All Inclusive – lomanautintoa parhaista raaka-aineista

6.3.2019
SallaS
Lomalla on ihana irtautua arjesta: ruoanlaitosta, tiskeistä ja jopa lompakosta. All Inclusive tuo matkailuun aivan erityistä helppoutta ja rentoutta – ja nostaa lomasi aivan uudelle tasolle. Eikä All Inclusiven tarjonta todellakaan ole tylsää, mautonta ja kaikkialla samanlaista, kuten joskus virheellisesti väitetään. Mitä All Inclusiveen kuuluu ja miten valmistetaan todella hyvä noutopöytä sadoille hotellivieraille? Annetaan asiantuntijan kertoa.

Angel Rivero työskentelee Nordotel-hotelliketjussa, TUIn ”omassa” lomakylässä Bahia Felizissä Gran Canarialla. Hän tietää, miten kolmen eri buffetin ja satojen hotellivieraiden ruoat suunnitellaan päivittäin niin, että jokainen voi löytää suosikkiruokansa, mutta hurmaantua myös uusista makuelämyksistä.

Hyvät raaka-aineet kaiken A & O

Kysymykseen kuinka suunnitellaan menu ja valmistetaan ruokaa sadoille vieraille, Angelin vastaus on yksinkertainen:

– Kaikki lähtee hyvistä raaka-aineista. Niiden pitää olla laadukkaita ja suurimmaksi osaksi lähellä tuotettuja.

Myös nopeus on hotellikeittiöissä valttia.

– Mutta pikaruoasta ei todellakaan ole kyse. Tavoitteena on minimoida aika ruoan valmistumisen ja lautaselle päätymisen välillä. Parasta on, jos saat ruoan lautasellesi juuri haluamallasi kypsyysasteella suoraan kokin pannulta, Angel jatkaa.

Show cooking

Show cooking on sitä, että hotellin kokit valmistavat ruokaa ravintolan avoimessa keittiössä tai show cooking -pisteellä. Esimerkiksi Bahia Felizin useissa ravintoloissa voit katsella vieressä, kun kokki paistaa illallisannoksesi kalan tai lihan ja asettelee sen suoraan lautasellesi.

– Aamiaisellakin voit valita munakkaasi täytteet ja seurata, kuinka kokki valmistaa sen. Jossain erityistapauksessa pöytäseurueesi saattaa saada jopa oman kokin, joka pitää koko ruokailun ajan huolen siitä, ettei kenellekään jää nälkä.

Kokki leikkaa lihaa show cooking -pisteellä
Tässä yksi show cooking- pisteistä TUI Family Life Orquidean ravintolassa.

Kaikki maailman maut

Nordotel-ketjussa ollaan huomattu, että kiinnostus ruokaan on ollut vuosi vuodelta kasvussa hotellivieraiden keskuudessa.

– Monet ovat jo maistelleet monien eri kulttuurien ruokia, eivätkä mitä tahansa ruokia, vaan nimenomaan parhaita paloja kustakin kulttuurista. Se tarkoittaa sitä, että tämän päivän hotellivieraat todella tietävät mistä he pitävät ja mistä eivät pidä. Toki lomalla ruokaan kohdistuu vielä extra-odotuksia ja me Nordotelissa haluamme olla valmiita täyttämään ne.
Buffetin “rakennustarpeiden” avulla voit joka päivä itse päättää miltä lautasesi näyttää.

Hyvänä pohjana on tuoreet salaatit, juustot, paljon vihanneksia eri muodoissa, grillattua lihaa, kalaa ja pastaa. Näistä eri elementeistä voi yhdistellä erilaisia kokonaisuuksia erilaisten kastikkeiden ja muiden lisukkeiden kanssa. Jokainen voi siis ”rakentaa” oman lautasensa juuri omien mieltymystensä mukaan.

Suunnittelussa otetaan huomioon jopa hotellivieraiden kansallisuus.

– Raaka-aineet tulevat sesongin mukaan, mutta myös hotellien sesongit vaikuttavat. Hotellit yrittävät jollain tapaa heijastella myös niiden kansallisuuksien makuja ja trendejä, joita hotellilla on kulloinkin eniten. Joka tapauksessa aina on tarjolla myös pizzaa ja wokkeja, eikä sovi unohtaa myöskään aterian kruunaavaa jälkiruokabuffetia.

Tämän lisäksi Nordotelilla on myös erilaisia teemabuffetteja iltaisin, eli variaatiomahdollisuuksia löytyy varmasti jokaiselle aterialle. Noutopöytäkattauksilla on 14 päivän rotaatio, eli vaikka olisit kahden viikon lomalla, hotellin kokit saattavat onnistua yllättämään sinut joka päivä.

Buffetissa on tarjolla paljon erilaisia salaatteja.
Hyvä salaattipöytä on laadukkaan buffetin perusta.

Lastenbuffetissa hyvää ja terveellistä

TUI ja Nordotel ovat yhdessä satsanneet lastenbuffettiin, joka tarjoaa terveellisiä ja maukkaita herkkuketkiä perheen pienimmille. Kaiken hyvän ei todellakaan tarvitse olla epäterveellistä. Siisti esillepano on erittäin tärkeää. Hedelmätkin on tarjoiltava kauniisti, jotta ne houkuttelevat lapsia.

– Juju on siinä, että löytää sopivan tasapainon perinteisten lasten lempiruokien ja uusien, kiinnostavien makuelämysten välillä, sanoo Angel.

Paikallisia herkkuja

Tasapainon löytäminen vanhojen suosikkien ja uusien ruokaelämysten välillä onkin oikeastaan koko All Inclusive -konseptin idea Nordotelissa. Jotta All Inclusivesta tulee omanlaisensa ja uniikki, on tärkeää, että myös paikallinen keittiö nostetaan esiin.

Angelin mielestä on hotellin velvollisuus antaa vierailleen, suurille ja pienille, mahdollisuus tutustua kanarialaiseen ruokakulttuuriin. Bahia Felizin buffeteista löytyykin paljon erilaisia tapaksia ja Tavernassa on tarjolla suuri valikoima paikallisia erikoisuuksia.

– Mutta Nordotelin erityisyys paikallisten raaka-aineiden lisäksi kuitenkin on se pieni ekstra, joka tehdään kaikessa suunnittelussa ja ruoanvalmistuksessa. Jokaisella on oma makunsa. Meidän tehtävämme on tarjota hyviä makuelämyksiä kaikille, sanoo Angel.

Mitä All Inclusive sisältää?

All Inclusiven sisältö voi vaihdella hieman hotellikohtaisesti. Useimmissa TUIn hotelleissa All Inclusive sisältää aamiaisen, lounaan ja päivällisen noutopöydästä. Hintaan sisältyvät yleensä myös ruokajuomat, jälkiruuat, pikkupurtavat, välipalat, kahvit ja paikalliset alkoholijuomat. Useissa All Inclusive -hotelleissa on myös à la carte -ravintoloita, ja matkan hintaan sisältyy esimerkiksi yksi à la carte -ateria viikossa.

Ruuan ja juoman lisäksi usean hotellin All Inclusiveen sisältyy paljon järjestettyä ohjelmaa, kuten jumppatunteja sekä erilaisia aktiviteetteja. TUI Family Life -hotellien All Inclusiveen sisältyvät myös lastenkerhot kaikenikäisille. Monissa All Inclusive -hotelleissa on myös laadukasta viihdeohjelmaa, teemajuhlia, yökerho, monia baareja ja erillistä yöruokaa.

Yleensä All Inclusive hotelliin sisäänkirjautumisen yhteydessä hotellivieras saa rannekkeen, jota käytetään koko loman ajan. Ranneke pidetään näkyvillä merkiksi, että hotellivieras on All Inclusive -asiakas.

GCA BAF 01151

Maistuisiko jäätelö? Sitä saa syödä All Inclusive -lomalla niin paljon kuin jaksaa!

Muita samankaltaisia

Blue Star Euphoria Resortissa luksus kohtaa ekologisuuden

Blue Star Euphoria Resort on uusi, vuonna 2018 valmistunut viiden tähden hotelli pittoreskin Kolimbarin kalastajakylän laidalla. Se on rakennettu 60 000 neliömetrin merenrantatontille, jota ympäröi kaunis luonto ja kristallinkirkas vesi. Hotellin omistajatar Marietta Mathioulaki on koulutukseltaan maa- ja vesirakennusinsinööri. Hän kertoo, että hotellin suunnittelussa ja rakentamisessa on otettu erityisesti huomioon uusi teknologia ja ympäristöystävälliset ratkaisut.
SallaS SallaS 5.2.2019

Huippuvalinta Kap Verdellä - Melia-hotellit

Salin saarella Kap Verdellä on monia ihania hotelleja. Tässä kolme huippuvalintaa rannan ääreltä, Santa Marian pohjoispuolelta. Yksi hotelleista on vain aikuisille ja kaksi sopii mainiosti matkustatpa sitten lasten kanssa tai ilman.
SallaS SallaS 29.11.2018

Mangosmoothie passionhedelmällä

Tee pikamatka Thaimaahan valmistamalla ihanan raikas mangosmoothie kotikeittiössäsi. Tämä Thaimaalta maistuva juoma on niin lasten kuin aikuistenkin suosikki.
SallaS SallaS 18.10.2018

RIU-hotellit käyttävät ympäristöystävällisiä pillejä

Kesäkuun 2018 alusta RIU Hotels & Resorts -ketjun Espanjan ja Portugalin hotelleissa on käytetty kompostoituvia juomapillejä. Kap Verdellä kompostoituvat pillit otettiin käyttöön kuukautta myöhemmin. Vuonna 2019 RIU haluaa aloittaa saman käytännön myös hotelleissaan Meksikossa ja Karibialla.
SallaS SallaS 12.9.2018