28.8.2018
SallaS
Kap Verde muodostaa kymmenen saaren helminauhan Atlantin valtamerelle. Loputtomine rantoineen ja turkooseine vesineen se on lomakohde, joka sopii rauhallista ja ihanaa aurinkolomaa haluaville, mutta myös heille, jotka kaipaavat lomalleen aktiviteetteja.

Santa Marian pikkukaupunki Salin saarella tarjoaa matkailijoille aurinkoa, uimista, rantapromenadeja, sekä herkullisia makuelämyksiä, kuten vastapyydettyjä merenantimia. Vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä täältä, Salin itärannikolla, sijaitsee Kite Beach, jonka kolme kilometriä pitkä ranta huikeine aaltoineen houkuttelee marras-toukokuussa leijasurffareita ympäri maailmaa.

Leijalautailu on laji, jossa vetoleija liikuttaa surffaajaa vedessä laudan päällä. Lautailija ohjaa leijaa ohjauspuomilla. Meriveden lämpötila Kite Beachilla on ihanteellinen 21-24 astetta. Ranta koostuu hienosta hiekasta, eikä siellä ole ollenkaan teräviä kiviä tai kallioita. Tuuli puhaltaa aina maalle päin, joka tekee paikasta turvallisen kaikentasoisille surffareille.

Kaikki voivat oppia leijasurffaamaan - usko tai älä.

Mitun ja Djon surffikoulu

Kuusi vuotta sitten Kite Beachilla oli vain yksi rantamaja, mutta tänä päivänä siellä toimii yksi maailman parhaista surffikouluista, Mitu and Djo Kiteschool. Mitu ja Djo ovat molemmat kapverdeläisiä leijasurffaus-legendoja, jotka ovat niittäneet mainetta maailman vesillä. Kahdeksan vuotta he odottivat lupaa, ennen kuin pääsivät toteuttamaan unelmansa ja perustamaan leijalautailumekan, joka on nyt ollut toiminnassa 5 vuotta. Täällä he voivat jakaa intohimoaan ja pitää kursseja niin usein kuin mahdollista. Leijalautailukeskuksessa työskentelee 30 henkeä, jotka opettavat leijalautailua niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin, pyörittävät ravintolaa ja vuokraavat välineitä. Koulu on avoinna marraskuusta toukokuuhun. Kesäkuukausiksi Kite Beach rauhoitetaan merikilpikonnien munintapaikaksi.

Surffikoulu on jaettu kolmeen tasoryhmään oppilaiden kokemuksen ja osaamisen mukaan. Mitu ja Djo lupaavat, että leijasurffauksen voi oppia jopa kymmenessä tunnissa. Aloittelijat harjoittelevat maalla, ensin kuusi tuntia leijan kanssa ja neljä tuntia laudalla – ja sitten ollaankin jo valmiita veteen ja aaltoihin. Koululla on suosittuja viikkokursseja, joilla surffataan 2-4 tuntia päivässä koko lomaviikon ajan. Monet koulun oppilaista palaavat takaisin vuosi vuoden jälkeen.

Kap Verden maaginen valo.

Kite Beachilla kannattaa käydä, vaikkei itse surffaisikaan. Jo leijalautailijoiden huimien temppujen ja värikkäiden leijojen katseleminen upealla rannalla on elämys sinänsä. Lounaaksi voi surffikoululla nauttia Kap Verden parasta pizzaa tai juoda kupposen kahvia.

Entä minne Mitu ja Djo itse mieluiten matkustavat leijasurffamaan? No, talviaikaan ehdottomasti paras paikka leijasurffaukseen on tietysti Kap Verde, mutta kesäisin he etsivät täydellisiä aaltoja myös Australiasta, Brasiliasta sekä Havaijilta.

Kite Beachilla on mukava käydä vaikket itse surffaisikaan.

Haluatko oppia leijasurffauksen?

Ui hyvin. Leijasurffaus edellyttää hyvää uimataitoa, sillä veteen putoamisilta ja suurilta aalloilta ei voi välttyä.
Hallitse kehoasi. Tunne kehosi, koordinaatiokykysi ja tasapainotaitosi.
Keskity. Kun leijasurffaat, päästä irti kaikista muista ajatuksistasi. Ole tässä ja nyt.
Ole päättäväinen ja harjoittele joka päivä. Leijasurffaus on kuin pyörällä ajo: se vaatii paljon harjoitusta, mutta jonain päivänä se alkaa sujua!
Opettele miten tuuli käyttäytyy. On syynsä, miksi juuri lentäjistä sanotaan tulevan huimapäisiä leijasurffaajia.

Tutustu TUIn Kap Verdeen

Muita samankaltaisia

5 syytä matkustaa Barbadokselle

Ei ole vaikeaa löytää syitä matkustaa Barbadokselle. Monille tämä Karibian aurinkoisin saari valkoisine hiekkarantoineen ja sinisine merineen on unelmalomakohteiden kärkilistalla. Tässä 5 vakuuttavaa syytä varata seuraava lomamatka juuri Barbadokselle.
SallaS SallaS 20.2.2019

Fuerteventura on aktiivisen lomailijan paratiisi: 5+2 vinkkiä (h)ikiliikkujille

Fuerteventuran saari soveltuu täydellisesti aktiivilomailuun. Kanarian upeimmat rannat houkuttelevat pitkiin rantakävelyihin ja vesiurheiluun. Vaihtelevat maisemat ja hyvät tiet ovat tehneet saaresta myös merkittävän pyöräilykohteen. Hotellitarjonnassakin on entistä paremmin otettu huomioon nykymatkailijoiden halu pitää lomalla huolta kunnostaan ja terveydestään.
SallaS SallaS 15.11.2018

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018

Uutuus! TUI Blue -hotellikonsepti individualisteille

Tervetuloa uudenlaiseen lomahotelliin! TUI Blue -hotellikonsepti sopii sinulle, joka haluat itse suunnitella lomasi ja sisällyttää siihen mm. ohjattua kuntoilua, alueen kulinaarisia erikoisuuksia ja aitoja, paikallisia elämyksiä. Kaikki tämä modernin designin ja laadukkaiden palveluiden kera.
SallaS SallaS 5.9.2018