28.8.2018

Leijasurffausta Kap Verdellä

Kap Verde muodostaa kymmenen saaren helminauhan Atlantin valtamerelle. Loputtomine rantoineen ja turkooseine vesineen se on lomakohde, joka sopii rauhallista ja ihanaa aurinkolomaa haluaville, mutta myös heille, jotka kaipaavat lomalleen aktiviteetteja.

Santa Marian pikkukaupunki Salin saarella tarjoaa matkailijoille aurinkoa, uimista, rantapromenadeja, sekä herkullisia makuelämyksiä, kuten vastapyydettyjä merenantimia. Vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä täältä, Salin itärannikolla, sijaitsee Kite Beach, jonka kolme kilometriä pitkä ranta huikeine aaltoineen houkuttelee marras-toukokuussa leijasurffareita ympäri maailmaa.

Leijalautailu on laji, jossa vetoleija liikuttaa surffaajaa vedessä laudan päällä. Lautailija ohjaa leijaa ohjauspuomilla. Meriveden lämpötila Kite Beachilla on ihanteellinen 21-24 astetta. Ranta koostuu hienosta hiekasta, eikä siellä ole ollenkaan teräviä kiviä tai kallioita. Tuuli puhaltaa aina maalle päin, joka tekee paikasta turvallisen kaikentasoisille surffareille.

Kaikki voivat oppia leijasurffaamaan - usko tai älä.

Mitun ja Djon surffikoulu

Kuusi vuotta sitten Kite Beachilla oli vain yksi rantamaja, mutta tänä päivänä siellä toimii yksi maailman parhaista surffikouluista, Mitu and Djo Kiteschool. Mitu ja Djo ovat molemmat kapverdeläisiä leijasurffaus-legendoja, jotka ovat niittäneet mainetta maailman vesillä. Kahdeksan vuotta he odottivat lupaa, ennen kuin pääsivät toteuttamaan unelmansa ja perustamaan leijalautailumekan, joka on nyt ollut toiminnassa 5 vuotta. Täällä he voivat jakaa intohimoaan ja pitää kursseja niin usein kuin mahdollista. Leijalautailukeskuksessa työskentelee 30 henkeä, jotka opettavat leijalautailua niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin, pyörittävät ravintolaa ja vuokraavat välineitä. Koulu on avoinna marraskuusta toukokuuhun. Kesäkuukausiksi Kite Beach rauhoitetaan merikilpikonnien munintapaikaksi.

Surffikoulu on jaettu kolmeen tasoryhmään oppilaiden kokemuksen ja osaamisen mukaan. Mitu ja Djo lupaavat, että leijasurffauksen voi oppia jopa kymmenessä tunnissa. Aloittelijat harjoittelevat maalla, ensin kuusi tuntia leijan kanssa ja neljä tuntia laudalla – ja sitten ollaankin jo valmiita veteen ja aaltoihin. Koululla on suosittuja viikkokursseja, joilla surffataan 2-4 tuntia päivässä koko lomaviikon ajan. Monet koulun oppilaista palaavat takaisin vuosi vuoden jälkeen.

Kap Verden maaginen valo.

Kite Beachilla kannattaa käydä, vaikkei itse surffaisikaan. Jo leijalautailijoiden huimien temppujen ja värikkäiden leijojen katseleminen upealla rannalla on elämys sinänsä. Lounaaksi voi surffikoululla nauttia Kap Verden parasta pizzaa tai juoda kupposen kahvia.

Entä minne Mitu ja Djo itse mieluiten matkustavat leijasurffamaan? No, talviaikaan ehdottomasti paras paikka leijasurffaukseen on tietysti Kap Verde, mutta kesäisin he etsivät täydellisiä aaltoja myös Australiasta, Brasiliasta sekä Havaijilta.

Kite Beachilla on mukava käydä vaikket itse surffaisikaan.

Haluatko oppia leijasurffauksen?

Ui hyvin. Leijasurffaus edellyttää hyvää uimataitoa, sillä veteen putoamisilta ja suurilta aalloilta ei voi välttyä.
Hallitse kehoasi. Tunne kehosi, koordinaatiokykysi ja tasapainotaitosi.
Keskity. Kun leijasurffaat, päästä irti kaikista muista ajatuksistasi. Ole tässä ja nyt.
Ole päättäväinen ja harjoittele joka päivä. Leijasurffaus on kuin pyörällä ajo: se vaatii paljon harjoitusta, mutta jonain päivänä se alkaa sujua!
Opettele miten tuuli käyttäytyy. On syynsä, miksi juuri lentäjistä sanotaan tulevan huimapäisiä leijasurffaajia.

Tutustu TUIn Kap Verdeen

Muita samankaltaisia

Curacaon tulevaisuuden esikuvat

Trooppisella helmellä, Curacaolla, on monipuolinen kulttuuri, kristallinkirkkaat vedet ja kesä ympäri vuoden. Saaren rikas luonto ja historia ovat jättäneet jälkeensä arvokkaan perinnön. Säilyttääkseen kaiken mitä tällä kauniilla saarella on tarjota, haluaa TUI Care Foundation edistää tulevaisuuden opettajien ympäristötietoisuutta.
Johanna Johanna 27.9.2019

Durresin Riviera – aurinkolomaa mukavin maustein

Usein tulee tunne, että voisit oikeastaan olla missä tahansa Välimerellä. Aurinkotuolissa loikoillessasi, kun tilaat lasillisen kuplivaa rantabaarissa tai polkuveneellä polkiessasi. Durresin Riviera tarjoaa kuitenkin lomallesi lisämausteita ruuan, kulttuurin ja kaupunkielämän muodossa. Lue lisää, jos haluat yhdistää rantalomaasi uusia makuja.
Johanna Johanna 26.8.2019

Retkeily Kroatiassa

Kiinnostaako vaellus kauniissa Kroatiassa? Tässä artikkelissa kerromme ihanista vaelluksista Dalmatian vuoristossa, Plitvicen kansallispuistosta, sekä Krkan kuuluisista vesiputouksista, majataloista ja Bracin viinitarhoista.
Johanna Johanna 26.6.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019