TUIn kestävän matkailun strategia

Matkailu ja turismi työllistävät eniten ihmisiä maailmassa ja vaikuttavat joka kymmenenteen työpaikkaan (lähde: UNWTO). On tärkeää, että me matkanjärjestäjänä yhteistyössä kumppaneidemme kanssa varmistamme, että kohteemme kehittyvät kestävällä tavalla.

Matkailulla on merkittävä vaikutus ilmastoon ja pyrimmekin aktiivisesti vähentämään toimiemme vaikutusta ympäristöön. Haluamme jatkaa tulevaisuudessakin unelmalomien toteuttamista kestäviin kohteisiin ja kauniiseen luontoon. Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen on matkailun elinehto. On myös tärkeää, että paikallisyhteisöt hyötyvät matkailusta työpaikkojen ja koulutusmahdollisuuksien lisääntymisen muodossa ja että ihmisoikeuksia suojellaan kaikilla matkailun osa-alueilla.

TUIn kestävän matkailun ohjelma

Kestävän matkailun ohjelmaamme kuuluvat lennot, hotellit, risteilyt, toimistot, myymälät ja maaliikenne. Kaikki nämä eri asiat linkittyvät yhteen yritystoiminnassamme ja jokaisella niistä on oma tavoitteensa.

TUI Group on yksi maailman johtavista matkanjärjestäjistä ja asema antaa ainutlaatuisen vastuun koko alaa kohtaan. Ratkaisumme kestävän matkailun kehittämisessä on tukea toimittajien ja asiakkaiden toimintaa, mutta myös edistää kestävien toimintamallien käyttöönottoa koko matkailualalla.

TUI istuu muun muassa Global Sustainable Tourism Councilin (GSTC) hallituksen jäsenenä ja toimii yhteistyössä koulujen, viranomaisten, kansalaisjärjestöjen ja toimialajärjestöjen kanssa kestävän matkailun tukemiseksi ja kehittämiseksi. Lisäksi tuemme tutkimusta ja suoritamme omia tutkimuksia yhdessä alan eri toimijoiden kanssa.

Yksi esimerkki on TIMM-raportti matkailun vaikutuksista kohteissamme. Tutkimuksessa keskityttiin Kyprokseen, jossa vierailee vuosittain noin 60 000 TUIn asiakasta.

Lue lisää tutkimuksesta (pdf).

Vuoteen 2020 ulottuva Better Holidays, Better World -strategiamme rakentuu kolmelle peruspilarille: ilmastopäästöjen vähentämiseen, asiakkaiden ja paikallisten tietoisuuden lisäämiseen ja matkailualan esikuvana toimimiseen.

Tutustu TUI groupin kestävän matkailun strategiaan tai lataa raportti (pdf).