Lasten kanssa lomalle? 10 vinkkiä onnistuneeseen perhelomaan

31.8.2018
SallaS
Lomailu lasten kanssa sujuu mukavasti, kun matkaan valmistaudutaan huolellisesti ja mukana on rutkasti rentoa asennetta. TUIlla pitkään eri tehtävissä työskennellyt Kristiina on reissannut perheineen eri puolilla maailmaa, ja lapset ovat olleet matkassa mukana vauvasta lähtien. Lue Kristiinan 10 vinkkiä rentoon perhelomaan.

Valitse lomakohde huolella

Tutustu lomakohteeseen etukäteen ja selvitä, miten kohde sopii juuri sinun perheellesi. Esimerkiksi kuinka pitkä lentoaika kohteeseen on? Kuinka kuuma siellä on? Mitä rokotuksia tarvitaan? Saako periltä lastenruokia ja vaippoja? Löytyykö lastensänky, entä turvaistuin? Minkälainen maasto kohteessa on, pystyykö siellä käyttämään rattaita? Entä uimaranta; matala vai syvä, pikkukiveä vai hiekkaa?

Hotelli juuri meidän perheelle

Kun lapset viihtyvät, loma on lomaa aikuisillekin. Esimerkiksi TUI Family Life -perhehotelleissa palvelut on tarkkaan mietitty pienimpienkin matkalaisten näkökulmasta. Hotelleilla on aina suuret uima-altaat, useita ravintoloita, maksuttomat lastenkerhot, ilta-ohjelmaa ja päivittäin Les Mills -treenitunteja.

TUI Family Life -hotelleissa voit tavata myös Bamsen.

Lentoon valmistautuminen

Valitse pienten lasten kanssa matkustaessasi mahdollisimman hyvin päivärytmiin sopiva matkustusaika. Pitkä lento menee sujuvimmin, jos lapsi voi viettää siitä ainakin osan nukkuen. Käsimatkatavarat kannattaa pakata huolellisesti, esimerkiksi vauvanruoat saa turvatarkastuksen läpi vain avaamattomissa alkuperäispakkauksissaan. Vahinkoja sattuu – ja lennolle kannattaakin ottaa myös varavaatteet niin lapsille kuin aikuisillekin. Varaa lapsille myös jotain puuhattavaa lennon ajaksi: piirustusvälineitä, puuhakirja, lukemista tai muuta kätevästi mukana kulkevaa. Tabletille voi myös ladata etukäteen kiinnostavia pelejä ja elokuvia. Lue lisää lentomatkasta

Porukalla matkaan

Jos lähtee matkalle yhdessä tuttavaperheen tai isovanhempien kanssa, lapsilla on aina seuraa ja lapsia voi vahtia välillä vuorotellen. Tällöin jokainen aikuinen saa vuorollaan rauhassa nautiskella vaikkapa kirjasta uima-altaalla.

Ota rennosti, älä kiirehdi

Lasten kanssa sattuu ja tapahtuu. Varaamalla hyvin aikaa esimerkiksi siirtymisiin, voi yllätyksiinkin kuitenkin suhtautua rennosti. Esimerkiksi lentokentälle kannattaa mennä sen verran ajoissa, että pissatauot ja vaipanvaihdot sujuvat hötkyilyittä.

Pulikoiminen on parasta

Uima-allas on perheloman ehdoton keskipiste. Kannattaakin siis valita sellainen hotelli, jossa on hyvät ja viihtyisät allasalueet. Lämpimässä vedessä pulikoidessa uimataitokin kehittyy melkein huomaamatta. Pienten vesipetojen ehdoton suosikki on SplashWorld, eli hotelli, jossa on oma vesipuisto! Pulikoimisnautinnon maksimoinnin voi varmistaa myös varaamalla lomalleen swim up -huoneen, eli hotellihuoneen, jonka terassilta on suora yhteys uima-altaaseen.

Lomaluksusta. TUI Family Life Mai Khao Lak -hotellissa on swim up -huoneita, joiden terassilta voi pulahtaa suoraan uimaan.

Suojaudu auringolta

Aurinkoa kannattaa ottaa kohtuullisesti. Tarkista, että aurinkovoiteen suojakerroin on riittävän korkea. Keskipäivällä säteilyn ollessa voimakkainta on paras pysytellä varjossa. Lasten iho on herkempi kuin aikuisten, ja se on suojattava auringolta ohuilla puuvillavaatteilla ja aurinkohatulla. Myös UV-vaatteet ovat hyvä suoja altaalla ja rannalla. Kuumalla ilmalla kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että lapset juovat tarpeeksi.

Tuttuja ja uusia makuja

Ruoka ja makunautinnot ovat tärkeä osa matkailua. Lapsia kannattaa rohkaista kokeilemaan uusiakin makuja. Erityisesti alle vuoden ikäisen lapsen kanssa matkustettaessa kannattaa reissuun kuitenkin varata mukaan omat, tutut ruoat. Käteviä matkavälipaloja hieman isommillekin lapsille ovat esimerkiksi pikapuurot, joihin tarvitsee vain lisätä keitetty vesi. All Inclusive, jossa notkuvat noutopöydät, viileät juomat ja jäätelöt kuuluvat matkan hintaan, tekee lapsiperheen lomailusta aivan erityisen helppoa ja mukavaa.

Sopivasti ohjelmaa

Perhelomalla tärkeintä on kiireetön yhdessäolo. Ei siis kannata varata joka päivälle retkiä tai muuta ohjelmaa. Lapsillehan koko loma uusine paikkoineen ja ihmisineen on suuri seikkailu. Suunnitelkaa ja päättäkää yhdessä retket ja muut lomatekemiset niin, että kaikkien lomatoiveet täyttyvät. TUIn retkivalikoimassa on 1200 retkeä 30 eri maassa - mielenkiintoista näkemistä riittää siis kaikille varmasti!

Turvallista ja helppoa matkaa

Kaikki ei välttämättä suju aina suunnitelmien mukaan. Matkapaketti on turvallinen ja helppo valinta. Apu on aina tarvittaessa saatavilla, ja myös matkapakettilaki turvaa lomailijan oikeuksia erilaisissa poikkeustilanteissa.

Tutustu TUIn lomavalikoimaan ja löydä juuri teidän perheelle sopiva loma!

Muita samankaltaisia

Durresin Riviera – aurinkolomaa mukavin maustein

Usein tulee tunne, että voisit oikeastaan olla missä tahansa Välimerellä. Aurinkotuolissa loikoillessasi, kun tilaat lasillisen kuplivaa rantabaarissa tai polkuveneellä polkiessasi. Durresin Riviera tarjoaa kuitenkin lomallesi lisämausteita ruuan, kulttuurin ja kaupunkielämän muodossa. Lue lisää, jos haluat yhdistää rantalomaasi uusia makuja.
Johanna Johanna 26.8.2019

Ilmastokompensoidut hotellit Thaimaassa

Tutustu Thaimaan-hotelleihimme, joissa kompensoimme majoittumisen päästöt. Mikäli lennät TUI flyn tai TUI Airwaysin lennolla, myös lentopäästöjen kompensointi tehdään puolestasi. Kompensoimme omien lentoyhtiöidemme polttoaineen kulutuksesta ja hotelliemme sähkönkulutuksesta, lämmityksestä ja ajoneuvojen polttoaineenkulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasut (CO2e). Kompensointi tapahtuu investoimalla aurinko-, tuuli- ja vesivoimaan sekä biokaasuun.
Noora Noora 16.7.2019

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019

Koe Kap Verde – 5 vinkkiä aktiivilomaan

Kap Verde on kuin luotu rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen, mutta Salin saari Kap Verdellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös aktiiviseen lomailuun! Lue viisi vinkkiä, miten voit nauttia monipuolisesta lomasta Kap Verdellä.
Noora Noora 24.6.2019