13.11.2017

Mikä ihmeen RIU?

Espanjalaisessa perheyhtiössä on ymmärretty, että täydellinen loma rakentuu pienistä yksityiskohdista. Tämä yritysfilosofia onkin tehnyt RIU:sta yhden maailman johtavista hotelliyrityksistä. Suomessa TUI on ainoa matkanjärjestäjä, jolla on RIU-hotelleja valikoimassaan.

Parasta palvelua jo kolmannessa sukupolvessa

RIUn tarina alkoi vuonna 1953, kun Juan Riu Masmitja ja hänen vaimonsa Maria Bertran Espigule hankkivat pienen 80-paikkaisen hotellin Playa de Palmasta, Mallorcalta.

Ensimmäinen hotelli Baleaarien ulkopuolella avattiin Gran Canarialla vuonna 1985, ja tänä päivänä Kanariansaaret onkin yksi RIUn pääkohde yli 20 hotellillaan.

Vuonna 1991 hotelliketju laajeni Espanjan ulkopuolelle, kun Dominikaanisessa tasavallassa, Punta Canassa avattiin upouusi hotelli. Tämän myötä RIUn Amerikan valloitus alkoi. Samoihin aikoihin RIU-hotelliketju vahvisti yhteistyötään TUIn kanssa, ja vuonna 1993 perustettiinkin yhtiö RIUSA II SA, josta TUI ja RIU omistivat molemmat 50 %.

Vuonna 1998 perheen lapset, Carmen ja Luis Riu, siirtyivät yrityksen johtoon ja toimivat näissä positioissaan tänäkin päivänä pitäen huolta siitä, että RIU:n henki elää edelleen vahvana.

Vuosina 1990-2010 RIU-hotelliketju laajeni voimakkaasti mm. Meksikossa, Dominikaanisessa tasavallassa, Jamaikalla ja Kap Verdellä. Vuonna 2016 saavutettiin jälleen uusi rajapyykki, kun New Yorkissa juhlittiin kaupungin ensimmäisen RIU-hotellin avajaisia aivan Manhattanin sydämessä.

Kansainvälistyminen on ollut avain RIUn menestykseen viimeisen 25 vuoden ajan. RIU tähyääkin seuraavaksi Aasian markkinoille samalla menestysreseptillä kuin se 1990-luvulla mullisti hotellimarkkinat Amerikassa.

Riu Palace Oasis TTTT

Miksi valita RIU-hotelli?

RIU on yhdistelmä perinteitä, ensiluokkaista palvelua ja ainutlaatuista ruokakulttuuria. Sydämellinen palvelu hymyn kera on RIU-hotellien tavaramerkki. Ruoka on aina tuoretta, monipuolista ja maukasta. Kaikki hotellit sijaitsevat lomakohteen parhailla paikoilla ja hotelleissa on aina tietenkin myös laaja uima-allasalue.

Mikä RIU sopii sinulle?

Kaikissa RIU-hotelleissa vietät tasokasta lomaa, mutta hotellien tyyli ja hintataso vaihtelevat.

RIU-hotellit

Kun haluat majoittua hinta-laatusuhteeltaan hyvässä hotellissa, valitse silloin tavallinen RIU-hotelli. RIU-hotellit ovat hyviä keskitason hotelleja lomakohteiden parhailla paikoilla. Nämä hotellit sopivat niin aikuisille kuin lapsiperheillekin. Hotellit tarjoavat runsaasti aktiviteetteja, ja osassa hotelleja toimii myös kansainvälinen lastenkerho. Ja mikä tärkeintä, täällä asiakas on ykkönen!

Riu Helios Bay, Bulgaria

ClubHotel – vauhdikkaaseen lomaan

ClubHotelleissa ei taatusti käy aika pitkäksi! ClubHotellit ovat erityisesti aktiivisille perheille ja aikuisille suunnattuja hotelleja, joissa on erittäin laaja aktiviteettitarjonta: allasjumppaa, ryhmäliikuntatunteja sekä mm. maksuton treenipassi, jolla treenaat niin paljon kuin jaksat. Perheen juniorit viihtyvät kansainvälisissä, 4–7- ja 8–12-vuotiaille tarkoitetuissa lastenkerhoissa ikätovereidensa ja mukavan tekemisen parissa. Iltaisin hotellilla järjestetään tasokasta kansainvälistä viihdeohjelmaa.

ClubHotel Riu Karamboa, Kap Verde

Riu Palace – eleganttiin lomaan

Kun haluat lomaasi viiden tähden luksusta, valitse silloin Riu Palace. Riu Palace -hotelleissa nautit elegantista designista ja arkkitehtuurista, ylellisestä tunnelmasta ja lukuisista palveluista. Hotellissa on useita erikoisravintoloita, ja hotellihuoneet on sisustettu tyylikkäästi korkeatasoisilla materiaaleilla. Riu Palace -hotellit sijaitsevat aina lomakohteen parhaalla paikalla ja ovat tasoluokitukseltaan TTTT+ tai TTTTT.

Riu Palace Peninsula, Meksiko

RIU-hotellit vain TUIlta

TUIn valikoimasta voit valita haluamasi RIU-hotellin yli 100 RIU-hotellista mm. seuraavissa kohteissa: Lanzarote, Teneriffa, Gran Canaria, Fuerteventura, Mallorca, Jamaika, Meksiko, Kap Verde, Mauritius, Bulgaria ja Turkki. Lue lisää hotelleista »

Muita samankaltaisia

RIU-hotelleja paratiisirannoilta suurkaupunkeihin

RIU-hotelleilla on monia kanta-asiakkaita, erinomaista ruokaa, erityisen hyvä palvelu ja aina hyvä sijainti. Mitä et ehkä kuitenkaan tiennyt, on RIU-hotelleja sekä paratiisirannoilla että sykkivissä suurkaupungeissa. Tässä muutama upea RIU-hotelli, jotka kannattaa varata pian.
Johanna Johanna 23.9.2019

Ilmastokompensoidut hotellit Thaimaassa

Tutustu Thaimaan-hotelleihimme, joissa kompensoimme majoittumisen päästöt. Mikäli lennät TUI flyn tai TUI Airwaysin lennolla, myös lentopäästöjen kompensointi tehdään puolestasi. Kompensoimme omien lentoyhtiöidemme polttoaineen kulutuksesta ja hotelliemme sähkönkulutuksesta, lämmityksestä ja ajoneuvojen polttoaineenkulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasut (CO2e). Kompensointi tapahtuu investoimalla aurinko-, tuuli- ja vesivoimaan sekä biokaasuun.
Noora Noora 16.7.2019

Ylelliset RIU-hotellit talvilomallesi

RIU Palace -hotellit ovat RIU-hotelleista ylellisimpiä. Ne sijaitsevat aina rannalla, palvelu on huippuluokkaa ja ruoka on korkealaatuista ja monipuolista. Esittelemme tässä upeita talvikohteita Kanariansaarilla ja Kap Verdellä sekä hieman kauempana Malediiveilla ja Zanzibarissa.
Johanna Johanna 25.6.2019

Kyproksen All Inclusive -hotellit

Oliiveja, halloumia, hummusta, tsatsikia, jogurtteja, leipää, hiiligrillattua lihaa…. Kyproksen keittiö on saanut vaikutteita Välimeren ja Lähi-idän maista. Kuvittele, miten helppoa olisi nauttia kaikkia näitä herkkuja, ilman huolta mitä se maksaa. Seuraavaksi esittelemme sinulle viisi hotellia, joissa tämä unelma voi toteutua! Näihin Kyproksen hotelleihin sisältyy aina All Inclusive.
Noora Noora 10.5.2019