Minne lomalle? Vinkkejä kesälomakohteen valintaan

Ahdistaako vaihtoehtojen runsaus kesälomakohteen valinnassa? Ei hätää, sillä me autamme! Tutustu vinkkeihimme ja kenties löydät jopa uuden suunnan kesälomallesi!

Jos haluat käydä Euroopan parhaalla rannalla, silloin kohteesi on...
Zakynthos ja siellä Shipwreck Beach. Ranta sijoittui Euroopan parhaiden rantojen listalla ykkössijalle.

Jos haluat nauttia kauniista arkkitehtuurista, silloin kohteesi on...
Lissabon on rankattu toistuvasti Euroopan kauneimmaksi pääkaupungiksi. Arkkitehtuurista nauttimisen ohella voit pitää rantapäivän ja pulahtaa välillä Atlantin aaltoihin.

Jos haluat yhdistää ranta- ja kaupunkilomat, silloin kohteesi on...
Palma, Mallorcan pääkaupunki, jonka sanotaan olevan kuin Barcelona pienoiskoossa. Juuri kaupungin koko tekeekin siitä hyvän yhdistelmän rantaa ja kaupunkia.

Jos haluat uida Välimeren puhtaimmassa vedessä, silloin kohteesi on...
Kypros, jossa vesi on niin kirkasta, että voi nähdä jopa 20-30 metriä alaspäin. EU:n ympäristövirasto on tutkinut, että Kyproksen uimavedet ovat Välimeren alueen puhtaimmat. Saari on myös yksi Euroopan aurinkovarmimmista lomakohteista.

Jos haluat nähdä kaunista luontoa, silloin kohteesi on...
Montenegro – jossa syvänvihreät vuoret kurottavat kohti taivasta yli kilometrin korkeuteen ja rannikko kimaltelee kirkkaansinisen meriveden välkkeessä.

Jos pidät vesiurheilusta, silloin kohteesi on...
Fuerteventura. Toiseksi suurin Kanariansaari on surffareiden paratiisi, jonne vaeltaa ihmisiä ympäri maailmaa. Fuerteventura sopii surffaukseen sen jokaisessa muodossa - laine-, leija- ja purjelautailusta bodyboardingiin.

Jos olet kiinnostunut antiikin historiasta, silloin kohteesi on...
Kreikka ja tarkemmin sanottuna Kreeta, jossa voit esimerkiksi vierailla 3 700 vuotta vanhassa Knossoksen palatsissa.

Jos pidät eksoottisesta lomasta, silloin kohteesi on...
Thaimaa kesällä on eksoottinen ja erilainen kuin talvella. Ennen kaikkea Thaimaassa on halvempaa ja rannoilla on väljempää, mutta kesällä luonto on vehreää ja koettavaa on yhtä lailla paljon.

Jos haluat tanssia koko yön, silloin kohteesi on...
Ibiza! Ibiza on jo pitkään ollut Välimeren yöelämän ykköskohde - täynnä baareja, yökerhoja ja kesäisin maailmankuulujen DJ:iden keikkoja!

Lisäapuja matkakohteen valintaan

Jos kaipaat vielä lisäapua kesälomakohteen valintaan, lue lisää artikkeleita:

Muita samankaltaisia

10 Instagram-ystävällistä rantaa Euroopassa

Useimmille lomailijoille yksi tärkeä osa lomakokemuksesta on myös sen jakaminen. Aurinkovarjojen rivit unelmarannalla, varpaat hiekassa, turkoosi meri – nämä postikorteista tutut maisemat ovat edelleen meille visuaalisesti tärkeitä palasia. Perinteiset postikortit ovat tosin saaneet väistyä sosiaalisen median astuttua pelikentälle. Postimerkkien ja osoitekirjojen sijasta meillä on nyt filtterit, häshtägit ja feedit.
Johanna Johanna

Euroopan kuumimmat festarit

Miltä kuulostaisi festivaalimatka Euroopan kaupunkeihin mukavasti hotellissa yöpyen? Lue neljä vinkkiä Euroopan kuumimmille festareille kesä- ja heinäkuulle.
Johanna Johanna

Blue Star 2.0 – nauti, koe ja osallistu

Huhtikuusta 2020 alkaen nimi ”Blue Star” tulee merkitsemään jotain uutta ja vielä parempaa. Kehitämme 50 suosikkihotelliamme, jotta sinä voisit nauttia lomapäivistä vaikuttaen vähemmän ympäristöön, ilmastoon ja paikallisyhteisöihin.
Noora Noora

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna