Kreikan parhaat rannat - 8 hurmaavaa vinkkiä

13.5.2019
Johanna
Kreikan saaristossa on yli 6000 saarta, joten rantoja on lukemattomia. Mikä Kreikan ranta on niistä kaikista paras? Jokaisella on oma mielipiteensä, mutta ainakin nämä kahdeksan rantaa ovat taatusti tutustumisen arvoisia.

Kreikan parhaat rannat ovat varmasti monelle tuttuja, jos ei muualta niin artikkeleista Euroopan parhaat rannat ja maailman parhaat rannat. Mukana listalla on myös vähemmän tunnettuja helmiä, jotka eivät ole saaneet niin paljon huomiota kuin ne ansaitsisivat.

Elafonissi, Kreeta

Elafonissi Beach, vaaleanpunainen ranta tai Kreetan vastine Malediiveille. Tunnetulla rannalla on monta nimeä ja on varma valinta. Ranta on noin 70 kilometrin päässä Haniasta Kreetan länsirannikolla.

kreetan elafonissi beach - tui
Vaaleanpunainen väri tulee kotilonkuorista, jotka aallot ovat murentaneet hiekaksi.

Lalaria Beach, Skiathos

Skiathos on Sporadesin saariryhmään kuuluva ja Mamma Mia! -elokuvastakin tuttu saari. Lalaria Beachillä jyrkät valkoiset kalliot kohoavat kristallinkirkkaasta vedestä. Rannalle voi kulkea vain veneellä, ja silloinkin vain tyynellä säällä. Rannalle lähtee veneretki joka aamu Skiathosin kaupungista.

Skiathos Lalaria Beach - TUI
Tripia Petran läpi pääsee joskus jalkaisin laskuveden aikaan, muuten sen läpi pitää uida.

Voidokilia Beach, Messenia

Kauniita rantoja on myös Kreikan mantereella. Messenia sijaitsee Peloponnesoksen niemimaan lounaisosassa. Voidokilia Beach muodostuu puolikuun muotoisen lahden ympärille. Ylhäältä katsottuna ranta näyttää kreikkalaiselta omega- eli Ω-kirjaimelta.

Messenia Voidokilia Beach - TUI
Gialova-laguuni on tärkeä luonnonsuojelualue ja lepopaikka Afrikasta Pohjois-Eurooppaan lentäville muuttolinnuille.

Sarakiniko Beach, Milos

Sarakiniko Beach on pikemminkin kalliouimapaikka kuin ranta, mutta silti upea. Miloksen saari on pääasiassa harmaa-valkoista kalkkikivikalliota. Sarakiniko Beach on tuulen ja aaltojen muokkaama taideteos, joka muistuttaa kuumaisemia.

Milos Sarakaniko Beach - TUI
Saranikon maisevat ovat aivan kuin kuussa - paitsi täällä on vettä.

Anthony Quinn Beach, Rodos

Anthony Quinn Beach on viehättävä ja pieni lahti Rodoksen itärannikolla. Nimensä ranta on saanut rannalla kuvatun Navaronen tykit -elokuvan päänäyttelijän Anthony Quinnin mukaan. Hän myös osti lahden ja sitä ympäröivän maan aikeinaan perustaa aluelle taiteelle ja elokuville omistettu keskus. Kreikan valtio kuitenkin perui ostoaikeet, vaikka vain kuusi vuotta sitten aihe oli esillä, kun Yhdysvaltain silloinen ulkoministeri Hillary Clinton vieraili Kreikassa.

Rodos Anthony Quinn Beach - TUI
Elokuvakeskusta rannalle ei tullut, mutta Instagram-kuvia Anthony Quinn -rannalla otetaan paljon.

Red Beach, Santorini

Santorinin punainen ranta on pikemminkin nähtävyys kuin idyllinen ranta. Red Beach on ainutlaatuinen. Rantaa hallitsee tummanpunainen kalliojyrkänne. Kallio on laavakiveä, josta muodostuu myös rannan kauniin punahehkuinen hiekka.

Santorini Red Beach
Rannalla voi olla ahdasta korkeasesongin aikana, joten kannattaa harkita rantaan tutustumista veneestä käsin.

Navagio Beach on yksi Kreikan valokuvatuimmista rannoista. Shipwreck Beachina tunnettua rantaa Zakynthoksella on sanottu jopa maailman parhaimmaksi rannaksi. Taivaansinistä vettä, kalkkikivihiekkaa, mereen sukeltavia kallioita ja hiekan keskellä haaksirikkoutunut hylky.

Zakynthos Navagio Beach
Jos haluat nähdä koko rannan, kallioiden yläpuolella kulkee vaellusreitti, jonne pääsee helpoiten autolla.

Balos, Kreta

Balos Bay on laguunimainen ranta Kreetalla. Ranta on Britannian kuninkaallisten suosiossa, sillä Prinssi Charles ja Lady Diana vierailivat rannalla häämatkallaan. Baloksen rannalle pääsee helpoiten veneellä Kissamoksesta. Liikkeelle kannattaa lähteä heti ensimmäisellä vuorolla, sillä ranta on hyvin suosittu.

Kreeta Balos - TUI
Laguunin ulkopuolella vesi on syvempää, viileämpää ja täydellistä snorklaukseen.

Muita samankaltaisia

Bulgarian parhaat rannat – 8 vinkkiä

Loma Bulgariassa tarkoittaa halpoja hintoja ja hienoja rantoja. Emmekä puhu nyt pelkästään Sunny Beachista. Myös vaikkapa Duni, Nessebar ja Golden Sands ovat kaikki mukavia lomakohteita ja jokaisella niistä on omalla tavallaan viehättävät rannat. Vinkkaamme nyt 8 erilaista rantaa jokaiseen makuun.
SallaS SallaS 22.5.2019

6 Instagram-ystävällistä hotellia kesälomalle

Liikaa ihmisiä kuvassa, varjoisat uima-altaat, puut peittävät merinäköalan... Ei näin. Nyt listaamme perhehotellit, joista saat täydelliset instakuvat. Jatka lukemista ja nappaa kesän hienoimmat kuvat.
SallaS SallaS 8.5.2019

Blue Star Euphoria Resortissa luksus kohtaa ekologisuuden

Blue Star Euphoria Resort on uusi, vuonna 2018 valmistunut viiden tähden hotelli pittoreskin Kolimbarin kalastajakylän laidalla. Se on rakennettu 60 000 neliömetrin merenrantatontille, jota ympäröi kaunis luonto ja kristallinkirkas vesi. Hotellin omistajatar Marietta Mathioulaki on koulutukseltaan maa- ja vesirakennusinsinööri. Hän kertoo, että hotellin suunnittelussa ja rakentamisessa on otettu erityisesti huomioon uusi teknologia ja ympäristöystävälliset ratkaisut.
SallaS SallaS 5.2.2019

Fuerteventura on aktiivisen lomailijan paratiisi: 5+2 vinkkiä (h)ikiliikkujille

Fuerteventuran saari soveltuu täydellisesti aktiivilomailuun. Kanarian upeimmat rannat houkuttelevat pitkiin rantakävelyihin ja vesiurheiluun. Vaihtelevat maisemat ja hyvät tiet ovat tehneet saaresta myös merkittävän pyöräilykohteen. Hotellitarjonnassakin on entistä paremmin otettu huomioon nykymatkailijoiden halu pitää lomalla huolta kunnostaan ja terveydestään.
SallaS SallaS 15.11.2018