Uudet käytännöt turvallisempaan lomailuun

Lomasta unelmoidessa ja tulevan matkan lähestyessä, saatat miettiä, miten lennoilla ja hotelleissa tulisi toimia. Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi koko lomamatkan ajan. Tältä sivulta löydätkin hyödyllistä tietoa uusista toimintatavoista ja käytännöistä, joita seuraamalla varmistamme kaikille turvallisen lomamatkan.

Sivua päivitetään jatkuvasti. Tallenna sivu suosikiksesi, niin pääset kätevästi tarkistamaan aina viimeisimmän ajankohtaisen tiedon.

Tärkeää tietoa eri maiden maahantulokäytännöistä »

Matkan varaaminen

Voit varata ja suunnitella lomaasi turvallisin mielin. Tarjoamme ainoastaan sellaisia matkoja, jotka vastaavat niin sinun kuin meidänkin odotuksiamme turvallisuuden suhteen ja noudattavat kansallisia ja kansainvälisiä määräyksiä. Näin varmistamme miellyttävän ja turvallisen lomaelämyksen.

Jotta tuntisit olosi vieläkin turvallisemmaksi, tarjoamme nyt myös maksuttoman ja aiempaa kattavamman peruutus- ja muutosturvan. Lue lisää TUIn lisäturvasta.

i 0310860 matkan varaaminen

 • Matkavakuutus

  On erittäin tärkeää, että tarkistat mitä matkavakuutuksesi sisältää ja korvaa.

 • Maksuton peruutus- ja muutosoikeus

  Annamme uusille matkavarauksille nyt aiempaa kattavamman peruutus- ja muutosturvan ilman lisämaksua. Valitse maksuton peruutus- ja muutosturva yhteenveto-sivun lisäpalveluvalikosta varausta tehdessäsi. Peruutus- ja muutosturvan voit valita kesän, syksyn ja talven lomalennoilla toteutettaviin matkapaketteihin. Lue lisää »

 • Jos sairastut

  Lue alempaa lisätietoja, miten tulisi toimia jos sairastut ennen matkaa tai matkan aikana. Lue lisää »

Lentomatka

Työskentelemme yhdessä lentoasemien kanssa ja toimenpiteemme perustuvat paikallisten viranomaisten suosituksiin sekä Euroopan lentoturvallisuusviraston (EASA) ohjeistukseen. Tästä löydät tietoa lentoihin liittyvistä uusista käytännöistä ja suosituksia lentomatkallesi.

i 0316752-3840x1200

 • Tärkeää huomioida ennen lentoa

  Täytä pakolliset lomakkeet

  Tiettyihin maihin matkustaessa tulee täyttää matkustajalomake. Lomake tulee täyttää ennen lähtöä ja sen puuttuminen voi estää lennolle ja kohteeseen pääsyn. Tutustu oman matkakohteesi säädöksiin hyvissä ajoin ennen matkaa täällä »

  Ota mukaasi suojamaski

  Useimmilla lentoasemilla tullaan edellyttämään suun ja nenän peittävän suojamaskin käyttöä. Suojamaskeja kannattaa ottaa tarpeeksi mukaan, koska niitä ei välttämättä ole kaikilla lentoasemilla myynnissä. Pienten lasten ei tarvitse käyttää suojamaskia, eikä matkustajien, joilla on maskin käytölle terveydellinen este. Todistus esitettävä pyydettäessä.

  Tule hyvissä ajoin lentoasemalle

  Lentoasemalla noudatetaan turvavälejä, jonka vuoksi lähtöselvitys, turvatarkastus ja koneeseen nousu tulevat kestämään tavallista kauemmin. Lentoasemalle kannattaa saapua vähintään 2,5 tuntia ennen lennon lähtöä.

  Tee lähtöselvitys internetissä

  Lähikontaktien vähentämiseksi lentoasemalla suosittelemme tekemään lähtöselvityksen internetissä aina kun se on mahdollista.

  Tilaa lentoateriat ennakkoon

  Suosittelemme tilaamaan lentoateriat ennakkoon, koska tarjoilu koneissa ja lentoasemilla on rajoitettu. Voit tilata lentoateriat kätevästi ennakkoon matkavarausta tehdessäsi. Mikäli haluat myöhemmin lisätä lentoateriat varauksellesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

  Kuljeta matkatavarat ruumassa

  Käsimatkatavaroiden mukaan ottamista tulisi välttää. Jos sinulla on matkatavaroita, joita ei voi kuljettaa ruumassa, täytyy käsimatkatavaroiden mahtua edessä olevan istuimen alle.

  Istumapaikat lennolla

  Useimmilla lentoyhtiöillä on kaikki istumapaikat lennolla myynnissä normaaliin tapaan.

 • Lentoasemalla

  Säilytä turvaväli

  Lentokoneeseen noustaan pienemmissä ryhmissä jonojen välttämiseksi.

  Ota suojamaski mukaan

  Useimmilla lentoasemilla edellytetään suojamaskin käyttöä. Suojamaskeja ei välttämättä ole saatavilla lentoasemilla, joten ota itsellesi tarpeeksi suojamaskeja mukaan.

  Terveyttä koskevat kysymykset

  Lähtöselvitystä tehdessä sinulle esitetään terveyttäsi koskevia kysymyksiä, esimerkiksi oletko ollut sairaana tai onko sinulla koronaviruksen oireita.

  Lämmön mittaus

  Joillain lentoasemilla saatetaan matkustajilta mitata lämpö.

  Tutustu Finavian matkustajan muistilistaan täällä.

 • TUIn lennolla

  TUIn omilla lennoilla noudatetaan seuraavia toimenpiteitä matkustajien ja lentohenkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi

  Suojamaskin käyttö on pakollista

  Sekä henkilökunta että matkustajat käyttävät lennoilla nenän ja suun peittäviä suojamaskeja. Ota mukaasi tarpeellinen määrä suojamaskeja omaan käyttöösi. Suojamaski tulee olla käytössä jo koneeseen noustessa ja sen voi riisua kasvoilta ainoastaan syömisen ajaksi. Alle 6-vuotiaiden lasten ei tarvitse käyttää suojamaskia, eikä matkustajien, joilla on maskin käytölle terveydellinen este (todistus esitettävä).

  Tarjoilu lennoilla

  Juomia ja välipaloja tarjoillaan tavalliseen tapaan. Joidenkin lämpimien juomien, kuten kahvin ja teen, tarjoilu voi olla rajoitettua. Lennoilla ei ole ruokalistoja, mutta voit tutustua tarjoamiimme välipaloihin ja juomiin täällä. Lennoilla otetaan vastaan ainoastaan korttimaksuja.

  Tax free -ostokset

  Tax free -tuotteiden ennakkotilaukset ja myynti lennoilla on keskeytetty toistaiseksi.

  Näin lentokoneen ilma puhdistetaan

  Kaikissa lentokoneissamme käytetään sairaaloidenkin vaatimuksille vastaavia, tehokkaita, suodattimia, joista puhdas ilma virtaa matkustamoon.

  Syväpuhdistus

  Jokaisen lennon jälkeen, matkustamo puhdistetaan perusteellisesti. Lisäksi kaikki pinnat desinfioidaan, mukaan lukien tuolit, pöydät ja käsinojat.

  Henkilökuntamme lennoilla

  Henkilökuntamme on koulutettu ja ajan tasalla viimeisimmistä käytännöistä, joilla varmistamme turvallisuutesi ja hyvinvointisi.

  Istumapaikat lennolla

  Useimmilla lentoyhtiöillä on kaikki istumapaikat lennolla myynnissä normaaliin tapaan.

  Alta voit lukea muiden lentoyhtiöiden turvatoimenpiteistä.

 • Muiden lentoyhtiöiden toimenpiteet

  Kaikki lentoyhtiöt noudattavat EASAn ohjeistusta. EASAn ohjeistukseen kuuluu, että kaikien yli 6-vuotiaiden matkustajien tulee käyttää suojamaskia. Alta voit siirtyä lukemaan englanniksi eri lentoyhtiöiden turvallisuustoimenpiteistä:

  Aegean
  Air Baltic
  Air Canada
  Air China
  Air Mauritius
  Air France
  American Airlines
  British Airways
  Brussels Airlines
  Cathay Pacific
  Czech Airlines
  Delta Airlines
  Emirates
  Ethiopian Airlines
  Finnair
  KLM
  Iberia
  Icelandair
  LOT
  Lufthansa
  Malaysia Airlines
  Norwegian
  Thai Airways
  Turkish Airlines
  SAS
  Singapore Airlines
  Swiss
  United Airlines
  Vietnam Airlines
  Qantas
  Qatar Airways

Matkakohteessa

Aivan kuten Suomessa, myös monissa muissa maissa on otettu käyttöön uusia toimenpiteitä, joilla pyritään takaamaan turvallisuus ja korkea hygieniataso. Kaikissa maissa tulee julkisilla paikoilla, kuten ravintoloissa, toreilla, kaupoissa ja museoissa säilyttää turvaväli muihin ihmisiin. Tämä koskee myös hotellin julkisia alueita, kuten uima-altaita.

Tui For You Tui-Blue For Families Croatia Bellevue FAMILY POOL 0072 3840x1200 HERO

 • Pidä itsesi ajantasalla

  On erittäin tärkeää, että sinä matkustajana pidät itsesi ajantasalla matkakohteesi ohjeistuksesta ja säädöksistä. Euroopan Unionin ylläpitämältä Re-open EU -sivustolta voit lukea eri jäsenmaiden ohjeistuksista.

  Alta voit siirtyä lukemaan lisätietoja kohdemaasi käytännöistä. Kohdelistaa tullaan tarvittaessa päivittämään.

 • Palvelu kohteessa

  Olemme lisänneet digitaalista läsnäoloamme kohteissa ja olemme saavutettavissanne vuorokauden ympäri. TUI-sovelluksesta löydät ajankohtaisen tiedon kuljetuksista, poikkeuksista ym. ja voit kätevästi lähettää kysymyksiä oppaillemme.

  TUI-sovelluksessa voit myös:

  • Lukea vinkkejä, mitä tehdä ja nähdä eri kohteissa.
  • Tutustua retkivalikoimaan.

  Kiireellisissä tapauksissa voit aina tavoittaa oppaat puhelimitse. Yhteystiedot lähetetään sinulle tekstiviestillä saapuessasi matkakohteeseen.

  Lataa TUI-sovellus puhelimeesi ja varmista, että olet sallinut ilmoitukset. Lisää varausnumerosi sovellukseen ja kaikki matkaasi koskevat tiedot ovat helposti saatavillasi.

 • Kuljetus kohteessa

  Tulemme sinua vastaan lentoasemalla ja varmistamme, että kaikki, jotka ovat varanneet kuljetuksen, pääsevät turvallisesti hotellille. Noudatamme paikallisten viranomaisten ohjeistusta, joka saattaa vaihdella hieman eri aikoina ja eri maissa.

  Huomioitavaa
  Käsien desinfiointi ja suojamaskin käyttö voivat myös olla pakollisia, riippuen kohdemaasi määräyksistä.

  Kuljetus varataan ennakkoon matkavarauksen tekemisen yhteydessä. Mikäli haluat varata kuljetuksen myöhemmin, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

 • Aktiviteetit ja retket kohteessa

  Monet matkustajat haluavat osallistua retkille ja tutustua matkakohteeseensa paremmin loman aikana. Se on edelleen mahdollista, pienin muutoksin. Tietyillä retkillä ja nähtävyyksissä osallistujien määrä on rajoitettu. Sama koskea myös joitain veneitä ja muita kulkuneuvoja, joita retken aikana käytetään. Hotellin aktiviteettien järjestämisessä noudatetaan paikallisten viranomaisten ohjeistusta. Osallistujien tulee säilyttää turvavälit ja joihinkin aktiviteetteihin otetaan vähemmän osallistujia. Aktiviteetit järjestetään pääsääntöisesti ulkona.

Hotellissa

Hotellimme ovat valmiita tarjoamaan sinulle mahdollisimman turvallisen ja miellyttävän loman. Vallitsevista olosuhteista ja paikallisista määräyksistä johtuen, hotellien palveluihin, aukioloaikoihin ja ohjelmiin saattaa tulla muutoksia. Muutokset voivat olla esimerkiksi seuraavanlaisia:

 • Osa tiloista tai palveluista saattaa olla tilapäisesti pois käytöstä, kuten spa tai sisäaltaat.
 • Lastenkerhojen toiminnasta suurin osa tapahtuu ulkona ja osallistujien määrää on rajoitettu.
 • Liikuntalajeja, joissa osallistujat ovat läheisessä kontaktissa, ei tarjota. Esimerkiksi jalkapallo ja vesipallo.
 • Ravintoloiden tarjonta saattaa vaihdella ja asiakkaille jätetään mahdollisuus säilyttää turvaväli. Tämä koskee myös rantoja ja allasalueita.
 • Suosittelemme kirjautumaan hotelliin internetissä, aina kun se on mahdollista. Näet hotellin tiedoista, tarjotaanko kyseisessä hotellissa internet-sisäänkirjausta.

Tui For You Blue for two Turkey Sarigerme RESTAURANT 0207 2 3840x1200 HERO

 • Turvallisuustoimenpiteet TUIn hotelleissa

  Olemme kehittäneet palvelujamme ja tarjoamaamme lomaelämystä mahdollisimman turvalliseksi ja mukavaksi. Parhaan mahdollisen hygieniatason varmistamiseksi, olemme ottaneet kaikissa hotelleissamme ympäri maailman käyttöön 10 turvallisuustoimenpidettä. Näin voimme taata, että hotellimme vastaavat uusia odotuksiasi ja voit lomallasi rentoutua hyvillä mielin.

  10 turvallisuustoimenpidettämme:

  • Online-sisäänkirjautumista lisätään
  • Henkilökunta säilyttää turvaetäisyyden
  • Henkilökunta työskentelee ennalta määrätyissä pysyvissä tiimeissä
  • Ravintoloiden asiakaspaikkoja vähennetään ja pöydät sijoitellaan kauemmaksi toisistaan
  • Ravintoloiden aukioloaikoja pidennetään tungoksen välttämiseksi
  • Viihdeohjelma ja aktiviteetit mukautetaan tilanteeseen sopiviksi
  • Käsidesiä on asiakkaiden ja henkilökunnan saatavilla
  • Huoneet siivotaan erityistä huolellisuutta noudattaen
  • Pöytiintarjoilua lisätään, itsepalvelupisteitä vähennetään
  • Henkilökunnalle tarjotaan turvallisuuskoulutusta
 • TUI Blue For Families

  • Uimakouluja ei järjestetä
  • Lastenkerhojen leikit ohjataan ulkotiloissa ja osallistujien määrää on vähennetty
  • Päivä- ja iltaviihteen ohjelmaa on hieman supistettu
  • Kontaktilajeja, kuten jalkapalloa, lentopalloa tai vesipalloa ei järjestetä, niiden sijasta tarjotaan muita vaihtoehtoja
  • Baby Clubia ei toistaiseksi järjestetä, sen sijasta tarjotaan muita vaihtoehtoja
 • TUI Blue for Two

  • Aktiviteettien ja iltaviihteen ohjelmaa on hieman supistettu
  • Kuntosalien ja kylpylöiden tarjontaa on rajoitettu
  • Kontaktilajeja, kuten jalkapalloa, lentopalloa tai vesipalloa ei järjestetä, niiden sijasta tarjotaan muita vaihtoehtoja
  • Teema- ja juhlailtoja ei järjestetä, niiden sijasta tarjotaan muita vaihtoehtoja
 • TUI Suneo

  • Aktiviteettien ja iltaviihteen ohjelmaa on hieman supistettu
  • Suneo Playroom (leikkitila) on toistaiseksi suljettu (koskee useimpia hotelleja, mutta riippuu paikallisista määräyksistä)
  • Kontaktilajeja, kuten jalkapalloa, lentopalloa tai vesipalloa ei järjestetä, niiden sijasta tarjotaan muita vaihtoehtoja
  • Kuntosalin palvelut ovat rajoitetusti asiakkaiden käytössä
 • TUI Sensatori

  • Päivä- ja iltaviihteen ohjelmaa on hieman supistettu
  • Lastenhoitopalveluja ei toistaiseksi ole tarjolla
  • Lastenkerhojen leikit ohjataan ulkotiloissa ja osallistujien määrää on vähennetty
  • Discover-tunteja ei järjestetä (kokkaustunnit jne.)
  • Kontaktilajeja, kuten jalkapalloa, lentopalloa tai vesipalloa ei järjestetä, niiden sijasta tarjotaan muita vaihtoehtoja
 • Blue Star

  • Aukioloaikoja on hieman supistettu
  • Aktiviteettien määrää on rajoitettu paikallisia määräyksiä noudattaen
  • Palvelua kaikilla kielillä ei ole tarjolla, mutta kaikki asiakaspalvelijat osaavat englantia

Jos sairastut

Tässä tärkeää tietoa, jos sairastut ennen matkaa tai matkan aikana.

 • Uutuus! COVID CARE

  TUIn mukana matkustat nyt vieläkin turvallisemmin. Yleisten matkapakettiehtojen ja TUIn lisäturvan lisäksi otamme nyt käyttöön COVID CARE -palvelun, jonka saat ainoastaan TUIlta, ilman lisämaksua. Haluamme, että voit varata matkan ja lähteä lomalle mahdollisimman turvallisesti.

  • Kaikilla TUIn asiakkailla, jotka ovat varanneet lomalennoilla toteutettavan matkapaketin, ja ovat lähteneet matkalle viimeistään 31.12.2020, on oikeus lääkärintutkimukseen ja apuun matkakohteessa, mikäli hänellä todetaan koronatartunta.

  • TUI vastaa koronatestistä aiheutuneista kuluista ja lennättää sinut takaisin Suomeen, jos tarvitset hoitoa ja olet lentokuntoinen.

  • Jos sinut määrätään karanteeniin, TUI vastaa kuluista, jotka aiheutuvat pidemmästä majoituksen tarpeesta.

  Lue lisää COVID CARE -palvelusta ja tutustu tarkempiin ehtoihin

 • 1-14 päivää ennen matkaa

  • Ota yhteyttä TUIhin
  • Voit peruuttaa matkasi ja saada rahanpalautuksen esittämällä lääkärintodistuksen, TUIn lisäturvan peruutus- ja muutosturvan ehtojen mukaisesti.
  • Voit muuttaa matkasi lähtöpäivää, kun lähtöön on jäljellä vähintään 14 päivää.
  • Nämä ehdot koskevat kaikkia samassa taloudessa asuvia henkilöitä, jotka matkustavat yhdessä.
 • 24 tuntia ennen lentoa

  • Voit peruuttaa matkasi ja saada rahanpalautuksen esittämällä lääkärintodistuksen, TUIn lisäturvan peruutus- ja muutosturvan ehtojen mukaisesti.
  • Ota yhteyttä henkilökuntaan lähtöselvityksessä tai lähtöportilla, mikäli olet jo lentoasemalla.
  • Et voi matkustaa sairaana.
  • Viranomaiset lentoasemalla varmistavat, että tarvittaviin toimenpiteisiin ryhdytään.
  • Ota yhteyttä TUIhin.
 • Lennolla

  • Ota yhteyttä lentohenkilökuntaan.
  • Henkilökunta huolehtii toimenpiteistä lennon aikana.
 • Kohteeseen saapuessa

  • Matkakohteessa paikallisen lentoaseman viranomaiset ovat yhteydessä sinuun ja kanssamatkustajiisi.
  • Paikallisia määräyksiä noudatetaan.
  • Ota yhteyttä TUIhin puhelimitse, tekstiviestillä tai TUI-sovelluksessa.
  • TUI pyrkii löytämään ratkaisun paikallisten viranomaisten määräyksiä noudattaen sekä sinun ja matkakumppaniesi tilanteen huomioiden.
  • Paluulento varataan, kun voit taas lentää.
 • Matkakohteessa

  • Ota yhteyttä TUIhin puhelimitse, tekstiviestillä tai TUI-sovelluksessa.
  • TUI ilmoittaa sairastumisestasi hotellille.
  • Tilanteessa noudatetaan paikallisten viranomaisten määräyksiä.
  • TUI pyrkii löytämään sinulle ja matkakumppaneillesi sopivan ratkaisun.
  • Paluulento varataan, kun voit taas matkustaa.