Minne lomalle? Vinkkejä kesälomakohteen valintaan

15.5.2017
Johanna
Ahdistaako vaihtoehtojen runsaus kesälomakohteen valinnassa? Ei hätää, sillä me autamme! Tutustu vinkkeihimme ja kenties löydät jopa uuden suunnan kesälomallesi!

Jos haluat käydä Euroopan parhaalla rannalla, silloin kohteesi on...
Zakynthos ja siellä Shipwreck Beach. Ranta sijoittui Euroopan parhaiden rantojen listalla ykkössijalle.

Jos haluat nauttia kauniista arkkitehtuurista, silloin kohteesi on...
Lissabon on rankattu toistuvasti Euroopan kauneimmaksi pääkaupungiksi. Arkkitehtuurista nauttimisen ohella voit pitää rantapäivän ja pulahtaa välillä Atlantin aaltoihin.

Jos haluat yhdistää ranta- ja kaupunkilomat, silloin kohteesi on...
Palma, Mallorcan pääkaupunki, jonka sanotaan olevan kuin Barcelona pienoiskoossa. Juuri kaupungin koko tekeekin siitä hyvän yhdistelmän rantaa ja kaupunkia.

Jos haluat uida Välimeren puhtaimmassa vedessä, silloin kohteesi on...
Kypros, jossa vesi on niin kirkasta, että voi nähdä jopa 20-30 metriä alaspäin. EU:n ympäristövirasto on tutkinut, että Kyproksen uimavedet ovat Välimeren alueen puhtaimmat. Saari on myös yksi Euroopan aurinkovarmimmista lomakohteista.

Jos haluat nähdä kaunista luontoa, silloin kohteesi on...
Montenegro – jossa syvänvihreät vuoret kurottavat kohti taivasta yli kilometrin korkeuteen ja rannikko kimaltelee kirkkaansinisen meriveden välkkeessä.

Jos pidät vesiurheilusta, silloin kohteesi on...
Fuerteventura. Toiseksi suurin Kanariansaari on surffareiden paratiisi, jonne vaeltaa ihmisiä ympäri maailmaa. Fuerteventura sopii surffaukseen sen jokaisessa muodossa - laine-, leija- ja purjelautailusta bodyboardingiin.

Jos olet kiinnostunut antiikin historiasta, silloin kohteesi on...
Kreikka ja tarkemmin sanottuna Kreeta, jossa voit esimerkiksi vierailla 3 700 vuotta vanhassa Knossoksen palatsissa.

Jos pidät eksoottisesta lomasta, silloin kohteesi on...
Thaimaa kesällä on eksoottinen ja erilainen kuin talvella. Ennen kaikkea Thaimaassa on halvempaa ja rannoilla on väljempää, mutta kesällä luonto on vehreää ja koettavaa on yhtä lailla paljon.

Jos haluat tanssia koko yön, silloin kohteesi on...
Ibiza! Ibiza on jo pitkään ollut Välimeren yöelämän ykköskohde - täynnä baareja, yökerhoja ja kesäisin maailmankuulujen DJ:iden keikkoja!

Lisäapuja matkakohteen valintaan

Jos kaipaat vielä lisäapua kesälomakohteen valintaan, lue lisää artikkeleita:

Muita samankaltaisia

Bulgarian parhaat rannat – 8 vinkkiä

Loma Bulgariassa tarkoittaa halpoja hintoja ja hienoja rantoja. Emmekä puhu nyt pelkästään Sunny Beachista. Myös vaikkapa Duni, Nessebar ja Golden Sands ovat kaikki mukavia lomakohteita ja jokaisella niistä on omalla tavallaan viehättävät rannat. Vinkkaamme nyt 8 erilaista rantaa jokaiseen makuun.
SallaS SallaS 22.5.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019

Fuerteventura on aktiivisen lomailijan paratiisi: 5+2 vinkkiä (h)ikiliikkujille

Fuerteventuran saari soveltuu täydellisesti aktiivilomailuun. Kanarian upeimmat rannat houkuttelevat pitkiin rantakävelyihin ja vesiurheiluun. Vaihtelevat maisemat ja hyvät tiet ovat tehneet saaresta myös merkittävän pyöräilykohteen. Hotellitarjonnassakin on entistä paremmin otettu huomioon nykymatkailijoiden halu pitää lomalla huolta kunnostaan ja terveydestään.
SallaS SallaS 15.11.2018

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018