3 erilaista perhelomaa Kyproksella

Auringonpaistetta, paljon aktiviteetteja ja lapsiystävällisiä, matalapohjaisia rantoja. Voit lähteä pyöräretkelle, veneilemään tai vain viettää rentoja päiviä altaalla. Kuten huomaat, Kyprokselta löytyy paljon tekemistä. Tähän olemme keränneet parhaat vinkit kolmelle erilaiselle matkalle Kyprokselle lasten kanssa.

Kaikki lapsiperheet eivät ole samasta muotista. Toisille hotelli on kuin kokonainen lomamaailma vesipuistoineen, jumppatunteineen ja upeine buffetpöytineen. Toiset perheet taas nauttivat rauhallisesta bed & breakfast -tunnelmasta, jossa aamiaispöydässä on tarjolla hotellinomistajan juuri keräämiä viikunoita ja päivällä käydään seikkailemassa pyörä- tai autoretkillä. Kyproksella parasta on se, että sieltä löytyy jokaiselle jotain. Löytyisikö tästä perheloma juuri teidän makuunne?

1 Bamse Club ja vesiliukumäkiä

Ota rennosti tai valitse oma suosikkisi laajasta aktiviteettitarjonnasta. Kyproksella voit asua suurissa resorteissa, kuten TUI Blue For Families -hotelleissa, joissa on isot uima-altaat ja useita ravintoloita. Voit käydä kuntoilemassa, opetella kroolaamaan tai lueskella kirjaa sillä välin, kun lapset ovat Bamse Clubissa. Tunnelmallisen meren rannalla nautitun illallisen jälkeen voitte siirtyä pikkuisten kanssa seuraamaan iltaohjelmaa, kun perheen teinit puolestaan menevät ulkoilmaleffanäytökseen. Ja mikä parasta – omaan, ihanaan hotellisänkyyn on vain muutaman askeleen matka. Toinen vauhdikas ja vaivaton vaihtoehto perheille on SplashWorld-hotellit, joissa kaikissa on oma vesipuisto.

Hotellivinkit:
TUI Blue Atlantica Aeneas Resort – Kyproksen suurin uima-allas Nissi Beachin vieressä.
TUI Blue Nausicaa Beach – moderneja huoneistoja Fig Tree Bayssa.
Nausicaa Villas – huvila, josta voit kuitenkin osallistua TUI Blue -hotellin aktiviteetteihin
SplashWorld Tofinis – hotelli omalla vesipuistolla Agia Napassa.

Retkivinkkejä: TUI Blue -hotelleilla on niin paljon tekemistä, että voit täyttää lomasi hotellin aktiviteeteilla. Vaikeinta on valita…

Lisää inspiraatiota: 9 syytä majoittua TUI Blue For Families -hotelliin >>

2 Kaupunkielämää, rantoja ja retkiä

Kaupunki- ja rantaloma samalla kertaa. Kyllä, se on mahdollista Kyproksella. Limassol on listan kärjessä mitä tulee Kyproksen ostosmahdollisuuksiin, design-putiikkeihin ja gourmet-ravintoloihin – ja kaikki tämä vain kivenheiton päässä rannalta. Pitkä, autoton rantakatu on lapsiystävällinen, kuten myös kaupungin laidalla sijaitseva matalapohjainen Ladys Mile Beach.
Pafos on puolestaan hyvä vaihtoehto, jos haluat tutustua Kyprokseen hieman vilkkaimpien turistipolkujen ulkopuolella. Kaupunki on tunnettu monista aidoista kyproslaisista ravintoloistaan, pienistä rannoistaan ja rantakallioistaan.

Hotellivinkit:
Blue Star Atlantica Oasis Limassolissa – hyvä hinta-laatusuhde
Kefalos Beach Village – rauhallinen sijainti heti Pafoksen ulkopuolella.

Retkivinkkejä:
Merirosvoristeily Black Pearl -laivalla.
Aphrodite-vesipuisto Pafoksessa
Koko perheen veneretki

3 Pieniä hotelleja ja seikkailuja omin päin

Jos etsit pienempää ja rauhallisempaa hotellia, niitäkin tietysti löytyy Kyprokselta. Sellaisia, joissa tunnelma ja sisustus ovat persoonallisia ja voit kokea aitoa kyproslaista vieraanvaraisuutta. Vuokra-autolla (jonka voit varata jo kotona) on helppo lähteä tutustumaan vaikkapa kauniiseen Troodos-vuoristoon. Voitte myös vuokrata pyörät tai lähteä vaeltamaan hyvinviitoitetuille poluille ja pysähtyä tauolle pienten vuoristokylien leipomoihin ja keramiikkapajoihin. TUI-sovelluksen kautta kannattaa kysyä oppailta hyviä sisäpiirin vinkkejä!

Hotellivinkit:
Anemi Hotel Apartments – tasokkaasti sisustettuja huoneistoja hyvällä paikalla Pafoksessa.
Loutsiana – rauhallista tunnelmaa lähellä Nissi Beachia.

Retkivinkkejä:
Vuokraa auto ja aja Troodos-vuoristoon.
Lähtekää pyöräretkelle.

Lisää inspiraatiota:
Kulttuuria, viiniä ja vaellusta Kyproksella >>

Saareen tutustuminen vuokra-autolla on yksi loman kohokohdista.
Saareen tutustuminen vuokra-autolla on yksi loman kohokohdista.