12.2.2018

Romanttinen viikonloppu Euroopassa - 7 suosikkikohdetta

Romanttinen viikonloppu Euroopassa tarjoaa tunnelmallisia veneretkiä, piknikkejä puistoissa, museoita, kulttuuria ja unohtumattomia illallisia. Ota irtiotto harmaasta arjesta ja varaa hetki aikaa teille kahdelle. Tässä seitsemän Euroopan kaupunkia, joissa romanttinen viikonloppu saa kaikki aistit heräämään!

Amsterdam

Amsterdam on pieni suuri kaupunki, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Liikkuminen on helppoa eri paikkojen välillä joko polkupyörällä tai jalkaisin. Kaupunki tarjoaa ainekset täydelliseen romanttiseen viikonloppuun: lomaohjelmaan kannattaa sisällyttää tunnelmallinen illallisristeily kaupungin kanaaleilla, puistopiknik jossakin kaupungin lukuisissa puistoista ja vierailu maailman tunnetuimmista taidemuseoissa kuten Van Gogh -museossa tai Rijksmuseossa. Liikkuminen on helppoa eri paikkojen välillä joko polkupyörällä tai jalkaisin. Romanttista lisämaustetta lomaan tuo vierailu kaupungin kelluvilla kukkamarkkinoilla. Katso myös Amsterdamin nähtävyydet ja ravintola- ja shoppailuvinkkejä.

amsterdam-tui-0314086
Amsterdamin kanaaleja illan hämärässä.

Firenze

Kun italialaiset piazzat ja Michelangelon ja da Vincin taideaarteet ovat lähellä sydäntäsi, ota suunnaksi Firenze. Kaupunki on kuin suuri ulkoilmamuseo, joka luo ainulaatuiset puitteet romanttiselle kaupunkilomalle. Vierailu 1400-luvulla perustetussa Bobolin puutarhassa, Duomossa eli Santa Maria de Fiorin kirkossa, Ponte Vecchion sillalla ja Uffizin taidemuseossa kuuluvat osaksi unohtumatonta lomaa. Lue lisää Firenzen nähtävyyksistä.

firenze-romanttinen-tui-0176336
Firenzen kaupunkikuvaa hallitsee mahtava Duomo.

Lissabon

Lissabon on kaupunki, joka hurmaa kauneudellaan. Kun keltaiset raitiovaunut kolistelevat kapeilla mukulakivikaduilla talojen koristeellisten julkisivujen välissä - voiko sen romanttisempaa näkyä olla? Vieraile tunnelmallisen Alfaman kaupunginosan fado-ravintoloissa tai modernin Docasin kaupunginosan trendikkäissä ravintoloissa. Lissabon ja sen seitsemälle kukkulalle levittäytyvät kaupunginosat tarjoavat jokaiselle jotakin!

romanttinen-lissabon-tui
Lissabonissa kannattaa hypätä keltaisen raitiovaunun kyytiin.

Pariisi

Pariisi on kaupunki, jossa on kaikki, mitä tarvitsee romanttiseen kaupunkilomaan: Maailmanluokan nähtävyydet ja museot yhdistettynä tunnelmallisiin puistoihin, kahviloihin ja ravintoloihin. Kaupunki huokuu intiimiä tunnelmaa ja romantiikkaa, jonka aistii niin paikallisessa katukahvilassa kuin pienessä hämyisässä elokuvateatterissa.

romanttinen-pariisi-tui
Pariisi tarjoaa ruokaa romantiikannälkäisille.

Praha

Keskiaikaiset rakennukset, renessanssin palatsit ja pikkukujat tekevät Tsekin pääkaupungista Prahasta kiinnostavan ja kauniin kaupukilomakohteen. Lisäksi kaupungin hintataso on alhainen, joten tunnelmallisella illallisella voi nautistella ilman, että se maksaa maltaita. Prahassa on paljon nähtävää ja kaupungin korkeimmalla kohdalla Petrin Hillillä on jopa pienempi kopio Eiffel-tornista. Tutustu Prahan kaupunkioppaaseen.

praha-tui-0311147
Prahan keskiaikaista kaupunkia halkoo Moldau-joki.

Rooma

Ikuinen kaupunki Rooma on yksi maailman romanttisimmista kaupungeista. Roomassa voi kokea ikimuistoisia hetkiä - kuten yhteinen aamukävely Colosseumilta kohti Capitoliumia aikaisin aamulla ihaillen näköalaa yli antiikin Rooman lintujen laulaessa tai laskevan auringon ihailu Pincion kukkulalla tai Giardino degli Arancilla. Romanttisella Roomalla on pitkät perinteet, sillä rakkaudelle pyhitetty juhlapäivä, Pyhän Valentinuksen päivä eli suomalaisittain ystävänpäivä, on roomalaista perua.

romanttinen-rooma-tui
Idyllinen Rooma

Verona

Verona on maailman kuuluisimman rakkaustarinan eli Shakespearen Romeon ja Julian näyttämö. Kaupungin kuuluisin nähtävyys ja lähestulkoon pakollinen vierailukohde on Julian talo ja parveke. Muita vierailemisen arvoisia kohteita ovat Veronan vanha linna Castelvecchio ja roomalainen amfiteatteri Arena, joka on myös Veronan oopperajuhlien ja monien muiden konserttien tapahtumapaikka.

verona-tui-0313266
Julian patsas haikailee menetetyn onnen perään kotikaupungissaan Veronassa.

Muita samankaltaisia

Kap Verde lasten kanssa

Kap Verde tunnetaan loputtomista rannoistaan ja laadukkaista hotelleistaan, mutta millaista on lähteä Kap Verdelle lasten kanssa? Tutustu vinkkeihimme, miten viettää unohtumaton loma lasten kanssa Kap Verdellä!
Noora Noora 11.7.2019

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019