5 vinkkiä aktiivilomaan

Kap Verde on kuin luotu rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen, mutta Salin saari Kap Verdellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös aktiiviseen lomailuun! Lue viisi vinkkiä, miten voit nauttia monipuolisesta lomasta Kap Verdellä.
Noora Noora 24.6.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019