Viisi vinkkiä Kap Verdelle

Kap Verde on tunnettu pitkistä rannoistaan ja lomailijoita suosivasta ilmastostaan, mutta pienellä saarivaltiolla on myös muutamia ainutlaatuisia valtteja hihassaan. Tutustu viiteen vinkkiin Kap Verdelle - näitä et voi kokea missään muualla!

1. Hiekkadyynejä, aavikkoa ja trooppista viidakkoa
Kap Verden saariryhmä koostuu 15 saaresta, joista 10 on pinta-alaltaan isompia ja 5 pienempää. Vulkaanista alkuperää olevien saarten saarten luonto eroaa toisistaan paljon. Esimerkiksi Sal on kuin hienohiekkainen aavikko, kun taas Santo Antão on vuoristoinen ja trooppisen vehreä saari. Fogolla maisemaa hallitsee suuri tulivuoren kraateri.

2. Sukella hylkyjen keskellä
Salin ulkopuolelle merenpohjaan on haaksirikkoutunut lukuisia aluksia. Paikalliset sukellusfirmat järjestävät parhaille sukelluspaikoille retkiä, ja vaikuttavat vedenalaiset maisemat hylkyjen hautausmaalla ovat ikimuistoisia.

3. Kellu kuin Kuolleessameressä
Salin saaren pohjoisosassa on Pedra da Lumen suola-altaat, jotka sijaitsevat luontaisen suolajärven päällä sammuneen kraaterin sisällä. Alueen suola-altaissa on tuotettu suolaa jo parinsadan vuoden ajan ja yhdessä suola-altaista voi käydä myös uimassa. Tai varsinaisesti uimisesta ei ole kyse, koska altaan suolapitoisuus on niin korkea, että vesi kelluttaa kuin Kuolleessameressä. Tuliaisiksi kannattaa tietenkin hankkia hienoa kylpysuolaa.

4. Musiikkia suurella sydämellä
Perinteinen musiikkityyli morna on kaihoisaa laulua yleensä kitaran tai viulun säestyksellä. Musiikkityyli muistuttaa portugalialaista fadoa, ja tunnetuin mornan esittäjä on Cesária Évora. Morna-musiikista voi nauttia saarten klubeilla.

5. Kansallisjuoma grogue
Kap Verden kansallisjuoma grogue on eräänlaista sokeriruokoviinaa. Grappaa ja rommia muistuttava maku ei sellaisenaan välttämättä ole herkimpien makuaistien mieleen. Juomaa käytetään kuitenkin myös paikallisen drinkin, ponchen, pohjana. Groguen lisäksi juomaan tulee limeä ja siirappia.