All Inclusive – lomanautintoa parhaista raaka-aineista

Lomalla on ihana irtautua arjesta: ruoanlaitosta, tiskeistä ja jopa lompakosta. All Inclusive tuo matkailuun aivan erityistä helppoutta ja rentoutta – ja nostaa lomasi aivan uudelle tasolle. Eikä All Inclusiven tarjonta todellakaan ole tylsää, mautonta ja kaikkialla samanlaista, kuten joskus virheellisesti väitetään. Mitä All Inclusiveen kuuluu ja miten valmistetaan todella hyvä noutopöytä sadoille hotellivieraille? Annetaan asiantuntijan kertoa.

Angel Rivero työskentelee Nordotel-hotelliketjussa, TUIn ”omassa” lomakylässä Bahia Felizissä Gran Canarialla. Hän tietää, miten kolmen eri buffetin ja satojen hotellivieraiden ruoat suunnitellaan päivittäin niin, että jokainen voi löytää suosikkiruokansa, mutta hurmaantua myös uusista makuelämyksistä.

Hyvät raaka-aineet kaiken A & O

Kysymykseen kuinka suunnitellaan menu ja valmistetaan ruokaa sadoille vieraille, Angelin vastaus on yksinkertainen:

– Kaikki lähtee hyvistä raaka-aineista. Niiden pitää olla laadukkaita ja suurimmaksi osaksi lähellä tuotettuja.

Myös nopeus on hotellikeittiöissä valttia.

– Mutta pikaruoasta ei todellakaan ole kyse. Tavoitteena on minimoida aika ruoan valmistumisen ja lautaselle päätymisen välillä. Parasta on, jos saat ruoan lautasellesi juuri haluamallasi kypsyysasteella suoraan kokin pannulta, Angel jatkaa.

Show cooking

Show cooking on sitä, että hotellin kokit valmistavat ruokaa ravintolan avoimessa keittiössä tai show cooking -pisteellä. Esimerkiksi Bahia Felizin useissa ravintoloissa voit katsella vieressä, kun kokki paistaa illallisannoksesi kalan tai lihan ja asettelee sen suoraan lautasellesi.

– Aamiaisellakin voit valita munakkaasi täytteet ja seurata, kuinka kokki valmistaa sen. Jossain erityistapauksessa pöytäseurueesi saattaa saada jopa oman kokin, joka pitää koko ruokailun ajan huolen siitä, ettei kenellekään jää nälkä.

Kokki leikkaa lihaa show cooking -pisteellä
Tässä yksi show cooking- pisteistä TUI Blue Orquidean ravintolassa.

Kaikki maailman maut

Nordotel-ketjussa ollaan huomattu, että kiinnostus ruokaan on ollut vuosi vuodelta kasvussa hotellivieraiden keskuudessa.

– Monet ovat jo maistelleet monien eri kulttuurien ruokia, eivätkä mitä tahansa ruokia, vaan nimenomaan parhaita paloja kustakin kulttuurista. Se tarkoittaa sitä, että tämän päivän hotellivieraat todella tietävät mistä he pitävät ja mistä eivät pidä. Toki lomalla ruokaan kohdistuu vielä extra-odotuksia ja me Nordotelissa haluamme olla valmiita täyttämään ne.
Buffetin “rakennustarpeiden” avulla voit joka päivä itse päättää miltä lautasesi näyttää.

Hyvänä pohjana on tuoreet salaatit, juustot, paljon vihanneksia eri muodoissa, grillattua lihaa, kalaa ja pastaa. Näistä eri elementeistä voi yhdistellä erilaisia kokonaisuuksia erilaisten kastikkeiden ja muiden lisukkeiden kanssa. Jokainen voi siis ”rakentaa” oman lautasensa juuri omien mieltymystensä mukaan.

Suunnittelussa otetaan huomioon jopa hotellivieraiden kansallisuus.

– Raaka-aineet tulevat sesongin mukaan, mutta myös hotellien sesongit vaikuttavat. Hotellit yrittävät jollain tapaa heijastella myös niiden kansallisuuksien makuja ja trendejä, joita hotellilla on kulloinkin eniten. Joka tapauksessa aina on tarjolla myös pizzaa ja wokkeja, eikä sovi unohtaa myöskään aterian kruunaavaa jälkiruokabuffetia.

Tämän lisäksi Nordotelilla on myös erilaisia teemabuffetteja iltaisin, eli variaatiomahdollisuuksia löytyy varmasti jokaiselle aterialle. Noutopöytäkattauksilla on 14 päivän rotaatio, eli vaikka olisit kahden viikon lomalla, hotellin kokit saattavat onnistua yllättämään sinut joka päivä.

Buffetissa on tarjolla paljon erilaisia salaatteja.
Hyvä salaattipöytä on laadukkaan buffetin perusta.

Lastenbuffetissa hyvää ja terveellistä

TUI ja Nordotel ovat yhdessä satsanneet lastenbuffettiin, joka tarjoaa terveellisiä ja maukkaita herkkuketkiä perheen pienimmille. Kaiken hyvän ei todellakaan tarvitse olla epäterveellistä. Siisti esillepano on erittäin tärkeää. Hedelmätkin on tarjoiltava kauniisti, jotta ne houkuttelevat lapsia.

– Juju on siinä, että löytää sopivan tasapainon perinteisten lasten lempiruokien ja uusien, kiinnostavien makuelämysten välillä, sanoo Angel.

Paikallisia herkkuja

Tasapainon löytäminen vanhojen suosikkien ja uusien ruokaelämysten välillä onkin oikeastaan koko All Inclusive -konseptin idea Nordotelissa. Jotta All Inclusivesta tulee omanlaisensa ja uniikki, on tärkeää, että myös paikallinen keittiö nostetaan esiin.

Angelin mielestä on hotellin velvollisuus antaa vierailleen, suurille ja pienille, mahdollisuus tutustua kanarialaiseen ruokakulttuuriin. Bahia Felizin buffeteista löytyykin paljon erilaisia tapaksia ja Tavernassa on tarjolla suuri valikoima paikallisia erikoisuuksia.

– Mutta Nordotelin erityisyys paikallisten raaka-aineiden lisäksi kuitenkin on se pieni ekstra, joka tehdään kaikessa suunnittelussa ja ruoanvalmistuksessa. Jokaisella on oma makunsa. Meidän tehtävämme on tarjota hyviä makuelämyksiä kaikille, sanoo Angel.

Mitä All Inclusive sisältää?

All Inclusiven sisältö voi vaihdella hieman hotellikohtaisesti. Useimmissa TUIn hotelleissa All Inclusive sisältää aamiaisen, lounaan ja päivällisen noutopöydästä. Hintaan sisältyvät yleensä myös ruokajuomat, jälkiruuat, pikkupurtavat, välipalat, kahvit ja paikalliset alkoholijuomat. Useissa All Inclusive -hotelleissa on myös à la carte -ravintoloita, ja matkan hintaan sisältyy esimerkiksi yksi à la carte -ateria viikossa.

Ruuan ja juoman lisäksi usean hotellin All Inclusiveen sisältyy paljon järjestettyä ohjelmaa, kuten jumppatunteja sekä erilaisia aktiviteetteja. TUI Blue For Families -hotellien All Inclusiveen sisältyvät myös lastenkerhot kaikenikäisille. Monissa All Inclusive -hotelleissa on myös laadukasta viihdeohjelmaa, teemajuhlia, yökerho, monia baareja ja erillistä yöruokaa.

Yleensä All Inclusive hotelliin sisäänkirjautumisen yhteydessä hotellivieras saa rannekkeen, jota käytetään koko loman ajan. Ranneke pidetään näkyvillä merkiksi, että hotellivieras on All Inclusive -asiakas.

GCA BAF 01151

Maistuisiko jäätelö? Sitä saa syödä All Inclusive -lomalla niin paljon kuin jaksaa!

Muita samankaltaisia

Oma uima-allas – 7 hotellivinkkiä Kreikkaan

Suomen ilmasto ei oikein suosi oman uima-altaan hankkimista. Onneksi on kuitenkin loma ja kesä ja Kreikka! Sekä nämä ihanat hotellit, joissa voit varata huoneen ikiomalla uima-altaalla. Tutustu erilaisiin swip up -vaihtoehtoihin Kreikan suosikkisaarilla ja tee oma kesäpesäsi altaan reunalle.
Johanna Johanna

Blue Star 2.0 – nauti, koe ja osallistu

Huhtikuusta 2020 alkaen nimi ”Blue Star” tulee merkitsemään jotain uutta ja vielä parempaa. Kehitämme 50 suosikkihotelliamme, jotta sinä voisit nauttia lomapäivistä vaikuttaen vähemmän ympäristöön, ilmastoon ja paikallisyhteisöihin.
Noora Noora

Uusi TUI Blue – enemmän kuin hotelli

TUI Blue on uusi lippulaivamme ja koostuu kolmesta erilaisesta hotellityypistä: For All, For Two ja For Families. TUI Blue -hotelleissa tutustut paremmin kohteeseesi ja matkakumppaniisi, riippumatta vuodenajasta ja siitä kenen kanssa lomailet. TUI Blue on enemmän kuin hotelli - se on elämys.
Noora Noora

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna