26.8.2017

Maailman kauneimmat auringonlaskut - Kymmenen vinkkiä

Auringonlaskut ovat upeita luonnonnäytöksiä, jolloin aurinko värjää maailman lavealla pensselillä. Missä auringonlaskut ovat erityisen ikimuistoisia? Lue vinkit kymmeneen hurmaavaan kohteeseen.

Phuket, Thaimaa

Phuketin kauniin saaren länsipuolen rannat ovat ihania paikkoja ihailla auringonlaskua. Suosittu paikka seurata auringon laskemista Andamaanien mereen on aivan saaren eteläkärjessä sijaitseva Promthep Capen näköalapaikka, josta avautuvat häikäisevät merimaisemat.

Phuket, Thaimaa

Malediivit

Trooppisia unelmarantoja, turkooseja laguuneja, huojuvia kookospalmuja, valkeita rantoja - ja monen mielestä maailman kauneimmat auringonlaskut. Malediivit Intian valtamerellä on suosittu häämatkakohde ja auringonlaskun aikaan saarella vietetään myös häitä.

Malediivit

Sri Lanka

Intian valtameren helmi Sri Lanka tarjoaa unohtumattomia maisemia auringonlaskun aikaan. Suosittu paikka ihailla auringonlaskua on Gallen kaupungin linnoitusalue eli Galle Fortress. Hieno kaupunki on tutustumisen arvoinen ja auringon laskiessa kannattaa hakeutua linnoituksen muureille.

auringonlasku sri lanka tui
Sri Lanka

Goa, Intia

Goa on sekoitus Intian väriloistoa, pitkiä rantoja ja tietenkin myös upeita auringonlaskuja. Rauhallisemman Etelä-Goan upeista rannoista suosittuja paikkoja ihailla auringonlaskua ovat Palolem Beach ja nimensä mukaisesti Sunset Beach. Monet Intian tunnetuimmista rannoista sijaitsevat Pohjois-Goalla, ja kauniista auringonlaskuistaan ovat tunnettuja niin Anjuna Beach kuin sen pohjoispuolella sijaitseva Vagator Beach eli Chapora Fort.

Goan auringonlasku
Goa, Intia

Phu Quoc, Vietnam

Phu Quoc on Vietnamin suurin saari ja trooppinen sademetsäparatiisi. Saaren länsiosan pitkät ja valkeat rannat luovat ihanteelliset puitteet myös auringonlaskujen ihailuun. Suosittu paikka on Long Beach -ranta ja erityisesti rantakahviloiden ja -hotellien kattoterassit.

Phu Quoc, Vienam

Bali, Indonesia

Bali on kuin kaistale paratiisia. Trooppisen luonnon, hienojen rantojen ja värikkään kulttuurin lisäksi elämyksiä luovat unohtumattomat auringonlaskut. Rauhallista tunnelmaa, lempeitä aaltoja ja auringonlaskun väriloistossa lipuvia kalastajaveneitä voi ihailla mustahiekkaisella Lovina Beachillasaaren pohjoisosassa.

Saaren eteläosan Kuta Beach on hieno ranta paitsi surffata, myös katsoa auringonlaskua kohti Intian valtamerta. Myös "salainen ranta" Petitenget Beach on hieno paikka auringonlaskun aikaan, ja balilaista lisämaustetta auringonlaskuihin löytää Tanah Lot -temppeliltä Kuta Beachin pohjoispuolelta tai Uluwatu -temppeliltä lähes saaren eteläisimmästä kärjestä.

auringonlasku bali indonesia tui
Bali, Indonesia

Seychellit

Seychellit on pieni saarivaltio Intian valtameressä, joka muodostuu 115 pikkusaaresta. Saariryhmä tunnetaan upeasta luonnosta, trooppisesta vehreydestä ja ainutlaatuisesta eläimistöstä. Myös auringonlaskut ovat vaikuttavia ja parhaat paikat auringonlaskujen ihailuun ovat tietenkin liidunvalkeat rannat!

Seychellit
Seychellit

Langkawi, Malesia

Langkawi tunnetaan ennen kaikkea rennoista ja rauhallisesta tunnelmastaan, valkeista korallirannoista ja sademetsistä. Auringonlaskuun aikaan häikäisivimmät maisemat löytyvät Pantai Kokin paratiisirannoilta. Erityisen upea paikka on noin 100 metriä maanpinnan yläpuolella kulkeva kävelysilta Langkawi Sky Bridge, jonne voi nousta köysiradalla.

auringonlasku langkawi malesia TUI
Langkawi, Malesia

Sansibar, Tansania

Sansibar Tansanian rannikolla on rantojen ystävän paratiisi. Rannat ovat juuri sellaisia kuin ajattelet paratiisirannan olevan - vaaleita ja hienohiekkaisia. Sansibarin rannat ovat täydellisiä paikkoja ihailla Afrikan auringon painumista mereen. Myös Sansibarin pääkaupungin, Zanzibar Cityn historiallisen Stone Townin auringonlaskut ovat maailmankuuluja!

Sansibar

Dominikaaninen tasavalta

Dominikaaninen tasavalta on Karibian rantaparatiisi, jossa ei ole vaikeuksia löytää sopivaa paikkaa katsoa auringonlaskua. Rantaviivaa maasta löytyy yli 1000 kilometriä, ja myös sisämaan vuoristoiset seudut tarjoavat upeita paikkoja ihailla auringonlaskua!

Auringonlasku Dominikaaninen tasavalta TUI
Punta Cana, Dominikaaninen tasavalta

Muita samankaltaisia