Lentäminen ja kestävä matkailu

Lentäminen aiheuttaa päästöjä, mutta teemme kaiken mahdollisen vähentääksemme niiden määrän minimiin.

TUI käyttää nykyaikaisia lentokoneita, jotka tuottavat vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Vähennämme päästöjä operoinnin tehostamisella, lentokoneiden perusteellisella huollolla ja käyttämällä kevyitä materiaaleja. Samalla pyrimme täyttämään lentokoneemme matkustajilla, jotta lentäminen olisi mahdollisimman tehokasta eivätkä koneet lentäisi tyhjillään. TUI Airways on valittu Atmosfair Airline Indexin listauksessa maailman kestävimmäksi lentoyhtiöksi hiilidioksidipäästöissä mitattuna vuosina 2017 ja 2018. Kaikki TUIn lentoyhtiöt ovat ISO 14001 -sertifioituja.

Boeing 787 Dreamliner

TUI Groupilla on Euroopan suurin Boeing 787 Dreamliner -laivasto. Dreamliner on Boeingin uudenaikaisin matkustajalentokone, joka kuluttaa noin 20 % vähemmän polttoainetta ja on jopa 60 % hiljaisempi kuin vastaavat lentokoneet.

Boeing 737 MAX

TUI fly -lentoyhtiön kalustoa on hiljattain uudistettu. Vanhempia lentokoneita on vaihdettu uuden sukupolven Boeing 737 MAX -lentokoneisiin, jotka kuluttavat noin 14 % vähemmän polttoainetta. Tehokkaammat moottorit vähentävät Boeing 737 MAX -koneiden polttoaineen kulutusta ja tekevät niistä edeltäjiään 40 % hiljaisempia.

Esimerkkejä toimistamme ympäristövaikutusten vähentämiseksi:

• Polttoainetaloudellinen käyttö, esimerkiksi rullaaminen yhdellä moottorilla, jatkuvan liu'un laskeutumismenetelmä ja optimoitu lentosuunnittelu.
• Lentokoneiden painon vähentäminen keventämällä tarjoiluvaunuja ja istuimia sekä optimoimalla lentokoneessa mukana olevan veden ja tuotteiden määrä.
• Kunnossapitoon liittyvä taloudellisuus, esimerkiksi kevyemmät maalit ja pinnoitteet, jotka vähentävät pinnan ilmanvastusta estämällä lian tarttumista pintaan.