Lasten kanssa lomalle? 10 vinkkiä onnistuneeseen perhelomaan

Lomailu lasten kanssa sujuu mukavasti, kun matkaan valmistaudutaan huolellisesti ja mukana on rutkasti rentoa asennetta. TUIlla pitkään eri tehtävissä työskennellyt Kristiina on reissannut perheineen eri puolilla maailmaa, ja lapset ovat olleet matkassa mukana vauvasta lähtien. Lue Kristiinan 10 vinkkiä rentoon perhelomaan.

Valitse lomakohde huolella

Tutustu lomakohteeseen etukäteen ja selvitä, miten kohde sopii juuri sinun perheellesi. Esimerkiksi kuinka pitkä lentoaika kohteeseen on? Kuinka kuuma siellä on? Mitä rokotuksia tarvitaan? Saako periltä lastenruokia ja vaippoja? Löytyykö lastensänky, entä turvaistuin? Minkälainen maasto kohteessa on, pystyykö siellä käyttämään rattaita? Entä uimaranta; matala vai syvä, pikkukiveä vai hiekkaa?

Hotelli juuri meidän perheelle

Kun lapset viihtyvät, loma on lomaa aikuisillekin. Esimerkiksi TUI Blue For Families - hotelleissa palvelut on tarkkaan mietitty pienimpienkin matkalaisten näkökulmasta. Hotelleilla on aina suuret uima-altaat, useita ravintoloita, maksuttomat lastenkerhot ja ilta-ohjelmaa.

TUI Blue For Families-hotelleissa voit tavata myös Bamsen.

Lentoon valmistautuminen

Valitse pienten lasten kanssa matkustaessasi mahdollisimman hyvin päivärytmiin sopiva matkustusaika. Pitkä lento menee sujuvimmin, jos lapsi voi viettää siitä ainakin osan nukkuen. Käsimatkatavarat kannattaa pakata huolellisesti, esimerkiksi vauvanruoat saa turvatarkastuksen läpi vain avaamattomissa alkuperäispakkauksissaan. Vahinkoja sattuu – ja lennolle kannattaakin ottaa myös varavaatteet niin lapsille kuin aikuisillekin. Varaa lapsille myös jotain puuhattavaa lennon ajaksi: piirustusvälineitä, puuhakirja, lukemista tai muuta kätevästi mukana kulkevaa. Tabletille voi myös ladata etukäteen kiinnostavia pelejä ja elokuvia. Lue lisää lentomatkasta

Porukalla matkaan

Jos lähtee matkalle yhdessä tuttavaperheen tai isovanhempien kanssa, lapsilla on aina seuraa ja lapsia voi vahtia välillä vuorotellen. Tällöin jokainen aikuinen saa vuorollaan rauhassa nautiskella vaikkapa kirjasta uima-altaalla.

Ota rennosti, älä kiirehdi

Lasten kanssa sattuu ja tapahtuu. Varaamalla hyvin aikaa esimerkiksi siirtymisiin, voi yllätyksiinkin kuitenkin suhtautua rennosti. Esimerkiksi lentokentälle kannattaa mennä sen verran ajoissa, että pissatauot ja vaipanvaihdot sujuvat hötkyilyittä.

Pulikoiminen on parasta

Uima-allas on perheloman ehdoton keskipiste. Kannattaakin siis valita sellainen hotelli, jossa on hyvät ja viihtyisät allasalueet. Lämpimässä vedessä pulikoidessa uimataitokin kehittyy melkein huomaamatta. Pienten vesipetojen ehdoton suosikki on SplashWorld, eli hotelli, jossa on oma vesipuisto! Pulikoimisnautinnon maksimoinnin voi varmistaa myös varaamalla lomalleen swim up -huoneen, eli hotellihuoneen, jonka terassilta on suora yhteys uima-altaaseen.

Lomaluksusta. TUI Blue Mai Khao Lak -hotellissa on swim up -huoneita, joiden terassilta voi pulahtaa suoraan uimaan.

Suojaudu auringolta

Aurinkoa kannattaa ottaa kohtuullisesti. Tarkista, että aurinkovoiteen suojakerroin on riittävän korkea. Keskipäivällä säteilyn ollessa voimakkainta on paras pysytellä varjossa. Lasten iho on herkempi kuin aikuisten, ja se on suojattava auringolta ohuilla puuvillavaatteilla ja aurinkohatulla. Myös UV-vaatteet ovat hyvä suoja altaalla ja rannalla. Kuumalla ilmalla kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että lapset juovat tarpeeksi.

Tuttuja ja uusia makuja

Ruoka ja makunautinnot ovat tärkeä osa matkailua. Lapsia kannattaa rohkaista kokeilemaan uusiakin makuja. Erityisesti alle vuoden ikäisen lapsen kanssa matkustettaessa kannattaa reissuun kuitenkin varata mukaan omat, tutut ruoat. Käteviä matkavälipaloja hieman isommillekin lapsille ovat esimerkiksi pikapuurot, joihin tarvitsee vain lisätä keitetty vesi. All Inclusive, jossa notkuvat noutopöydät, viileät juomat ja jäätelöt kuuluvat matkan hintaan, tekee lapsiperheen lomailusta aivan erityisen helppoa ja mukavaa.

Sopivasti ohjelmaa

Perhelomalla tärkeintä on kiireetön yhdessäolo. Ei siis kannata varata joka päivälle retkiä tai muuta ohjelmaa. Lapsillehan koko loma uusine paikkoineen ja ihmisineen on suuri seikkailu. Suunnitelkaa ja päättäkää yhdessä retket ja muut lomatekemiset niin, että kaikkien lomatoiveet täyttyvät. TUIn retkivalikoimassa on 1200 retkeä 30 eri maassa - mielenkiintoista näkemistä riittää siis kaikille varmasti!

Turvallista ja helppoa matkaa

Kaikki ei välttämättä suju aina suunnitelmien mukaan. Matkapaketti on turvallinen ja helppo valinta. Apu on aina tarvittaessa saatavilla, ja myös matkapakettilaki turvaa lomailijan oikeuksia erilaisissa poikkeustilanteissa.

Tutustu TUIn lomavalikoimaan ja löydä juuri teidän perheelle sopiva loma!

Muita samankaltaisia