17.9.2018

Thaimaa - täydellinen lomakohde lapsiperheille

Thaimaa voi hyvinkin olla yksi maailman lapsiystävällisimmistä matkakohteista. Tässä muutamia syitä sille, miksi monet perheet palaavat Thaimaahan kerta toisensa jälkeen.

Ilmasto

Thaimaassa ei ole koskaan kylmä ja pakkaaminenkin käy kevyesti. Shortsit, T-paita ja uimakamppeet riittävät. Lapset pääsevät heti herättyään juoksemaan rannalle. Päivän ateriat aamiaisesta illalliseen nautitaan ulkoilmassa. Tuoksuu auringolta, lämmöltä, limeltä ja sitruunaruoholta.

Ruoka

Thaimaassa ravintolassa käynti lasten kanssa on helppoa. Valitse jokin rantaravintoloista ja lapset voivat rakennella hiekkalinnoja ja jahdata rapuja ruokailun jälkeen. Lomakohteissa ja suuremmissa kaupungeissa lastentarvikevalikoimat ovat hyvät: vaippoja, lastenruokia, hyttyskarkotteita, äidinmaidonkorvikkeita, aurinkovoiteita – kaikkea löytyy, eikä niitä tarvitse tuoda kotoa. Vieraile lasten kanssa myös paikallisilla markkinoilla ja anna heidän valita mitä hedelmiä ostatte. Auringon kypsyttämien mangojen, sekä juuri poimittujen ananasten ja banaanien ostaminen ja syöminen on elämys, joka säilyy muistoissa läpi elämän.

Hedelmät ovat Thaimaassa mehukkaita, makeita ja värikkäitä.

Edullisuus

Erilaisia majoitusvaihtoehtoja löytyy Thaimaasta kaikille matkabudjeteille yksinkertaisista bungaloweista suuriin konseptihotelleihin lastenkerhoineen ja vesipuistoineen. Ruoka, jäätelö, retket ja rantalelut eivät romuta talouttasi. Jos haluat tutustua maahan paremmin, kiertely saarilla ja eri kohteissa on helppoa ja halpaa.

Tunnelma

Thaimaa on ainutlaatuinen – useammallakin käyntikerralla. Voit löytää sieltä edelleen aution rantakaistaleen, vaellella koskemattomassa sademetsässä, nauttia täydellisestä hiljaisuudesta ja vain olla. Thaimaassa riittää nähtävää ja koettavaa: Voit uida tuhansien värikkäiden kalojen joukossa, ihmetellä Bangkokin miljoonakaupunkia ylhäältä näköalaterassilta, shoppailla edullisesti, ajella pitkähäntäveneellä ja tuk-tukilla tutustua temppeleihin, kerätä simpukoita rannalla, uida vesiputouksessa, osallistua thairuokakurssille... Ja kun aurinko laskee, koko perhe voi rentoutua rannalla hieronnassa.

Pitkähäntäveneet odottavat meriretkille lähtöä.

5 vinkkiä Thaimaahan pienten lasten kanssa

Kantoreppu Jos lapsella on vaikeuksia rauhoittua lentokoneessa, reppu antaa turvaa ja auttaa nukahtamaan. Monilla rannoilla hiekka on todella pehmeää ja vaunujen työntäminen on hankalaa – repussa pikkuinenkin pääsee nauttimaan kävelyretkistä.
Vellit Pakkaa mukaan vellejä, sillä nee ovat käteviä, jos ruoka ei muuten lämpimässä maistu ja auttavat myös nestetasapainon ylläpitoon. Säilytä vellit jääkaapissa, sillä myös muurahaiset rakastavat sitä!
Kookosöljy Käy ostamassa paikallisesta kaupasta. Se toimii niin ummetukseen kuin hiekkakirppujen karkottamiseenkin. Lisää hieman kookosöljyä smoothieen tai velliin, jos lapsellasi on ummetusta. Tai levitä iholle välttääksesi kirput.
Hyttyskarkote. Thaimaasta voi ostaa hyviä hyttyskarkotteita, mutta iltaisin, kun hyttyset heräävät, lapset on parasta suojata vaatteilla.
Vauvan turvaistuin. Lastenistuimia on monissa autoissa, mutta vauvojen turvakaukaloita ei niinkään. Etenkin, jos tarkoituksenne on kierrellä paljon, oma turvaistuin kannattaa ottaa mukaan.

Tutustu TUIn koko Thaimaan-valikoimaan

Lue myös TUIn asiantuntijan 10 vinkkiä onnistuneeseen perhelomaan

Muita samankaltaisia

Curacaon tulevaisuuden esikuvat

Trooppisella helmellä, Curacaolla, on monipuolinen kulttuuri, kristallinkirkkaat vedet ja kesä ympäri vuoden. Saaren rikas luonto ja historia ovat jättäneet jälkeensä arvokkaan perinnön. Säilyttääkseen kaiken mitä tällä kauniilla saarella on tarjota, haluaa TUI Care Foundation edistää tulevaisuuden opettajien ympäristötietoisuutta.
Johanna Johanna 27.9.2019

RIU-hotelleja paratiisirannoilta suurkaupunkeihin

RIU-hotelleilla on monia kanta-asiakkaita, erinomaista ruokaa, erityisen hyvä palvelu ja aina hyvä sijainti. Mitä et ehkä kuitenkaan tiennyt, on RIU-hotelleja sekä paratiisirannoilla että sykkivissä suurkaupungeissa. Tässä muutama upea RIU-hotelli, jotka kannattaa varata pian.
Johanna Johanna 23.9.2019

Durresin Riviera – aurinkolomaa mukavin maustein

Usein tulee tunne, että voisit oikeastaan olla missä tahansa Välimerellä. Aurinkotuolissa loikoillessasi, kun tilaat lasillisen kuplivaa rantabaarissa tai polkuveneellä polkiessasi. Durresin Riviera tarjoaa kuitenkin lomallesi lisämausteita ruuan, kulttuurin ja kaupunkielämän muodossa. Lue lisää, jos haluat yhdistää rantalomaasi uusia makuja.
Johanna Johanna 26.8.2019

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019