Vinkkejä yksin matkustaville

Mitä jos voisitkin valita matkakohteen, hotellin ja lomatekemiset ihan itse. Keskittyisit ihan vain itseesi ja mitä sinä lomaltasi haluat.

Yksin matkustamisessa on monia hyviä puolia ja ”määmatkat” onkin yhä kasvava trendi matkailussa. Olemme koonneet tähän artikkeliin hotellivinkkejä ja vastaamme kysymyksiin, jotka usein nousevat esille yksin lomaa suunnitellessa.

Eikö reissuseuraa tahdo löytyä? Älä anna sen lannistaa ja estää sinua kokemasta maailmaa. Tai ehkä olet kokenut itsenäinen omatoimimatkaaja ja vasta varovasti tutustumassa matkapakettien ihmeelliseen maailmaan? Jatka lukemista ja löydä vastauksia sekä tukea omien lomasuunnitelmiesi toteuttamiseksi.

5 syytä matkustaa yksin

  1. Voit tehdä mitä haluat, silloin kun haluat.

  2. Saat enemmän aikaa vain olla ja ihmetellä kaikkea uutta.

  3. Tutustut helpommin uusiin ihmisiin.

  4. Opit tuntemaan itsesi paremmin ja kasvat ihmisenä.

  5. Ravintolavalinnoista ei tarvitse neuvotella...

8 hotellivinkkiä yksin matkaaville

Olemme keränneet alle vinkkejä hotelleista, joissa tarjolla on huoneita yhdelle hengelle – eli et joudu maksamaan yhden hengen huoneen lisämaksua.*

1. Gran Canaria, San Agustin

Aikuisten hotelli Corallium Beach sijaitsee suoraan San Agustinin rannalla. Nauti hyvästä ruuasta, juomista ja elävästä musiikista iltaisin.

Corallium Beach

2. Rodos, Lindos

Hotelli Mitsis Lindos Memories on viiden tähden hotelli aikuisille. Hotellin altaalta ja terassilta avautuu upea näkymä Välimerelle.

Mitsis Lindos Memories

3. Kreeta, Agii Apostoli

TUI Suneo Althea Villagessa All Inclusive sisältyy matkan hintaan. Hotellilla on kolme allasta ja allasbaari, joka tarjoilee virkistäviä jäätelöitä ja juomia.

TUI Suneo Althea Village

4. Mallorca, Ca’n Pastilla

Aikuishotelli El Cid sijaitsee Ca’n Pastillan rantapromenadin vieressä. Palman kaupunkiin hurauttaa taksilla 10 minuutissa, mutta voit yhtä hyvin taittaa matkan myös pyöräillen ja maisemista nauttien.

El Cid

5. Fuerteventura, Jandia

Robinson Club Esquinzo Playa on All Inclusive –hotelli, joka tarjoaa laajan kattauksen erilaisia urheilumahdollisuuksia. Hotelli hyödyntää sijaintiansa aivan rannan vieressä ja järjestää joinain iltoina rantajuhlia.

Robinson Club Esquinzo Playa

6. Fuerteventura, Corralejo

All Inclusive –hotellissa, RIU Oliva Beach Resort, asut dyynien ja Fuerteventuran leveimmän hiekkarannan äärellä.

RIU Oliva Beach

7. Kypros, Limassol

Meren rannalla, vehreässä ympäristössä on suosittu Atlantica Miramare Beach. Nauti hyvästä ruuasta, rehki kuntosalilla ja hemmottele itseäsi spassa. Illan kruunaa drinkki ulkobaarissa auringonlaskun aikaan.

Atlantica Miramare Beach

8. Teneriffa, Playa de Fañabé

Upea RIU Palace Tenerife tarjoaa ylelliset puitteet lomallesi. Useat allasalueet, ihana vehreys sekä laadukas palvelu ja tyylikäs sisustus rentouttavat kehon ja mielen.

RIU Palace Tenerife

Mikä on yhden hengen huoneen lisämaksu?

Useimmissa hotellihuoneissa on vähintään kaksi vuodetta tai kahden hengen sänky (twin tai double -huone). Kun yksin matkustava varaa lomalleen kahden hengen huoneen, jää toinen huoneen paikoista käyttämättä. Sen vuoksi hotelleilla on käytössä ns. yhden hengen huoneen lisämaksu (joskus myös nimellä tyhjän vuoteen lisämaksu), joka korvaa hotellin menettämän tulon, kun kahden hengen huoneesta toinen paikka jää tyhjäksi. Jotkut hotellit tarjoavat kuitenkin myös yhden hengen huoneita. Varatessasi yhden hengen huoneen ei sinun tarvitse maksaa hotellille lisämaksua tyhjäksi jäävästä paikasta. Edellä mainituissa hotelleissa on tarjolla tällaisia yhden hengen huoneita, jotka sopivat loistavasti yksin matkustaville.

*Sopimusmuutokset hotellien kanssa artikkelin julkaisun jälkeen ovat mahdollisia ja yhden hengen huoneiden saatavuus saattaa vaihdella.