13.11.2017

Miksi ja minne häämatkalle? - TOP 5

Häämatkan sanotaan olevan ihmisen tärkein matka. Miksi häämatkalle nykyään lähdetään? Entä jos sellainen olisi näköpiirissä, mitkä kohteet saavat eniten suosituksia? Lue kyselymme tulokset!

Kysyimme asiaa suomalaisilta, ja saimmekin häämatkakyselyymme runsaasti vastauksia. Tulos oli selvä: lähes kaksi kolmasosaa kyselyyn vastanneista oli siltä mieltä, että vasta-avioituneen pariin kuuluu tehdä häämatka. Syyt häämatkalle lähtemiseen jakaantuvat viiteen luokkaan, ja samaten eniten häämatkasuosituksia saaneet kohteet.

Tärkeimmät syyt häämatkalle

1 Perinne

Ihana kirjaimellinen "elämänmittaisen yhteisen matkan" aloitus on oikea matka.

2 Yhteistä aikaa

Hyvä tekosyy käyttää normaalia enemmän rahaa matkaan, saattaa olla viimeinen loma ennen lapsia, jolloin voi tehdä lomalla eri asioita.

Lomailu yhdessä lähentää ja syventää suhdetta.

3 Rentoutuminen

Koska siellä voi jatkaa häiden ihanaa rakkauspöhinätunnelmaa ja rentoutua kahdestaan juhlien järjestämisen jälkeen.

Pääsee yhdessä hääjuhlan jälkeen ottamaan irtioton arjesta ja unohtamaan häiden järjestämisestä aiheutuneen stressin.

4 Yhteiset muistot

Jää pitkäkestoinen muisto, synnyttää yhteisiä muistoja.

5 Matkalle jo ennen häitä

Matka pitää tehdä ennen häitä, että näkee, sietääkö toista.

TOP5 - Suositellut häämatkakohteet

Kysyttäessä minne kannattaisi lähteä häämatkalle, vastaukset jakaantuivat moniin eri kohteisiin. Vastauksissa haluttiin korostaa, että häämatkakohdetta päätettäessä tärkeintä on se, että kohde on hääparille sopiva ja heidän mielestään paras. Viisi suosituinta häämatkakohdetta erottuivat silti joukosta.

  1. Mauritius
  2. Malediivit
  3. Karibian risteilyt
  4. Thaimaa
  5. Kreikka

Lähde: TUIn kysely, lokakuu 2017, vastauksia 516 kappaletta. Kursivoidut kohdat lainauksia kyselyvastauksistä.

Muita samankaltaisia

Maailman parhaat rannat - TOP 10

Valkoista hiekkaa, turkoosia vettä ja huojuvia palmuja - vai sittenkin vilkasta rantaelämää, snorklausta ja surffausta. TUIn loma-asiantuntijat valitsivat kymmenen maailman parasta rantaa.
Johanna Johanna 22.10.2019

Ilmastokompensoidut hotellit Thaimaassa

Tutustu Thaimaan-hotelleihimme, joissa kompensoimme majoittumisen päästöt. Mikäli lennät TUI flyn tai TUI Airwaysin lennolla, myös lentopäästöjen kompensointi tehdään puolestasi. Kompensoimme omien lentoyhtiöidemme polttoaineen kulutuksesta ja hotelliemme sähkönkulutuksesta, lämmityksestä ja ajoneuvojen polttoaineenkulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasut (CO2e). Kompensointi tapahtuu investoimalla aurinko-, tuuli- ja vesivoimaan sekä biokaasuun.
Noora Noora 16.7.2019

Etsinnässä romanttinen hotelli? Katso 6 vinkkiä lemmenlomalle

Suunnitteletko kumppanisi kanssa romanttista viikonloppumatkaa Eurooppaan? Hotellivalinnalla on lemmenlomalla suuri merkitys ja siihen kannattaa panostaa. Tässä kuusi romanttista hotellia, jotka tarjoavat tyylikkään ja tunnelmallisen kuhertelupaikan rakastavaisille.
SallaS SallaS 2.5.2019

Tutustu vietnamilaiseen keittiöön

Vietnam on todellinen ruokamekka ja täydellinen matkustuskohde kaikille, jotka pitävät paikallista keittiötä ensiarvoisen tärkeänä lomakohdetta valitessaan. Osallistu ruoanlaittokurssille, jossa maut hurmaavat ja värit räiskyvät.
SallaS SallaS 9.10.2018